Almanca ögrenme yöntemleri

Başlatan Nazire, Ekim 02, 2006, 10:00:54 ÖÖ

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

defnedefne

hallo:D gerçekten de faydalı bi siteymiş yardımcı olna herkese danke:)

HAKAN ÇALIŞ

selam arkadaşlar ben de yazılarınızı okudum herkesin fikirlerine saygılıyım tabiki gercek şu almanca ile türkce apayrı birsey türkcedeki bir cümleyi almancaya ceviriken asla aynı kelimeleri kullanamıyorsunuz çoğunlukla bizde bir kelimeyi heryerde kullanmak mümkün fakat almancada bu mümkün değil mesela yapmak (machen) bu kelime türkcede iş yapmak banyo yapmak temizlik yapmak resim yapmak vs. kullanıyoruz fakat almancada bu böyle değil almancada belirli kipler var dilek kipi emir kipi bildirme kipi vs. coğu cümleler bunlara göre kurulur kelimelerde ona göre yazılır.Almancada 1-şimdiki zaman 2-dili geçmiş zaman iki  zamandır 3-gelecek zaman ve geleekte bitmiş zaman olarak görülr Türkcedeki gibi almancada çok cümle kurma genişliği yoktur misal bir örnek de gitmek biz gitmek kelimesini her anlamda kullnıyoruz fakat almancada bu böyle değil vasıta ile gitmek farklı  yaya gitmek farklı gehen-gitmek fahren-vasıta ile gitmek sürmek önemli olan doğru kelimeleri doğru cümleler içinde kullanmak herkese bol şans

HAKAN ÇALIŞ

machen - yapmak

was machst du? ne yapıyorsun
ıch male - resim yapıyorum
Görüldüğü gibi bizde yapmak kelimesi her iki cümlede  kullanılıyor fakat almancada bu böyle değil almanlar olaylara bakış açılarını bazı yerlerde farklı işlemişler burada anlasılıyorki olayları yorumlarken kendi zihniyetimizle değil onların zihniyetiyle yorumlamak gerekir öncelikle bu kavramları ayırt edip anlamak gerekir.Demek istediğim türkceyi unutmanız  almanca öğrenirken eylemleri aklınıza getirin cisimleri aklınıza ve sıfatları aklınıza getirin türkce karşıtlarını değil mesela weinen derken ağlamak değilde ağlayan biri aklınıza gelsin gözyası döken  baum derken doğadaki büyük cisimler gelsin dalları olan krank derken sağlığı iyi olmayan canlı vs.asla türkce anlamlarını eşdeğer ezberlemeyin aklınızda şekilleri canlandırın

xserhatx

mrb.arkadaslar mesajlarınıza baktımda hepsıde aydınlatıcı.ben daha yenı baslıyorum sıze pek yardımım dokunmayabılır ama verımlı olacak duruma geldıgımde borcumu odeyecegımden emın olabılırsınız.herkese tesekkurler.

yücel

Alıntı yapılan: xserhatx - Eylül 26, 2007, 08:30:20 ÖS
mrb.arkadaslar mesajlarınıza baktımda hepsıde aydınlatıcı.ben daha yenı baslıyorum sıze pek yardımım dokunmayabılır ama verımlı olacak duruma geldıgımde borcumu odeyecegımden emın olabılırsınız.herkese tesekkurler.

Önemli degil dostum, Hesaba da yazariz... ;D

denizci

slm arkadaşlar,
Ben de almanca öğrenmeye yeni başlıyorum.Orta okulda yıllar önce görmüştük hayal meyal hatırlıyorum.Ben şöyle bir yöntem uygulamayı düşünüyorum Günlük küçük kartlar hazırlayalım .Öğrenmek istediğimiz kelimeleri bir tarafa,arkasına da Türkçe anlamlarını.Kur'a yöntemi kullanarak şansımıza çıkanı alıp okuyalım.Anlamını tahmin etmeye çalışalım.Eğlenceli olmaz mı? Ne dersiniz?.(Sınıf öğretmeniyim. Okuma-yazma öğretiminde kullanmıştım. Miniklerime çok da faydalı olmuştu.)Hepimize kolay gelsin.

jentzsch

evet ben oyle yapiyorum,ise yariyor,ayrica eglencelide oluyor :D
Alıntı yapılan: denizci - Eylül 27, 2007, 12:22:12 ÖÖ
slm arkadaşlar,
Ben de almanca öğrenmeye yeni başlıyorum.Orta okulda yıllar önce görmüştük hayal meyal hatırlıyorum.Ben şöyle bir yöntem uygulamayı düşünüyorum Günlük küçük kartlar hazırlayalım .Öğrenmek istediğimiz kelimeleri bir tarafa,arkasına da Türkçe anlamlarını.Kur'a yöntemi kullanarak şansımıza çıkanı alıp okuyalım.Anlamını tahmin etmeye çalışalım.Eğlenceli olmaz mı? Ne dersiniz?.(Sınıf öğretmeniyim. Okuma-yazma öğretiminde kullanmıştım. Miniklerime çok da faydalı olmuştu.)Hepimize kolay gelsin.

Nazire

Bn bazi bilmedigim kelimeleri hep kenara yaziyorum ve masamin üzerine sadece bir kelimeyi yapistiyorum (yapisan kagit), ve o kelimeyi ara sira düsünüyorum görmedigim zaman eger aklimda bu kelime kalmissa onu atip yeni kelimeyi yapistiriyorum, ben kelimeleri masa haricinde heryere yapistiriyorum, mesela aynaya duvara falan filan nereye en cok bakiyorsam, kartla ögrenmeyi bende denedim cabuk sIkildim, benim icin bir yöntem degildi. Bir dilin basina oturup ögrenmek bana cok zor geliyor, benim daha cok dinlemem gerekiyor, meslegimi ögrenirken su yöntemide yaptim, sinavdan önce kasete cekip is yaparken hep dinledim ve tekrarladim, bana bayag yardimci oldu bu yöntem.

mehmetnuri

arkadaslar bedne yeni basladım 7 ders oldu şimdiye dek ama baya ogrendim benim sizden bi ricam olcak daha bi pratik bi cumlu kurma yolu varmı onu merak ediyorum yani bnim kelime haznem iyi diyelim sadece cumle kurmada zorluk cekiyorum sadece buna bi cozum varmı acaba sizden ricam budur sadece şimdiden tesekkur ederim

Nazire

Ich
Du
Er/Sie/Es
Ihr
Wir
Sie (kibar)

Bunlarla cümle kurun devamli
Ich gehe
Du gehst v.s. v.s.

Bence bu sekilde ögrenmek en iyi yöntem, her kelimeyle deneyin

jentzsch

Alıntı yapılan: 96 - Ekim 02, 2007, 02:24:45 ÖS
mrb arkadaşlar; Almanyada yükseköğrenim görecek olan arkadaşlar yada orada okuyan arkadaşlar fikirlerimizi paylaşalım derim. ( konuyla alakası olmasada...  kusura bakmayın)
bu konuyla ilgili cok konu acildi,cok bölüm var bence oralardan faydalanabilirsin..okuyanda okumak isteyende cok kisi var:)))

96

faydalanabileceğim yerler neler...

jentzsch

biraz arasaydin ya gizli sakli yerlerde diiller ;D nese ALMANYA HAKKINDA BILGILER;SORULAR VE CEVAPLAR bölümünde 1,2 ve 3. sayfalarda gorebildigim yaklasik 5,6 tane konu acilmis belki daha fazla.bence merak ettigin herseyi bulabilirsn..

96

bakmıştım kardeş oraya ama istediklerimi bulamamıştım neyse yinede teşekürler...

jentzsch

slm 96,
bak bence ne yap biliyomusun,uygun yere yeni bi konu ac ve merak ettiklerini sor eminim cok insan sana yardimci olur.
ayrica univrsite hakkinda ne merak ediosun cok merak ettim,arayip ta cevabini bulamadigin sorularini bekliyoruz... :)

SPRİTE

Selam arkadaşlar nacizane olarak bende tavsiyelerde bulunmak istiyorum.Almanca ya başlayalı 15 gün kadar oldu.Çalışma yöntemi olarak küçük kağıtlara almanca kelimeler yazıp evin duvarlarına yapıştırıyorum.yatağımın başında ise fiiller var.Hatta gece aklıma takılan bir şey olunca hedefe ulaşmak daha çabuk ve kolay oluyor.
            şimdiden başarılar.
Not:Yapışkan olarak Bally'i kullanmayın.Gece uyanamazsınız:)

yoldas57

merhaba ben hicbir yardim olmaksizin internetten ögrenmeye calisiyorum etkin yöntemler nelerdir yardımcı olursanız seviniim