Yabancı Dil Öğrenirken ...... (Zaman, Sabır ve Çalışma)

Başlatan mikail, Aralık 21, 2006, 06:05:53 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(LALEZAR)

Alıntı yapılan: august - Haziran 12, 2008, 12:17:21 ÖS
Hocam merhaba,
Subat ayi basindan beri Almanya´da kursa devam ediyorum. Kursum, haftanin 4 gunu ögleye kadar. Su an A2 seviyesinde Passwort Deutsch 3`ü okuyoruz. Örneklemlerde teorilerim ve Gramatikal olarak konu alistirmalarim iyi. Ama konusma isin icine girdiginde tikaniyorum. Ayrica eski konulari cok cabuk unutuyorum. ( bunun icin tekrarlara basladim) Sabirla calismaya devam ediyorum. Simdiye kadar konusuyor olmam gerekirdi diye dusunuyorum zaman zaman ve ümitsizlige kapiliyorum.  ??? ??? ??? Anlama olayina gelince yari yariya diyebilirim. Gecen hafta A1 sinavi yaptilar 86 aldim. Türkiye`de zaten sinav olupda gelmistim orada 70 almistim, 10 günlük bir calisma ile. Sizce, anlattigim kadariyla durumum nasil? Ilave etmek istediginiz seyler varsa dinlemek isterim. Vakit ayirdiginiz icin cok tesekkürler. Essiz paylasimlariniz icin tekrar Tesekkur ederim.

AUGUST

merhabalar arkadaşım Allah yardımcın olsun..

(LALEZAR)

Alıntı yapılan: (LALEZAR) - Haziran 13, 2008, 05:37:25 ÖÖ
Alıntı yapılan: august - Haziran 12, 2008, 12:17:21 ÖS
Hocam merhaba,
Subat ayi basindan beri Almanya´da kursa devam ediyorum. Kursum, haftanin 4 gunu ögleye kadar. Su an A2 seviyesinde Passwort Deutsch 3`ü okuyoruz. Örneklemlerde teorilerim ve Gramatikal olarak konu alistirmalarim iyi. Ama konusma isin icine girdiginde tikaniyorum. Ayrica eski konulari cok cabuk unutuyorum. ( bunun icin tekrarlara basladim) Sabirla calismaya devam ediyorum. Simdiye kadar konusuyor olmam gerekirdi diye dusunuyorum zaman zaman ve ümitsizlige kapiliyorum.  ??? ??? ??? Anlama olayina gelince yari yariya diyebilirim. Gecen hafta A1 sinavi yaptilar 86 aldim. Türkiye`de zaten sinav olupda gelmistim orada 70 almistim, 10 günlük bir calisma ile. Sizce, anlattigim kadariyla durumum nasil? Ilave etmek istediginiz seyler varsa dinlemek isterim. Vakit ayirdiginiz icin cok tesekkürler. Essiz paylasimlariniz icin tekrar Tesekkur ederim.

AUGUST

merhabalar arkadaşım Allah yardımcın olsun..

bende aynı dertten muzdaribim..gerçi daha yeni başladım çalışmaya  ama kelimeleri çabuk unutuyorum,fakat gramerde basit cümle kurumuna kadar geldim:(

en çokta artikelleriyle birlikte ezberleyemiyorum..çünkü cansız olanlarda bazan dişi eril olaibliyor,sanırım henüz mantıgını kavrayamadım:(

çoğul konusunuda çalışmama rağmen kendi kendime çoğul yapamıyorum:(

birde almanca müzik nereden dinleyebilirim..
yardımcı olursanız sevinirim...teşekkürler...

bu arada iyiki varsınız:))))

nakonires

Hocam sözler için sana tşk ederim böyle bir motivasyona ihtiyacım vardı.Benim tek sorunum çalışırken çok çabuk sıkılıp hemen bırakıyorum ve bu yüzden bir türlü sevemedim dil ögrenmeyi bunun için bi fikriniz varmı bana önerebileceğiniz.

_VeRa_

S.a.Çok yararlı bir yazıydı.Allah razı olsun...
Önerilerinizi dikkate alacağım ;)

RAPUNZO

selamlar.bende yaklaşık bir saat önce üye oldum.günlerdir böyle bir site arıyorum.ben almanca öğretmeniyim fakat,bikaç senedir ingilizce öğretmenliği yapıyorum.hiç almanca öğretmedim.ve tabiki kaçınılmaz son....unutttuuummmm.çok mutsuzum ve tutunacak bir dal arıyorum bir süredir.ama kararlıyım.peki ben nerden başlamalıyım.bilen varmı????ben karar veremiyorum.tabi bildiğim bişeyler var fakat kullanamıyorum.konuşamıyorum,yazamıyorumm.yardıma ve desteğe ihtiyacım var.hepinizi gördüğüme sevindimmm.

...mystery...

—    Utangaç ve çekingen olmak, kendine güvensizlik, yabancı dil öğrenmenin en büyük düşmanıdır. Riskleri göze almalı, cesur olmalı ve yanlış yapmaktan asla korkmamalıyız. Dil öğrenirken yanlış yapmanın doğal olduğunu bilmeliyiz. Geçmişe bakacak olursak, kendi anadilimizi bile ilk başlarda hatalı söylüyorduk. Yeni konuşmaya başlayan çocukları gözlemlediğimizde bizi gülümseten şirin hatalar yaptıklarını görürüz. Demek ki yaptığımız bu yanlışlar işin tuzu biberidir.

ben çok utanıyorum konuşurken ama nedense vazgeçemiyorum konuşurken kıpkırmızı kesildiğimi hissedebiliyorum.. utanan:)

esma 41

Güncelleme .

Mikail Hocamizin yazisini okuyun ,  tavsiye ediyorum.  okey:)
https://almancax.com/forum/index.php?topic=1506.0  (sayfa 1 )  :)