ALMANYA"DA NIKAH YAPMAK ISTEYENLERE KENDI TECRÜBEM.

Başlatan EL-TURCO, Mart 11, 2009, 01:33:14 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

EL-TURCO

arkadaslar forumunuz dikkatimi cekti baya faydali bir forum.belki burda bazi arkadaslarima yardimim olur diye size kendi tecrübemi aktarmak isterim.A"dan Z"ye ayrintilari ile.kafanizda soru isaretleri kalmasin.

21 kasimda 2008 izmir de randevum vardi.17 aralikta vizem cikti.

simdi ben size kendi tecrübemi aktarayim.
esim almanyada evlenmek icin nikah dairesinden gün aldi.
bunun icin dogum kayit örnegi(gebursturkunde)
*evlenme ehliyet belgesi(ehefæhigkeitzeugnis)
*3adet foto
*evleneceginiz kisiniz pasaport fotokopisi (bu kagitlarin orjinal oldugu belirten damgayi vurdurdum almanya ateseligine(5 euro masraf verdim)siz noterede gidebilirsiniz ama 100 eurodan asagiya patlamaz!!!)almanya nikah dairesine gönderdim.
daha önce alinmis 5 adet almanyaya turist vizem vardi.bu defa -ALMANYA"DA EVLENMEK-*esim Almandir!!!* icin konsolosluktan randevu aldim(cuma günleri 12:00 -13:30 arasinda konsoloslugu aradiginizda bedava randevu alirsiniz*bu izmir icin gecerli* ya:))
istedikleri evraklar
*dogum kayit örnegi(gebursturkunde)
*evlenme ehliyet belgesi(ehefæhigkeitzeugnis)
*3adet foto
*evleneceginiz kisiniz pasaport fotokopisi
(bu evraklari nerede mi yaptirdim?nüfus dairesine gidiyorsunuz evleneceginiz kisinin pasaport fotokopisi ile onlarda size dogum kayit örnegi ve evlenme ehliyet belgesini verioyorlar.)
diger götürdügüm evraklari bana geri verdiler.60 euro verdim.izmir konsoloslugunda bana sorulan sorular ise
-Almanca olarak bana anlat bakayim nerde ve nasil tanistiniz
-ne kadar sıklıkla bulustunuz
-beraber ne yaptiniz
sadece bunlari sordular bana ve bunlari Almanca olarak anlattim.ve bunlari pc ye aynen yazdi.Almancam iyi derecede oldugundan dolayi -kendim alanyada turizmde calisyordum-.benden sertifika vb seyler istemediler.pasaporta damga vurup damgada vise basvurusu yaziyor.sonra bana üzerinde bir numaranin oldugu kagit verdiler.bu numarayi izmir konsolosluk internet sitesinden takip etmem istendi..benim 14 subat 2008e alinmis kesin dügün randevum vardi.bunuda almanyaya göndermis oldugum kagitlarla ve almanyadan esmin getirdigi bir kagida (evlenmeyi kabul ediyormusunuz ve soyismi elendikten sonra nasil olsun vb vb formalite)imza atmamla aldim.
16 aralikta esime randevu vermislerdi.istenilen evraklari götürdü.
maas durumu belirten belge -(ki bazi forumlarda gördüm almandan istenmiyor falan filan diye hikaye.bölge bölge farkli-)
ev kira sözlesmesi
ve orada benimle nerede tanistigini ve ne kadar zamandir tanidigini
kac defa nerede bulustugumuzu sormus.
bu sorulara cevap verdikten sonra online olarak bilgiler izmir konsolosluguna gönderildi.ve bir gün sonra izmir konsoloslugunun internet sitesinde vizemin ciktigina dair bana verilmis olan numarayi gördüm.
benimki gayet kolay oldu.ltf konsoloslukta heyecanlanmayin ve kesinlikle–yalan bilgi vermeyin—ha ikimizinde ilk evliligi ve yas farki yok hatta ben ondan bi kac yas büyügüm.

efendim neyse aldik vizeyi geldik almanya"ya
önce rathaus(belediye) anmeldung (ikametgah sureti doldurulacak)esinin  oldugu adrese
sonra esimin üzerine kendimi sigortali yaptirdim.
dügün tarihi geldi catti resmi nikah ve sonrasida dügünümüzü yaptik;sonrasinda evrak isleri devam yine;
landratsamt"da auslanderbehörde (yabancilar dairesi-polisi)ne oturum müsadesi icin gittik.görevli esimle konusurken ben araya girip cevap verdim.görevli almanca test etmek icin biraz benimle muhabbet etti havadan sudan..
normalde prosedür almanyaya gelen yabanci mecburi olarak entagrasyon yani ikinci bir dil-kültür vb kursuna gönderiliyor.ben ondan muaf tutuldum.kursa gitmeme gerek olmadigi kanisina vardilar.ama eger istersem  orientierungkursa gidebilecegimi (sart degil) belirttiler.oturma musadem ise 3 yillik verilecekti ama pasaportumdaki süre 1 yillik oldugu icin 1 yilliik oturum aldim(efendim pasaport uzatma almanyada 5 yillik sadece 93 euro Tr de ise 500 küsür ytl olmasi lazim)ama görevli pasaportumu uzattigim an 3 yillik hemen verebileceklerini söyledi ve ayni anda zaten calisma izninide aldim.ve masraf ücreti almadilar esim alman diye!yanlis bilmiyorsam zaten 3 sene sonunda oturum süresiz oluyor.
neyse benim serüven böyle idi iste.Allah"tan benim isler hep rayinda gitti pek bi aksilikle karsilasmadim.umarim benim durumumda olan arkadaslara faydam olabilir.
ha simdi ne mi yapiyorum evdeyim pc basinda is ariyorum.bu krizde biraz zor ya hayirlisi.tek kurtulus su an 400 euroluk isler var onu yapmak galiba.evde oturmaktan iyidir. ya:)

yardimci olabilecegim arkadaslar olursa ne mutlu bana.herkese kolay gelsin.

NİLSENAM

tşk.ederiz bu güzel paylaşımlarınız için okey:)

bundan sonrada herşey gönlünüzce olur inş. :)

EL-TURCO

tsk ederim güzel dilekleriniz icin,umarim yardimci olabilir bu konum.cünkü cogunluk maalesef kulaktan dolma bilgilerle konsolosluk kapilarinda ve binlerce eziyet cekiorlar.gerekli prosedürleri uygulayin arkadaslar zor diye birsey yok.herkese kolay gelsin...

mub@rek

Himm, Bizim fabrikada 400 euro yani Türkiye sartlarinda 800 ytl karsiliginda Operatör' ler calisiyor. Sigortasi yatiyor, ögle yemegini yiyor(30 dk), Servis ücreti dahil ve toplam 8 saat calisiyor. 1 gün ise tatil.

Bunlari göz önüne alinca aslinda arkadasin dedigi gibi bu kriz ortaminda Almanya' da ayni Türkiye' de. Avrupa birligi ülkeleri arasinda bence Almanya' nin cazibesi ortadan kalkmis durumda. Ama bizim fabrikanin Belcika' da olani da var mesela orda ayni isin yapan Operatör ise 1.200-1.350 euro maas aliyor. Diger sigorta vss ayrintilari bilmiyorum.

Not:Operatör bizim fabrikada en alt düzeydeki isci demektir.  Ek bilgi olarak ise; Daha sonra sef gelir, daha sonra posta basi gelir, daha sonra vardiya amiri gelir, daha sonra mühendisler gelir, daha sonrada fabrikanin sorumlu müdürü gelir.. (Bilmeyenler icin)

Bu kosullari göz önüne alalim 2 ülkenin yasam sartlarini göz önüne alalim daha sayamadigim bircok seyi göz önüne alalim. Bu kriz ortaminda ve ilerleyen yillarda neresi bizim ve ailemiz icin daha cazip iyi düsünelim. Haa tabi bu söylediklerim Türkiye' de belirli bir is potansiyeline ulasmis insanlar icin gecerli. Bos oturana hic bir yerde is de ekmek' de yok zaten bu konuda süphemiz yok...

Unutmadan; Allah bir yastikca kocatsin kardes, Uzun ömürler versin esine ve sana...

EL-TURCO

güzelim konuyu nereye baglamissin be arkadasim.konu is degil insanlarin konsolosluk vb yerlerde yasayabilecegi seyler.ama buraya gelen arkadaslar özellikle hesaplasin is bulmak o kadar kolay degil ki birde almanca sadece a1 falansa..eger almanyayi kurtulus olarak görüpte gelen varsa zaten hatanin en büyügünü orda yapiyor ülkemiz de kazanc daha iyi.!

ps:arkadasim su andaki planlarim icin en güzeli teilzeit is.vakit gecirmek icin,yoksa sükür maddi derdimde yok is derdimde.gelen teklifi reddedmisligim var.burda yeteri kadar cevrem var.