Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

timurcelik

merhaba arkadaşlar ben de aile birleşimi ile almanyaya gidicem eşim almanyada bir türk  vatandaşı ve çelışıyo ben de burda bir almanca kursunda almanca ögreniyorum ve haftaya işlemlere başlıcam yani pazartesi itibariyle önce pasaport ve sonrasında randevu alıp konsolosluga gidicem benim ögrenmek istediim şu benim dogum yerim almanya ama çok kısa bi süre kalınmış orda bunun bana bi artısı olurmu? bizimkisi anlaşmalı evlilik felanda degil bunu orda nasıl ispat ederim alyansım ve bazı fotograflarım var benden başka ne isteyebilirler birde almanca kursundan aldıgım a1 sertifikası benim işimi görürmü? eger beni bilgilendirirseniz çok sevinirim bilen arkadaşların cevaplarını bekliyorum şimdiden hepinize teşekkürler

yücel

Alıntı yapılan: timurcelik - Eylül 09, 2007, 11:27:44 ÖÖ
merhaba arkadaşlar ben de aile birleşimi ile Almanyaya gidicem eşim Almanya'da bir türk  vatandaşı ve çelışıyo ben de burda bir almanca kursunda almanca ögreniyorum ve haftaya işlemlere başlıcam yani pazartesi itibariyle önce pasaport ve sonrasında randevu alıp konsolosluga gidicem benim ögrenmek istediim şu benim dogum yerim Almanya ama çok kısa bi süre kalınmış orda bunun bana bi artısı olurmu? bizimkisi anlaşmalı evlilik felanda degil bunu orda nasıl ispat ederim alyansım ve bazı fotograflarım var benden başka ne isteyebilirler birde almanca kursundan aldıgım a1 sertifikası benim işimi görürmü? eger beni bilgilendirirseniz çok sevinirim bilen arkadaşların cevaplarını bekliyorum şimdiden hepinize teşekkürler

Selam Dstum,

Sen Aile Birlesimi icin Almayaya gidiyorsan ve Temel seviyede Almanca Bildigini kanitlayan A1 Belgende varsa senin Almanyaya gitmende bir sakinca oldugunu zannetmiyorum...
Tabiki Esinin maasi yeterli ve kalabileceginiz bir Ev olmasi lazim.
Almanyada kisa bir süre kalmanin sana ne gibi avantaj saglayacagini bilmiyorum...

Ve aramiza Hosgeldin...  :D

timurcelik

merhaba yücel hoş gördük arkadaşım ben şimdi antalyada alman kültürde almanca egitimi alıyorum ve bana a1 sertifikası vereceklerini söylediler ama orda ne olur bilmiyorum ama konsoloslukta inşAllah kendimi ispat ederim almanca konusunda ama ben hala bu dogum yerimin bi faydası varmı? yokmu? merak ediyorum açıkçası eşim orda iki ayrı işte çalışıyo saten. bu konu hakkında başka bilgisi olan arkadaşlar varsa ve bana bilgi verirlerse çok memnun olurum . olumlu yada olumsuz ne oluyosa merak benimki daha çok .... şimdiden teşekkürler inşAllah burda daha çok karşılaşıcaz

Sonsuzluk Yolcusu

timurcelik  kardesim hic karamsar olma, Yücelin dediklerine katiliyorum. Yeterli almancan varsa ve resmi evli isen sabika kaydin da temizse vize almanda sorun olmaz Eger esin  Alman vatandasi ise sana büyük avantaj sagliyicaktir. Olmasada sorun yok. Islemi yapan memur u da unutma cok önemli. Almanlar memurlarina büyük yetkiler vermisler. Onlara ters gelicek hareketlerde bulunma. InsAllah vizeni alip gelirsin.

gökkuşağı

merhaba arkadaşlar,bende aile birleşimi ile ilgili,aile birleşiminde vize alınabilmesi için nikahın önceden mi olması gerekiyor yani nikahtan hemen sonra vize işlemleri olup,Almanya'ya gidilebiliniyor mu? ve evlendikten sonra davetiye gönderseler davetiye ile gidilebiliniyor mu? bu konuda bana bilgi verir misiniz?bilen arkadaşlar cevap yazarsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim...

yücel

Alıntı yapılan: gökkuşağı - Eylül 10, 2007, 02:57:33 ÖS
merhaba arkadaşlar,bende aile birleşimi ile ilgili,aile birleşiminde vize alınabilmesi için nikahın önceden mi olması gerekiyor yani nikahtan hemen sonra vize işlemleri olup,Almanya'ya gidilebiliniyor mu? ve evlendikten sonra davetiye gönderseler davetiye ile gidilebiliniyor mu? bu konuda bana bilgi verir misiniz?bilen arkadaşlar cevap yazarsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim...

selam gökkusagi,

Tabiki Resmi Nikahini Vize basvurusnu yapmadan önce kiydirman lazim. Yoksa senin aile birlesimi icin gidip gitmedigin nasil ispatlayacaksin (bir nevi delil)...
Davetiye ile ilgili sorunu anlayamadim. biraz acarmisin...

Sonsuzluk Yolcusu

gökkuşağı  arkadasim, nikah olup evlilik cüzdanin olmasa aile birlesimine müracat edemessiniz. Vize islemleri esinin ve senin sartlari yerine getirme süresine bagli.Bazi eyaletlerde islemler kolay yürüyor bazi eyaletlerse zorlastiriyor. BW eyaletinde, esi Alman vatandasi ise calisma sarti aramiyorlarmis.

gökkuşağı

teşekkür ederim arkadaşlar...ben sizin demek istediğinizi anladım.nikah olmadan vize işlemi olmuyor peki bazı arkadaşlarım nikahtan 6 ay sonra gibi gidebiliyorlar bu nasıl tabii bazı eyaletlerde değişebiliyor doğru.
benim nikahım seneye yaz olur ise benim hemen gitme olasılığım olur mu? bu 2009 yılına sarkabilir mi?
davetiye olayı size şöyle açıklıyayım yani beni oradan almanya'dan davetiye gönderseler ben vizemi alsam ve daha sonra nikah olsa tekrar vize mi çıkartmam gerekiyor ben bunu anlamadım...
A1 sertifikasını ise kursa gidiyorum kurstan sonra onu alacağım ayrıca konsoloslukta elimdeki sertifika ile ilgili ayrıca sru sorup sınavdan geçiliyor mu? bana bunlar ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim.teşekkür ederim.. :)

Sonsuzluk Yolcusu

gökkuşağı  en saglami senin türkiyede nikahi kiyip öyle vizeye müracat etmen. Zaman sizin elinizde kisaltabilisiniz. Nikahi yazdan önce yaparsaniz, vize evraklarini hemen hazirlarsaniz, zamaniniz kisalir. Vizeyi bir ay icinde alanlarda var 2-3 ay sürenlerde var. Burda bir arkadas beklemedigi zamandan önce vizesi cikti esini getirdi. Nikahsiz almanyaya gelmen senin zamanini dahada uzatir.

gökkuşağı

Sonsuzluk Yolcusu,anladım teşekkür ederim,ama ben bunu karşı tarafa anlatamıyorum...Almanya da daha mı farklı bilmiyorum ki! ben davetiye ile hemen gidebilecekmişim sorun olmuyormuş,zamanı daha da uzatır haklısınız,vize olayı oradaki görevliye ve bizdeki evraklara bağlı süre verilmesi yanlış olur haklısınız.vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim ama benim kafam yine karıştı diyebilirim. ???

Sonsuzluk Yolcusu

Evlenmek istediginiz kisi bütün bunlari düsünmüstür. O zaman onun dedigiyle hareket etmeniz en dogrusu. Allah kolaylik versin

gökkuşağı

Sonsuzluk Yolcusu,Teşekkür ederim ...evet haklısınız ...

gurkanf

Selam Arkadaslar..
Bende Yaklasık bir ay önce Türkiyede Evlendim,eşim Alman vatandası ve bende konsolosluktan aile birleşimi vizesi icin randevu aldım 20.09.2007 tarihine,bütün evraklarımı tamamladım sayılır fakat bu evrak listesindeki ''Almanca olarak eksiksiz bir sekilde doldurulmuş ve kendi el yazınızla imzalanmış iki adet beyaz dilekce formu(başvuru formları vize bölümü girişinden ücretsiz olarak alınabilir veya internet sitemizden temin edilebir)''.Burda iki adet beyaz dilekce formunu almanca olarak doldurmamızımı istiyorlar?Bunu nasıl Almanca doldurabiliriz?İstanbuldaki konsoloslugun etrafında bu formları dolduranların oldugunu duydum bu ne derece dogru ve ne derece güvenilir?Daha önce vize basvurusu yapmıs arkadaslar bunu nasıl ve nerde yaptırdılar yardımcı olursanız sevinirim...Teşekkür ederim.

august

gurkanf merhaba,
konsolosluğun sitesine girdiğinde formu pdf formatında bulabilirsin. Formda 3-4 dilde sorular var. Bunların içinde Türkçe de yer almakta. Zaten 90% dilimizde doldurman mümkün. Bazı cevapları almanca yazman gerekir ki, bunuda konsolosluklar etrafındaki bürolara doldurtabilirsin yada eşine sorabilirsin. Yine aklına takılan bir soru olursa sitedeki diğer arkadaşlarda sana yardımcı olurlar. İzmir konsolosluğunda görüşmeye girmeden önce evraklarını kontrol edip eksik bölümler ile ilgili yardımcı olan konsolosluk görevlisi oluyor. Ama İstanbul konsolosluğunu bilmiyorum.

Aşağıda ki linkten dilekçeyi indirebilirsin.
https://www.istanbul.diplo.de/Vertretung/istanbul/tr/04/Visa__Merkblaetter/Visa__Antrag__Fzf__Studium__ueber__drei__monate__DD,property=Daten.pdf

BOL şANS...

ozlemin

Gökkuşağı sen almanyaya gidip orada nikah kıysan dahi türkiyeye dönüp aile birleşimi için konsolosluğa başvurman şart.Bizzat ben yaşadım.

gökkuşağı

Selam ozlemin...anlıyorum peki senin vize işlemin ne kadar sürdü?

kadirr67

slm   yücel   doğru söylersin...   ankarayı  aradım   ancak  ben  bu almanca nbaşarı sınavını kzandıktan sonra   beni   evraklar  için yönlendirceklermiş.    benin anlatmak istediğim  ..eşimden gelen evraklar ne zaman geliyor buraya  ..yan i ilk beninm  evraklarım tamamlandıktan sonramı.?   ..saygılar selamlar..