Yöresel yemekler

Başlatan lengur, Haziran 07, 2008, 11:20:21 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

...mystery...

Alıntı yapılan: NİLSENAM - Nisan 27, 2009, 11:39:29 ÖÖ
YA BUNLAR NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :P :P :P :P :P :P :P

SÜPER GÖRÜNÜYORLAR  :P :P :P :P
şaşırmadım....desem? :D

fuchs

Lengur yahu senin bogazinda kalmiyormu onlari hapur lupur götürürken kardesim

mub@rek

Karnim tok olmasa gösterirdim ben size. :D

lengur

Kaldığım yerden devam.

Adana/Mersin'de sabah kahvaltısı olarak ciğer kebap tercih ediliyor.Bunları 11.06.2009,sabah 06.15'de çektim.Mezeler bir harika. okey:)

Mersinin sıcak ve nemine güzel bir çözüm meyankökü şerbeti içmek.Çok da yararlı bir içecek.

Fıçı şalgam suyu da harika.

Oralarda meşhur olan fakat benim hoşuma gitmeyen bir şey Bici Bici.

Aşama aşama Mersin Tantuni

Devamı var

dielosch

ah ah lengur mersin imi hatırlattın bana sağol valla :D tantuni vazgeçilmezimdir ve adananın 45 derecelik sıcağında o bici bici ye bayılırak yerim .. ayrıca oralarda birşey yiyeceğiniz zaman bu ister çorba olsun ister adana kebabı yanına gelen mezeler siz daha ana yemeği yemeden doyurur işte böyle eli bol bi yerdir.Orayı çoooook özlüyorum :(

lengur

Mersin,nemi haricinde çok güzel bir yer.Mutfağı da çok zengin.İnşAllah 23.07.2009 tarihinde de orada olacağım.Başka yöresel tadlarını keşfedersem,yine eklerim.

Aydın'da yuvarlama yemeği.Bir tür mantı.Pek hoşuma gitmedi.

Çine köftesi.Akçaabat köftesinin yerini tutmaz.

şu Almancamı ilerletiyim admin ve tüm yöneticilere kuzu çevirme ısmarlayacam.Söz

jentzsch

Lengur site yöneticileri olarak sana Almancanı ilerletmede yardımcı olmaya karar verdik. ;D

dielosch

eye dolması yemelisin tarsusa uğrarsan bayılırsın.Ayrıca gitmişken sıkma ve sac böreği yememene şaşırdım doğrusu :/:/

lengur

Valla Mersin'de o sıcak ve nemde aslında hiç bir şey yenmiyor ama tavsiyelerinizi denemeye çalışacam :)

Balık çorbaları

Karides güveç

Uskumru ızgara

Mezgit tava

lengur

Kelle paça

Urfa Büryan kebabı

Hindi haşlama

İrmik helvası

lengur

Pastırmalı karışık Bafra pidesi okey:)

dielosch

karidesi kelle paçayı vs oldu olası sevemedim ama sen pek bir iştahla yemiş gibi görünüyosun afiyet olsun :) şu pidenin üzerine yumurta kırılınca tüm iştahım kaçıyor neden bilmiyorum :/ ama yine harika şeyler keşfetmişsin açıkcası senin gibi herşeyi yiyebilmeyi en azından tadına bakabilmeyi isterdim çoğu şeyin daha tadına bakmadan geri çeviriyorum elimde olan birşey değil ne yazık ki :/

lengur

Anlaşılan forumda katılım düşüklüğü yaşanılıyor.Siteyi canlandırmak lazım.Kısa süre içinde Anadolu mutfağının güzel örneklerini eklemeye devam edecem.

ttyy

lengur kardeşim karnımın acıktığını farkettim bi anda

lengur

Yöresel yemekler konusunda birbirimizden öğreneceğimiz çok şey olmalı.

Doğu Karadeniz bölgesine özgü karalahana çorbası.Kırk yıl içmesem aramam.

lengur

%100 dana etinden yapılan İznik Köftesi.Akçaabat köftesini andırıyor.

lengur

Manda yoğurdu.

Bu çirkin hayvandan, bu kadar leziz süt ve yoğurt çıkması garip.