Almanya'da İşe yeni başladı, 3 aylık maaş bordrosu istiyorlar, ne yapmalıyız?

Başlatan canram, Haziran 04, 2009, 04:31:09 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

canram

arkadaslar şimdi eşim Almanya'da evi maası felan hepsi tamam ama işe gireli daha 1 ay oldu herhalde son 3 aylık maas bordrosunu istiyorlarmıs basvuru için eşimin 3 ay calısmasını beklememiz mi gerekli yardım ederseniz cok sevinirim şimdiden teşekkürler

KasperSky

Hayır gerek yok beklemeye sen başvuruyu yap eğer eşin alman vatandaşı ise sorun çıkarmazlar şayet türk vatandaşı ise ozmanda iş sözleşmesini götürür sorun çıkmaz bence

canram

ama ordaki yabancılar polisi son 3 aylık calıstıgın mmas bordrosunu getir demiş bu ne kadar maas aldıgını ögrenmek için birde türk vatandası eşim

KasperSky

dediğim gibi işe başlarken iş sözleşmesi yapmıştır onu götürecek. Sen burdan vizeye başvurdun mu ?

canram

yok kardeş ben basvurmadım yani biz işte dedigim gibi işe yeni girdigi için dediler  ordan son 3 aylık gelirini gösteren bordrö isterler dediler bizde ondan 3 ay dolmasını bekliyorduk yani sen demen oki bekleme basvurmu diyorsun?

Chete66

Merhaba arkadaşım.

Henuz başvuru yapmamışsınız anladığım kadarıyla. Siz başvurunuzu yapın. 3 Aylık maaş bodrosu isteniyor ama illede istenecek bir şey yok. şayet istenirse kaspersky arkadaşımızın dediği gibi, iş sözleşmesi götürürsünüz.

Allah yardımcınız olsun...

KasperSky

Alıntı yapılan: Chete66 - Haziran 05, 2009, 01:10:08 ÖÖ
Merhaba arkadaşım.

Henuz başvuru yapmamışsınız anladığım kadarıyla. Siz başvurunuzu yapın. 3 Aylık maaş bodrosu isteniyor ama illede istenecek bir şey yok. şayet istenirse kaspersky arkadaşımızın dediği gibi, iş sözleşmesi götürürsünüz.

Allah yardımcınız olsun...
Chete66 Aynen öle dimi kardeşim yalnış bilmiyormuşum demek ki :)

Chete66

Alıntı yapılan: KasperSky - Haziran 05, 2009, 10:14:14 ÖÖ
Chete66 Aynen öle dimi kardeşim yalnış bilmiyormuşum demek ki :)

Evet yanlışın yok.
Alıntı yapılan: canram - Haziran 05, 2009, 12:41:32 ÖÖ
yok kardeş ben basvurmadım yani biz işte dedigim gibi işe yeni girdigi için dediler  ordan son 3 aylık gelirini gösteren bordrö isterler dediler bizde ondan 3 ay dolmasını bekliyorduk yani sen demen oki bekleme basvurmu diyorsun?

Size de gelince. Başvurunuzu yapin. Zate başvuru iiçin termin alacaksınız. Belki 1 ay sonraya termin verecekler. Evrakları konsolosluga teslim edeceksiniz, yabancilar dairesine ulaşacak, yabancılar dairesi eşinize termin verecek felan fişman derken zaten eşiniz 3 ay doldurmuş olabilir.

Kafanıza takmadan başvurunuzu hemen yapin ve bekleyin. 

Allah yar ve yardımcımız olsun...