Almanyada Grafikerlik

Başlatan amed58, Mart 05, 2009, 10:21:51 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

amed58

Selamün aleykum arkadaşlar

Mesleğim olan grafikerliği almanyada nasıl devam ettirebilirim.
Türkiyede3,5 senedir bu işi yapıyorum bilmediğim program yok profosyonelim diye bilirim ama diblomam yok
diblomasız grafikerim. Ama burada kimse diblomaya bakmıyor almanyadada öylemi acaba passaportumda graphiker yazdırdım orada bu işin mantığı nedir acaba bizim türkiyedeki gibi kısa süreli grafikerlik kursları varmı acaba neyle karşılaşacağımı bilmek istiyorum şimdiden Saygılar Teşekkürler

SİMURG

sekonder

Burada bu is kisa süreli degil malesef. Diplomasiz bu meslegi yapmaniz mümkün degil. "Ausbildung" denen meslek egitiminden gecmelisiniz. Bu da 2 ile 3 sene arasinda degismektedir. Isi bilip bilmemenize bakilmaz. Tanidik yaninda is bulursunuz, ona birsey diyemem...

Chete66

Maalesef TR de aldığımız eğitimin çoğunu almanyada ibraz edemiyoruz. Meslek yapmamız gerekiyor. Bunun icinde C2 seviyesinde almanca isteniyor bildigim kadariyla..

Sekonder arkadaşımızın dediği gibi eş, dost yardımıyla tanıdık bir yerde iş bulabilirseniz muhtemelen işinizi yapabilirsiniz.

Allah yardımcınız olsun...

sekonder

C2 seviyesinde Almanca üniversiteden bile istenmiyor. B1 bile bu egitimleri almak icin yeterlidir. Türkiye'de alinan diplomalardan Almanya'da taninanlar da var ayrica...

ilk_ze

3 yil boyunca ayni isi yaptiginiza dair bir belge alin calistiginiz firmadan ve liseden mezunsaniz bir sorun yasamazsiniz, gelincede dil ögrenirsiniz ve grafikerlikle ilgili bir is ararsiniz. burada mesleki egitimde aranan sart 3 yil staj (praktikum) yapmaktir.

üniversite egitimlerinde bütün Alman üniversite ve yüksek okullarınca kural olarak istenen Almanca Dil Yeterlilik Sınavı / DSH'nın başarılmasıdır. DSH=B2 Bu sınav yaklaşık Orta Derece II / Mittelstufe II seviyesinde bir dil birikimini gerektirip, sıkı bir çalışma ile aşağı yukarı 6 -12 ay arası süren bir dil kursu eğitimi ile kazanılabilir. Bu sınava hazırlık için hemen her üniversitenin ücretsiz sunduğu dil kurslarına / DaF da belli bir seviyeden sonra kaydolabilmek mümkündür.