a1 sınavını gecen ınsanlardan nedne almanyada tekrar kurs ıstenıyor

Başlatan ozhan_c84, Nisan 07, 2009, 02:07:06 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozhan_c84

merhaba arkadaslar ben a1 sınavına gırıcem 27 nısanda ınsAllah basaracagım ama kurs arkadaslarımdan almanyaya gıdenler oldu ve tekrardan gunde 6 saat kurs ıstenıyormus pekı orda bu kursa gıtmek mecburı oturum almak ıcın neden sımdı bızı bu a1 sınav sıkıntısına sokarak bızım ısımızı zora kosuyorlar ıyı kotu yeterlılık sınavı yapılıyor gecıyoruz neden bıze orda bu kursu zorunlu tutuluyor bu ayıba kımler dur dıyebılecek!!!!!!!!!!!!!!

zeytin

Arkadaşım bizim orda sıkıntı çekmememiz için sadece basit dil öğrenmemiz isteniyor.Oraya gittikten sonra 6 aylık mecburi kurs var.Orda daha geniş Almanca öğreneceğiz.Aslında çok sıkıntı ve stres.Sizinle aynı fikirdeyim aslında ama yapcak fazla bişey yok sanırım okey:)

ozhan_c84

ya tabıkı kotu bır sey degıl ama ne bıleyım hem burda mecburı bır sınav hem orda mecburı bır kurs ınsanın kafasını bır mılyon edıyor:S

zeytin

Haklısınız.Ama en azından bizim içinde oraya gittiğimizde kolaylık olcak diye düşünüyorum.Sadece stres yapmamak gerekiyo. okey:)

EL-TURCO

özhan bey buraya geldiginizde biraz cevreyi tanidikca hükümete hak vereceksiniz!30 senedir burda olupta sizinle birlikte kursa gelen vatandaslarimizi görünce... offoff:)bu karar bence faydaniza zarariniza degil.özellikle trden gelen damatlar icin almanca olmadan nasil is bulacaksiniz?veya bulduguuz is sizi nekadar tatmin edecek?

sonucta siz baska bir ülkede yasamayi tercih ediyorsunuz ve o ülkenin dilini ögrenmeden orada nasil yasamayi düsünüyorsunuz.bunun hastaligi,kazasi ölümü vb vb var.dil bilen insanlar bile muzdaripken mantalite farkliligindan dolayi birde  yabanci dili bilmememk daha kötü...

ozhan_c84

kesınlıkle katılıyorum sıze bu konuda haklısınız benım anlatmak ıstedıgım madem orda boyle bır kurs zorunlu zaten gıdıcez ama bu sınava 5 defa gırıpte kazanamayan ınsanlar var ben 25 yasındayım ama kursta evlı cocuklu ınsalr var yasları 40 a gelmıs ınsalar var ılk okul mezunu ısnalar var bu ınsalar ıcın barı bır kolaylık olmalı genc ınsalar calıs ogrenır dıgerlerını ne yapıcaz::S

ozhan_c84

ya:) haklısın ınsAllah ayın 27 sınde sınava gırıcem sınavdan sonra halayy:) ıste boyle halay cekerım umarım cok emek verdım cok calıstım 2 defa kursa gıttım kazandım demeyı cok ıstıyorum bu ılk gırısım ama bırazda olsa heyecan sabırsızlık degısık duygular var ıcımde

EL-TURCO

Alıntı yapılan: ozhan_c84 - Nisan 10, 2009, 01:05:41 ÖSkesınlıkle katılıyorum sıze bu konuda haklısınız benım anlatmak ıstedıgım madem orda boyle bır kurs zorunlu zaten gıdıcez ama bu sınava 5 defa gırıpte kazanamayan ınsanlar var ben 25 yasındayım ama kursta evlı cocuklu ınsalr var yasları 40 a gelmıs ınsalar var ılk okul mezunu ısnalar var bu ınsalar ıcın barı bır kolaylık olmalı genc ınsalar calıs ogrenır dıgerlerını ne yapıcaz::S
yada si su:ya bu deve güdülür ya bu diyardan gidilir!!!ögrenecek arkadasim...

esma 41

Sayin Ozhan ,

Almanya Hükümetinin bazi isteklerini "sacmaliklari" ( vize basvurulari , capraz sorgulama v.s.) bende kiniyorum .

Almanyada Kursun devam etmesi  bence cok dogru bir karar.

" Dil ögrenmek" herseyin baslangicidir.
Yasadiginiz bir ülkenin dilini bilmiyorsaniz eger
o ülkede gercek anlamda mutlu olamazsiniz.
Hep SIKINTI cekersiniz ....

Dil ögrenimi zor ve bitmeyen bir yoldur. Ve kendi kendinizi gelistirmeniz ancak azimle olur. Gitmenin mümkün oldugu bir ülkenin dilini ögrenmenin en iyi yolunun orada yasamak oldugunu unutmayin ve bu firsati iyi degerlendirin bence.

Özgür ve  huzurlu yasamak icin yasadiginiz ülkenin Dilini bilmek sarttir.
Bir cocuk gibi baskalarina "muhtac " olmak istemiyorsaniz  , almancayi zorunlu oldugu  icin degilde , ihtiyac oldugu icin ögrenmeye calisin.

Avrupa ülkelerine gelecek olan degerli üyeler , bu sitede iyi bir baslangic etmis oldunuz, herhangi bir konuda danisabilirsiniz ,  burda sesiniz duyuluyor, sakin pes etmeyin ve yeni bir baslangic olarak positif düsünüp elinizden gelen her seyi yapin ki burdada mutlu olasiniz.

Bu tasli ve zor yolculuga cikan tüm arkadaslarimiza basarilar dilerim...

ozhan_c84

paşalar gibi girdim sıanvımı gectım arkadaşlar ben öğretmenim calıstım kazandım almanyada da gıder ogrenırım hıc zoruma gıtmez ben anlatamıyroum kımsye madem bu kursa gıdecez nedne burda bıze 2. bır ezıyet oluyor ben bunu anlatamıyorumburda dıl sınavı olmasaydı ben yıne ogrenırdım sınavı gectıgım halde hala dıl kursuna gıdıyorum ben cunkı kendım ıcın bır syeler yaptıgımı bılıyorum bunu kımsenın bana anlatamasına gerek yok ama  her ınsan bızım gıbı olamıyor kursa gıdemıyor bazı ıllerımızde almanca kurs veren kımseler yok o ınalar ne yapacak kocası orda olupta gıtmek ıcın ugrasan ev hanımlarını gorum kac defa sınava gırmısler kazanamıyorlar yazık degılmı o ınsanlara nese bende tabıkı ogrenılmesındne yanayım ama ıste.:S

EL-TURCO

buraya insAllah gelince göreceksin faydasini arkadasim..dil bilenle bilmeyenin farkini..

ozhan_c84

ilk_ze

Almanyaya gelipte doktora hastaliginini anlatamamak nasil bir duygu bunu ögrendiginde dil kursuna gitmeyi cok istersin yada disarida bir kafede siparis verememek gibi