8 Mart Dünya Kadinlar Günü

Başlatan rahmitolga, Mart 05, 2009, 11:29:38 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rahmitolga

Arkadaşlar..... (8 MART KADINLAR GÜNÜNÜZ  KUTLU OLSUN)...Almanca Olarak çevirirseniz çok sevinirim. TşK.

3,14

--> Internationaler Frauentag

Der Internationale Frauentag oder Weltfrauentag wird weltweit von Frauenorganisationen am 8. März begangen. Er entstand in der Zeit um den Ersten Weltkrieg im Kampf um die Gleichberechtigung und das Wahlrecht für Frauen.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, tüm dünya kadınlarının kutladığı uluslararası bir gündür.

1975 yılında Dünya Kadınlar Yılı'nı ilan eden Birleşmiş Milletler Örgütü, 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart'ı tüm kadınları için Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kararlaştırdı.

Türkiye'de 8 Mart Kadınlar Günü

Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında daha yaygın olarak kutlandı ve sokağa taşındı. "Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı" programından Türkiye'nin de etkilenmesiyle, 1975 yılında "Türkiye 1975 Kadın Yılı" kongresi yapıldı. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra dört yıl süreyle herhangi bir kutlama yapılmadı. 1984'ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından "Dünya Kadınlar Günü" kutlanmaya başlandı.

8. März ist ein besonderer Tag für die Frauen. Daher möchte ich ganz herzlich allen Frauen gratulieren.

"Alles Gute zum Frauentag!"

Tüm Kadınların Dünya Kadınlar Gününü Canı Gönülden Kutluyorum! alkis:) alkis:) alkis:)

rahmitolga

Arkadaşım konuya ilgin için size çok teşekkür ederim. Benim sizden Alman bayan arkadaşıma özel olarak kutlama için hangi cümleyi yazayım. TşK.

rahmitolga

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin odak noktasında yer alan kadınlarımız, üstlendikleri, misyonu yaşatma görevini ülkenin yaşadığı problemlerin birinci derecede muhatabı olmalarına rağmen hiçbir fedakarlıktan çekinmeden yerine getirmiş; modern ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır.

tüm dünya, ülkemiz ve üyelerimiz arasında görev yapan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Analarımız, bacılarımız hayatımızın yarısı hatta çok daha fazla değerlerimizi ifade eden kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

NİLSENAM

kendi adıma çok tşk.ediyorum...... alkis:) alkis:) alkis:)

3,14

Alıntı yapılan: rahmitolga - Mart 05, 2009, 12:26:27 ÖSArkadaşım konuya ilgin için size çok teşekkür ederim. Benim sizden Alman bayan arkadaşıma özel olarak kutlama için hangi cümleyi yazayım. TşK.

--> "Alles Gute zum Frauentag!" okey:)

şinasi

Bütün dünya kadınlarının Bu güzel gününü kutluyorum.

3,14

Alıntı yapılan: şinasi - Mart 05, 2009, 02:11:01 ÖSBütün dünya kadınlarının Bu güzel gününü kutluyorum.

-->  alkis:) alkis:) alkis:)

gece

Inceliginizden dolayi, Cok cok ama cok Tesekkür Ederiz... :)

3,14

şinasi

Rasulullah efendimiz''kadınlarınız size Allah'ın emanetidir''diyor.Emanete hıyanetten Allah'a sığınırım.

3,14

Alıntı yapılan: şinasi - Mart 05, 2009, 02:30:22 ÖSRasulullah efendimiz''kadınlarınız size Allah'ın emanetidir''diyor.Emanete hıyanetten Allah'a sığınırım.

--> :angel: :angel: :angel:

...mystery...

yaa ama daha 19 Mayıs'a çok var ben 19 Mayıs kutlaması isterim ben gencim :haha: (çok mu yüzsüz oldum ne?? ::)off yaa susmak istiyorum :-X ) bu arada şaka yaptım ben...teşekkürler... alkis:)