Turk vatandaşı olarak mı Alaman Vatandaşı olarak mı evlenmeli ?

Başlatan Cenkyasi, Nisan 27, 2009, 01:13:05 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cenkyasi

Merhaba

Öncelikle size ilişkimizin durumunu anlatiyim onda gore yardımlarınıza ihtiyacım olucak bu konuda hepinizin göstericegi ilgiden cvplardan dolayı teşekkür ederim.

Benim nişanlım almanyada banka da çalışıyor durumu iyi ALLAH  A sukur bende Turkiyede universite bitirmiş 3 yıldır AVEA da bayi kalite yonetmeniliği yapıyorum. benimde durumum iyi. yani maddi yonden sıkıntı yok.

benim eşim daha once evlenip ayrıldı. ve biz internet sitesinde tanıştık falan filan .... bu arada evlenme teklifimi seyredin lutfen :)

https://video.turk.net/video/izle/9534/Lazer-gosterisiyle-evlenme-teklif-etti---IZMIR/

nişanlımın Alman vatandaşı olma imkanı var başvurusu var alman vatandası olana kadar bekleyelim mi  ?

ben turkiye de halen askerlik yapmadım ogrenciyim ;) bu sorun olurmu ( acık ogretim ) ,?

bide bu işlemler ne kadar surer cok beklermiyim ?

Yardımlarınız için şimdidien cok teşekkur ederim.

Karizmatik KayseriLi

Arkadasim önceLikle evLilik tekLifin Süper oLmus :)
Sorularinada cevap veremedigim icin kusura bakma :) Yönetici arkadasLar en yakin zaman cevap verirler.. !

EL-TURCO

cenk merhaba

teklif güzel tebrik ederim güzel düsünce.
neyse biz asil konuya gelelim.arkadasim alman vatandasi olmasinin pekte o kadar önemi yok.tam saat calisiyorsa sorun yok.müstakbel esinizin milliyeti sorun degil sonucta orjinal alman olmadigi icin o kadar önem farzetmez alman kimligi alip almamasi.resmi nikahi nerede yapmayi düsünüyorsun?cünkü ona göre vize basvurusunda bulunman gerekir.eger almanyada evlenmek istiyorsaniz evlenmek icin vize yok trde evlenip almanyaya gitmek icinse aile birlesimi vizesi basvurusu gerekir.
gelelim sorun olacak yerlere:askerlik! bu bence biraz sorun teskil edebilir!
dil:almanca ögrenmek gerekecek!
entagrasyon:almanyada yasamayi tercih etmeden önce gelip burada bir tatil yapmani öneririm.sonucta trde iyi isin var hanimda türk sen almanyada zor yasarsin ama hanimin trde daha rahat yasayabilir,birde is bulma sorunu var almanyada vs vs diye uzar bu örnekler...

sana en detayli bilgi verecek insani söyleyeyim madem izmirde yasiyorsun.balcova yeni yeri biliyorsun.tam karsisinda bu konsolostukta yardimci olan bürolar var.tam türkcesi simsarlar:-)
oarada kapinin önünde gencler var evrak doldurma falan filan diye bekleyen onlara mustafa abinin bürosu hangisi diye sor seni ona götürsünler derdini anlat sana bilgi versin.temiz adamdir yardimci olur!sonucta gelecekteki potansiyel müsterisin!
kafanin takildigi birsey olursa sor yardimci olayim arkadasim!

Cenkyasi

Her ikinizede öncelikle teşekkur ederim. bizde cok dusunduk almanya mı turkiyemi falan filan diye ama birazda almanya yı secmemin sebebi burda kalırsak evlendikden sonra askere gidicem 5 ayda olsa eşim in yanlız kalmasını istemiyorum. İs konusunda haklısın bunuda cok dusunuyorum. ama bir kaç imkan doğabilir . hem çalıştığım sektör itibariyle hemde gecmişimde benimde bankacı olmam belki bir artı saglayabilir. su Dutche bankın bankamız olayı icin ;) dil konusunda sıfırım ( 0 ) hemde tam anlamıyla ( 0) :) onun icin turkiyede bir dil kursuna başlıyıcam daha sonra almanyada 3- 4 ay su work and travel gibi burger king di ne biliyim mc donald igbi bi yerde dil geliştirmek icin çalışıcam dilimi geliştirdikden sonra iş başvurusu yapıcam ama ne olur ne olmaz bilmiyorum diplomam yada Turkiye de ki iş tecrubelerim ne kadar işime yarar

bu arada suanda evraklarımı hazırladım. onumuzdeki ay kısmetse vize cıkarsa hafta sonu icin gelicem . almanya ya he suda var ben uyum sorunu yaşamam çunku ben evcimen bi adamım kolam sigaram ve playstation yanımda olsun bide karım olsun ben uganda da bile yasarım. :))

tavsiye ettiğin kişinin mutlaka yanına giderim. aklıma not ettim. ;)

daha önce boşanmış olması sorun olurmu ?
bide o var :(

tekrar danke :) yavas yavas başlıyim dimi almancaya :P

Cenkyasi

EL-TURCO

is ve dil konusunda iyice ve iyice düsünmeni tavsiye ederim.izmirin tirnagi olmaz gidecegin yer ona göre...olsun illede hanim nerde ben orda diyorsan almanca almanca almanca ögreneceksinnnnn.!is tecrübesi belki biraz ise yarayabilir!sonucta burda telefon sektörü türklerin elinde hehe

ne evraklari hazirladin?tatil icinmi basvuracaksin???basvurmadan önce bir ugra extra istenen evrak varmi diye mustafaya!faydasini göreceksin!6 sene boyu benim tüm evrak islerimi halletti!

daha önce bosanmis olmasi hicbirsey sorun teskil etmez!!!ne olmus bosanmissa!adam öldürmemis ya!sen in sadece askerlik olayi kafami karistiriyor insanlah orda sorun cikmaz!cunku turist vizesi verirken bile askerligi sorun cikariyorlar!isyerinde senin degilse sigortali calisorsundur umarim!cok önemli!turist vizesinde
kolay gelsin!

EL-TURCO

Cenkyasi

yok Allah dan Avea kadrolu çalışanıyım da sigorta vesaire de sorun yok böyle bir firmanın ssklı calısanıyım yani bunuda sorun edip bana turist vizesi vermeyecek degiller ya :) herhalde alırım turist vizesi abi almanca sart tabi bakalım once bi almanyada deniyelim diyoruz sonucda birmizden biri işinden fedakarlık edicek once almanyada deneriz olmaza dunya bizim buluruz biyer eşim cocuklarının almanyada buyumesini cok istiyor. benim icin de ulke mulke sorun degil yaa heryerde yaparım gibi geliyor . Almanca konusunda haklısın mutlaka ogrenicez yapıcak bir sey yok ;) onuda yapıcaz.

bu arada abi şimdi turkiyede evlendik diyelim nasıl olucak yada turist vizesiyle gidip orda evlenebilirmiyim =?

bu konularda bi yol gosterirsen sevinirim.

EL-TURCO

trde evlenirsen aile birlesimi basvurusu yapacaksin!yok almanyada evleneyim diyorsan almanyada evlenmek icin basvuru yapacaksin8bunlar icin degisik evraklar gerekir)
yok ben turist vizesi ile gideyimde orda bir yolunu bulup evleneyim diyorsan yanilirsin evlenirsin vizen bittiginde seni trye yeniden gönderirler sonra trde aile birlesimi basvurusu yapman gerekir
yada yada  turist vizesini aldiktan sonra beraber danimarkaya gidersiniz danimarkada evlenirsiniz o zaman danimarkada evliligi almanya taniyor oturum vizesi alirsiniz!
hanim stuttgartin neresinde merkezindemi?su yönden soruyorum merkezde is olanagi ile bir kasabasinda yasayanin is bulma olanagi farklidir ki ilceden ilceye farklilik gösterir!

Shnaz

jentzsch

Stuttgart'da Yapı Kredi,Ziraat ve sanırım İş Bankası da vardı. Ayrıca bir cok Türk Firması da mevcut..

Cenkyasi

oncelikle yorum yapan arkadaşlar tekrar teşekkurler yani turkiyedede evlenebilriz hatta burda daha rahat evleniriz sonra aile birleşimiyle ugrasabiliriz. bu iş cok mu zor onu bilmiyorum. yani benim tek korkum evlendikden sonra aylarca o almanyda ben burda yaşamak istemiyorum. sadece o iş de buluruz guc de buluruz almancada ogreniriz. yapan yapıyor benim ne eksigim var bende ogrenirim almanca ( acayip gaza geldim :) işde buluruz ama işte cok fazla ayrı kalmakdan ve su askerlik yuzunden evlilik olayında almanyaya gitmekde sorun yaşarsam :(

capkin_001

slm arkadasim öncelikle Allah sabir versin sen suan sifirdan basliyosun sana kisa yoldan söle bi gidecegin yolu bildirmek isterim ama bu seni korkutmasin yapilmicak bisey yok öncelikle turkiyede evlen bu biraz süre ala bilir yengenin gelmesi nikahti evrak hazirlamakti dügündü bu arada kursa yazil fazla degil 3 ay almancanin ustune düs sinavi kazanirsin yengede yardimci olur msn den yazisirsaniz almanca olarak daha kolay olur askerlige gelince bence askerligini yap öle git derim zaten 5 ay mis sen zaten 1 seneye kadar gidemezsin askerlik sana beladir belkide vizede vermiceklerdir askerlik yüzünden verselerde almanya ya gelince 6000 euro karsilinda 21 gün yaparsin bence 5 ay yap kafan rahat olsun esinin 2inci evliligi olmasi cokda sorun degil ama cokda kolay degil normalden fazla extra evrak isterler birazda formalite gibi bakarlar ama sizin bide deliliniz var video gibi bu belki ise yaramaz ama bellide olmaz gelmek zor gibi ama inanki burya gelince zorluk basliyor sana kolay gelsin alman vatantasi olmasi tabiki iyi olur esinin egerki tam gun calismiyosa vize alamazsin ama alman vatandasi olursa calisma geregide yok bu kadar uzun yazdim kusura bakma sana bol sans kafanda herhangibi bi sorun olursa yaz buraya zaten ilerde cok sey yazacaksin kal salicak

Cenkyasi

capkın cok saol abi oncelikle sonra da anlattıklarında haklısn biz daha yolun başındayız kararı yeni verdik bu 5 ay yapabilmem icin oncelikle acık ogretimi bitirmem lazım askere gitmemek icin surekli uzatıyordum okulu yani bu evlilik olması durumund benim askere gitmem yine 2 yıl ookul biticek ondan sonra 5 ay yapıcaz gibi yani iş uzuyor anlıyacagın bu arada asıl sorun oraya gidince başlıyro dedigin ney abi ?

fuchs

Öncelikle Evlilik teklifi süper olmus size simdiden mutluluklar. Gelelim asil konuya hic Almanca bilmedigin icin ilk etapta cok sikintili bir dönem olacak, cünkü insan baska bir Ülkeye gittimi yeniden dogmus bir Bebek gibi oluyor. Ben geldigimde biraz Almanca anliyordum konusabiliyordum buna ragmen sikinti cektim. Askerlik bence sorun olur, ama genede bir arastirin her sey gönlünüzce olsun.