Vize Bekleyenler Kervanı

Başlatan amed58, Şubat 28, 2009, 03:50:55 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mehtap12

amed58 kardeş öncellikle Allah yardımcın ve yardımcımız olsun.inşAllah en kısa zamanda hayırlı bir cevap alırsında bizde burada halay çekeriz:)) benimde işte kursa falan derken 16.02.2009 da başvurdum süreçte bir ilerleme yok valla bekliyorum. neye göre bu vize veriyolar anlayamadım ki,kimine 15 günde kimine  bilmem kaçgünde. valla büssürü şey söylüyolar yok eşinin işi ,maaşı vs. ama bana çok inandırıcı gelmiyor. galiba şans faktörü burada devreye giriyor. inşAllah hepimiz bi şekilde bu vizeyi alacağız ama kimimiz bayağı bir stres yaşıyor kimizde anlık,öyle işte.... bende bekliyorum işte ele:))) herkese hayırlı teskereler:)))

nur71

Alıntı yapılan: amed58 - Mart 08, 2009, 11:42:15 ÖÖ1- Amed58
2- SERDAR-KREFELD
3- halecim
4- yasin demir
5- rur
6- bars
7- Esimehasret
8- mehtap12
9- Sezer-

Olmadı iki kişi daha lazım

Bende varım daha  dance:) okey:)

ersoy33

1- Amed58
2- SERDAR-KREFELD
3- halecim
4- yasin demir
5- rur
6- bars
7- Esimehasret
8- mehtap12
9- Sezer-
10- ersoy33
11-  nur71

mehtap12

eee hoşgeldinnur71. iyi beklemeler:)))

ersoy33

arkadaslar tam 11 kisi olduk , Allaha hepimiz icin dua ediyorum isllh, sevdiklerimize kavusuruz.
 dualarinizi eksik etmeyin. Allah sevenleri kavusturur
 cofe:) cofe:) cofe:)[move[/move]

nur71

Alıntı yapılan: ersoy33 - Mart 11, 2009, 06:29:29 ÖSselam arkadaslar, bu kervanda bende sizinle birlikteyim, beklemekteyim. arkadaslar ben bu siteye yeni üye oldum ama ben bu siteyi coktan beri takip ediyorum cok güzel yararli bir site. arkadaslar ben subat 26 sinda alman polisine kagitlari verdim halen bir cevap yok. daha nekadar beklerim bilen varmi. cofe:) cofe:) cofe:)

Ersoy kardeş,eşimde 26 şubatta teslim etti kağıtları ve biz sizi davet edeceğiz görüşme için demişler ve hala ses yok.Siz kağıtları teslim ederken tekrar görüşmeye çağırırız dedilermi size? Yada her hangi bir görüşme yaptınızmı ordakilerle?

nur71

Amin inşAllah herkez muradına erer.Herşeyin hayırlısı en başta ve nasip meselesi vakti saati vardır mutlaka herşeyin.

newscrew

Alıntı yapılan: newscrew - Mart 11, 2009, 07:40:25 ÖSSelam arkadaşlar,
eşime 30.12.2008de evlendik, 13.02.2009 da Ankarada vizeye başvurdum hiç bi sorun çıkmadı. Eşim alman vatandaşı olduğu içinde vize ücreti falan alınmadı ve öyle sıkıştırdıkları soruları falanda sormadılar. Ama hala bekliyorum ve ne kadar beklerim çok merak ediyorum. vize başvuusunda mesleğim gereği yurtdışına çıkmam gerektiği için pasaportumu ne zaman alabilirim diye sorduğumda şimdi alabilirsiniz vize için onay yada red cevabı geldiğinde biz sizi arar çağırırız dediler ama ne arayan ne soran var 1 aydır ??? . Ve bişey merak ediyorum bu çapraz sorguyamı gireceğiz daha? şimdiden teşekkür ederim ve herkese sabır diliyorum...

nur71

Öyle arapsaçı gibi ki bu işler,kime ne zaman ve nasıl davranacakları belli olmuyor.Sizin durumunuza uyan şeyler okudum,kimisini sadece 1 soru sormak için çağırmışlar,kimisinden evrak istemişler,kiminide çapraz sorguya kiminide tek taraflı sorguya.En güzeli hiç içinize dert etmeden sakince gününü beklemek.Ne olursa olsun sonunda mutlaka vermek zorundalar vizelerimizi bu kaçınılmaz.Bizim yapacağımız vize ne zaman gelecek diye sadece oraya konsantre olmamak,o nasıl olsa gelecek birgün.Ama o gelince bu defa burdan ayrılmak ,çevremizden kopmak koyacak bu defa bunun acısını yaşayacağız.Eee biz ne zaman iç huzuruyla birgün geçireceğiz? Herşey sonuçta olacağı yere varıyor üzülsekte sıkılsakta.

ersoy33

arkadaslar benim halä anlamadigim sey capraz sorgulama ne ya!!!!!!!!!!!!!!!!!! bna lütfen aciklarmisiniz.
benim esim konsolosluga basvurusu esnasin da bazi sorular sormuslar  tickoff:) tickoff:) ???yaoksa o mu!!!!!!!!!!!!!! tickoff:) tickoff:) tickoff:)

amed58

ersoy kardeş çapraz sorgulama vize başvuru esnasında sizin evliliğinizden şüphe ederlerse farklı bir aşama evliliğinizden şüphe etmek için ilk evliliğinizin olmaması yaş faktörü v.s bakıyorlar çapraz sorgulama seni ve eşini aynı anda sorguya alıyorlar konsolosluklar ve size sizle ilgili sorular soruluyor nerede tanıştınız ne yaptınız nezaman tanıştınız v.s gibi

Yeni katılan arkadaşlara hoşgeldiniz ÇAbucak gidiniz diyorum :) yani vizenizi alıp gidiniz anlamında nura kardeşim bu iş tamamen sabır  işi zor mehtap kardeş bir gelişme varmı nasılsın ne halsın serdar abi sesin çıkmıyor

ersoy33

amed 58 kardes, esim basvuru yaptiginda öyle bir sorgulama yapmamislar, fakat yinede soru sormuslar nerde tanistiniz, akkrabalik derecesi falan varmi diye.

Bu sorgulama capraz sorgulama degil herhalde, yoksa daha sogulayabilirlermi?

amed58

abi o klasik sorular laf olsun diye formalite ilk evliliğinizse yaştada pek bir fark yoksa çağırmazlar merak etme sen gün saymaya bak bu günlerin tadını çıkar zor olsada

nur71

Alıntı yapılan: ersoy33 - Mart 11, 2009, 11:57:05 ÖSamed 58 kardes, esim basvuru yaptiginda öyle bir sorgulama yapmamislar, fakat yinede soru sormuslar nerde tanistiniz, akkrabalik derecesi falan varmi diye.

Bu sorgulama capraz sorgulama degil herhalde, yoksa daha sogulayabilirlermi?

Yok o çapraz sorgulama değil.Çapraz sorgulama şu oluyormuş,eşinizi ve sizi aynı anda sorgulamaları,o yabancılar şubesinde sizde konsoloslukta,sorgulayan kişilerde sanırım yazışma yoluyla verilen cevapları karşılaştırıyorlarmış.Maksat sahte evlilikmi gerçek evlilikmi onu öğrenmek.Birbirlerini yeterince tanıyorlarmı diye yani.Böyle bir durum olsada merak etmeyin sevenler birbirinin herşeyini bilirler hemen hemen.Bir yerde vardı bu sordukları soruların listesi bulunca size gönderirim ersoy kardeşim.

Esimehasret

arkadaslar bakiyorum da yeni vize bekleme kervanina katilanlar var Allah hepimize sabir versin AMIN!!!
arkadaslar bu sikintilar hüzün keder ne zamana biter ben size söyliyeyim, ne zamanki esimizin yaninda oluruz yada eslerimiz yanimizda olur biz ozaman bütün sikitilari unutacagiz ve icimiz huzura erecek,
tabiki hayat mücadelelerle dolu ama biz bu mücadelede pes etmiyecegiz öyle degil mi arkadaslar

amed58

sana katılıyorum eşimehasret kardeş ama sıkıntıların bite ceğine inanmıyorum ozmaanda başka şeyler biter sıkıntılar olmasa hayat sıkıcı olur:)

ATAAN

Amed Son Liste Nedir Simdi Vize Kervaninda? Bence Güncel Tutun Onu,  okey:)