Sigarayi birakmaya yardim

Başlatan Nazire, Eylül 29, 2006, 05:23:01 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ayhan gündüz

Nazire
Ben sigarayı ortaokul sıralarında gizlice, mısır tarlalarının içinde mısır püsküllerinden
sigara yapıp tarlanın içinde içiyorduk. Tarlanın içinde bizi kimse görmüyordu. O zamanlar
zannedersem bir özenti olarak içiyorduk, sonra düşününce hiçbir yararının olmadığını
düşündüm. Hem bir yararı yok, hemde korkarak içiyorum. Kendi kendime dedimki ne korku çekerim nede içerim
ve o günden beri hiç içmiyorum, belki senede 2 veya 3 tane oda iş olsun 2 çekip bırakıyorum. Bunun yerine
spor yaparım çok daha iyi olur dedim vede spora devam ediyorum. 

Sigarayı bırakmak istiyorsan, önce beynine bırak diyeceksin, bırakacağına inanıp kendi kendine
söz vereceksin. vede hiçbir şekilde sözünden caymayacaksın. Bu andan itibaren bırakıyorum
deyip sigarayı kafandan sileceksin.

Bunu yapamıyorsan azalttarak bırakma yoluna git. Normalde günde 1 paket içiyorsan bunu ilk
ay için 15 taneye indir, daha sonraki 1 ay için 10 taneye, daha sonra bir ay için 5 vede sonunda
sıfıra indir ve kararlı ol ve içmeyeceğine kendini şartlandır.

Hadi sana kolay gelsin.

Sana sigarasız sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Nazire

Alıntı yapılan: jentzsch - Eylül 25, 2007, 10:02:52 ÖS
10 senedir sigara iciyorum ve 15 gün önce biraktim.ilk deneyisim ve 15 gundur 1 sigara bile icmedim.icmicemde!!!!

Bravoooooooooo

Nazire

Merhaba Ayhan Gündüz
Ben Sigarayi yüz kere birakip yüz kere basladim herhalde. Neyse simdi son bir deneme yapip tekrar sigarayi biraktim ve Allaha Sükür insAllah birdaha baslamam. (bir ay oldu )

jentzsch

specific

arkadaşlar ben 14 sene aralıksız sigara içtim ortaokuldan bu yana ve de çok severek içtim ama bir sene önce bırakmaya niyetlendim kendime birkaç ay sonrasına gün verdim dedimki şu ayın birinden itibaren içmicem bu durumda en önemli şey telkin kendinizi o günden itibaren içmeyeceğinize telkin edin, nihayetinde o gün gelip çattı ve ben sabah kalktığımda inanın bana sigara aklıma gelmedi o zamandan bu yana içmiyorum sanki hiç içmemiş gibiyim ve yanımda içildiği zaman kokusuna tahammül edemiyorum dediğim gibi gün belirleyin en az bir iki ay sonrası olsun ve kendinizi sürekli telkin edin emin olun başaracaksınız

Nazire

Ben de ayni methodu uyguladim her biraktigimda su gün birakacagim dedim ve oün icin özel birsey yapmayi da planladim, bu son biraktigimda Arkadasimla yeni bir sehire gittim ve orada yarim gün havuzda gecirdim, sonra sehri gezdik, yemek yidik, araba yerin tramvayla gidip geldik, ogün benim  icin sigara icmemek hic zor olmadi aksam eve 23.30 da geri gelmistim. Ozamandan beri icmiyorum "Allaha sükür".

specific

tebrik ederim nazire yani insan gerçekten isteyince oluyomuş öyle değil mi:)) tekrar başlamaman dileğiyle

jentzsch

bende ayni senin gibi yaptim specific 10 sene sora ilk deneyisimde biraktim galiba.artik günkleri de saymayi biraktim ama sanirim 25 gün falan oldu:))))

specific

en güzeli değil mi jentzsch ben de 3 aydan fazla oldu bırakalı çok rahatım hiç aklıma dahi gelmiyor

jentzsch

evet yaaa cok sükür.hic denememistim birakamam diye ama ilk deneyisimde biraktim galiba.ayni senin dedigin gibi yaptim..sora bi tek ilk gunu zorlandim ya 2. gün  sigara olayi bitti bu kadar mi kolaymis yaaa.HERKES BIRAKSINNN ;D

specific

bence kolay,
insanlar neler başarıyor (almanca öğrenmek gibi:)) sigara yanında hiçbişey

senira79

bikere başlamışsan artık kesin bırakmak diye bişey olabilecegine inanmıyorum 1sene içmiyorum geri başlıyorum vazgeçtim artık. bıraktım demiyorum çok canım isterse kasmıyorum kendimi aman öylede ölcez böylede okadar da sıkıntıya giremem

jentzsch

;D valla su asamada cok güzel moral verdin saolasin senira  ::) ???

senira79

eşim kullamıyor bir yandan almanca ögren bir yandan sigarayı bırakmaya çalış bir yandan da sigarayı bırakıyorum diye kilo almamaya insanım ben yahuuuuuuu

jentzsch

haklisin hic durmadan bi seyler yiorum ;D durduramiyorum kendimiiiiiiii ???

ÖÖZZLLEEMM

ben nikotin sakızı kullanıyorum dört gündür sigara içmiyorum 13 yıl kullandım en son 2 pakete yakın içiyordum. umarım başlamam. sakızı tavsiye ederim

senira79

uffffffffff naptın özlem sen ben günde en fazla 5 içiyodum ona fazla diyodum bi ara bende kullandım nikotin sakızı iyi oluyo inş.başlamayız