nişanlım alman vatandaşı tr de evlenmek ve vize işlemleri için neler gerekli???

Başlatan haticeka, Haziran 30, 2009, 01:34:32 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

haticeka

akadaşlar bana bu konularda bilgi verirseniz çok sevinirim almanyadan getirmesi gereken belgeler neler nikah işlemleri ne kadar sürer ve vize hakkında hiç bir bilgim yok nereye gidip nasıl başvurmam gerekiyor sınavı kazandım ama vize için nikahı bekliyoruz geç kalmam bi sorun yaratırmı vizeye başvurmam gerekiyormu hemen yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim herkese başarılar byby:)

tuana_2009

esın  alman  vatadası ıse    nıkah  ıcın benden ıstedıklerı sunlardı   esımın  passaport veya kımlıgını  yemınlı tercumana   tercume  etırmen gerekıyor   renklı olarak  fotokopısını ıstıyorlar  bırde   ordan   2  evrak  daha ıstıyorlar onları  hatırlayamadım  cunkı  almanyadakı   semten  semte  degıse  bılıyor   daha  sonra   passaportunu cıkartırdıktan  sonra   ıs bankasına  24  ytl  yatırıp  bı randevu alacaksın  ve   telefonda  sana gereklı butun  bılgılerı ıstıyorlar  esın alman vatandası oldugu ıcın  fazla bı evak  ıstımıyorlar   esınden sadece  kımlık  fotokopısı yeterlı  gerı yanı evrakların hepsını senden  ıstıyorlar

sekonder

Almanya'dan "Evlenme Ehliyet Belgesi" almasi lazim nisanlinizin. (Ehefähigkeitszeugnis) Nisanliniz Standesamt'a (Evlendirme dairesi) giderse; sizin, bu evragi alabilmesi icin nisanliniza hangi evraklari postalamaniz gerektigini ögrenebilir. Bunun yaninda dogum belgesi isteniyor. (Geburtsurkunde) Bunu nisanliniz kendisi alabilir elbette. Nisanliniz bu evraklarla birlikte Türkiye'ye gelecek, ve yukarida arkadasin saydigi evraklarla birlikte "Saglik raporu"nuzu da ekleyerek evlendirme dairesine "bizzati" basvuru yapacaksiniz, ikiniz birden...

haticeka

benim almanyaya göndermem gereken bişeylerde mi var
sağol arkadaşım ya yoksa gelsede boşuna gelecekti