Almanya aile birleşimi vizesi ve soruları

Başlatan kuhsar, Haziran 30, 2009, 04:33:56 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kamakazi

aile birleşimdeki oturum musadesı ıcın olan formu pcden doldursak kabul edılırmı?

kuhsar

hayır kabul edilmez kendi elyazın olacak

gamze kösek

slm arkadaşlar benimde nişanlım almanyada kalp cerrahı asistanı tür fakat alman avusturya vatandaşı.bende 4 yıllk üniversite mezunym kolay vize alacagımı ve dil sorunu olmayacagını söylediler.üniversite mezunu oldugm icin kendimi praya koly entegre edecegmden dil şartı aranmaz dediler.ne derece doğru bir bilgnz varmı??calsımalara basladm ama vizede sorun cıkrtrlarmı??

gamze kösek

bu arada yanlş yazmışm düzelteym kendisi türk.avusturya vatandası almanyada calsyr.umarm vizede sorun cıkmaz 7 yıl bekledm daha fazla beklemek istemyrm:(

mineralwasser

almanca bildigini vize görüsmesinde kanitlayabilirsen kolaylik yapabilirler..

sekonder

Her ne kadar üniversite mezunlarindan dil sertifikasi istenmeyebilecegi söylense de bu konuda sorun yasayabilirsiniz. Ben de benzer sekilde A1 almadan basvuru yapmak istemistim ve telefonla kendilerine sordugumda "bildiginiz bir diger yabanci dilin sertifikasini ibraz etmeniz faydaniza olacaktir" demislerdi. Karar elbette sizin. Ancak yerinizde olsam, kendi yaptigim gibi, sertifikami alir o sekilde basvurumu yapardim. Her acidan risksiz ve isinizin cabuk hallolmasina yarayacak bir yoldur.

kuhsar

sevgili arkadaşım gamze kösek nekardar üniversite mezunu olursanız olun iszden başvuru yaparken sertifika isteyecekler.senin üniversite mezunu olman hiç bir şeyi değiştirmez vize işlemleri için sadece oraya gittiğinde iş konusunda rahat olursun başka bir etkisi olmaz sekonder arkadaşımzın dediği gibi sen sertifikanı al ondan sonra başvur daha rahat vizeni alır sıkıntızı gidersin

gamze kösek

cok teşekkür ederm arkadslar cvplarnz için.haklısnz sertifikayla gitmem daha iyi olr benm için.her kafadan o kadr cok ses cıkıyrki bilende yorum yapyr bilmeyende o yüzden bu site cok iyi olmş en azından tecrübelere dayanark bişeyler anlatyr herkes tekrar teşekkürler

sekonder

"Ne kadar üniversite mezunu olursaniz olun" diye bir genelleme yapmak dogru degil. Zira göc yasasi icinde belirtilen istisnalar arasinda bu acik bir sekilde belirtilmis:

Alıntı Yapİstisnalar var mı?
Evet. Aşağıdaki durumlardan biri isabet ediyorsa, Almanca
dil bilgisini kanıtlamanız gerekli değildir.
Siz ya da eşiniz Avrupa Birliği'ne üye ■■ olan bir devletin
vatandaşısınız (Almanya hariç).
■■ Siz bedensel, zihinsel ya da ruhsal bir hastalıktan ya da
özürden dolayı Almanca dilinde basit bilgileri kanıtlayacak
durumda değilsiniz.
■■ Siz üniversite mezunusunuz ya da buna denk bir kalifikasyona
sahipsiniz ya da istisnai olarak başka nedenlerden
dolayı belli şekilde az bir entegrasyon gereksinimi var
Kaynak: https://www.izmir.diplo.de/Vertretung/izmir/tr/BAMF,property=Daten.pdf

Yani, yasada bu belirtilmis dahi olsa görevlilerin "dil sertifikasi almasi gerekir" deme yetkisi vardir. Bu sekilde vize alinabilir de. Dogru bilgi, kisisel tavsiye. Yapmamiz gereken bu arkadaslar. ;)

xezal

arkadaslar bosuna tartısmayın.ben unıversıte mezunuyum.ayrıca sertıfıkamıda almanyada kurs yaptıgım donemde almıstım.hemde a2.ama kabul etmedıler.ve kımsede bana orda kalkıp sen ne mezunusun demedı.yanı ben sonucta 2 hafta once goethe enstıtusunun sınavına gırdım ve kazandım.sertıfıkamıda goturup verdım.benden soylemesı.ha torpıl gecerlermı bazılarına onu bılemem.bana gecmedıler.

sekonder

Bana da sormadilar ama ben diplomami da ekledim evraklarin arasina, uzun uzun da inceledi. Belgelenebilecek birseyler varsa istemeseler de belgelemeli diye düsünüyorum...

Libahse

3 ay bekleyişin ardından, 2. kez red geldi. Bunda da vardır bir hayır..

tospi09

arkadaşlar bende dün girdim randavuya oldukça iyi geçti belgemi alalı 1.5 sene olduğu içn korkuyodum ama sorun yok sadece bi kaç almanca soru sordular o kadar diğer türlü güzel geçti herşey ve bekliyoruz artık bakalım inşAllah en kısa sürede biter hepimizin işleri.. Allah hepimizin yardımcısı olsun...

tospi09

ya arkadaşlar eşimin şimdi ne yapması lazım bana bu barkod numarasından takip et dediler ben oraya gittiğini neden öğrenicem bu belgelerin bilgilendirirseniz sevinirim bilmiyorum da o numaraya bakıyorum görünmüyo zaten oraya gittiğinde yazıcakmı  ve eşimin ne yapması lazım şimdi bi zahmet yardım edin...

Libahse

Merhaba tospi09.

Öncelikle hayırlı olsun inşAllah diyerek, tez zamanda vuslat diliyorum. Sorularına gelince; kağıtların yabancılar polisinin eline geçtiğinde eşine bir mektupla bilgi vereceklerdir. Üstelik aynı mektupta kendisinden kimi evraklar isteyeceklerdir, dolayısıyla haberiniz olacak yani. Buradan kağıtları verdikten bir-iki gün içinde gönderiyorlar merak etme..

Eşin oradan, kendisinden istenen kağıtları içeri verdikten sonra buraya gönderiyorlar. Bu süre zarfı içinde elindeki işlem numarasıyla bilgi alabilirsin..  Ortalama 4 hafta sürebiliyor.

Tekrar etmem gerekirse; eşin, kendisine mektup gelmesini bekleyecek( ki kağıtların oraya gönderilmiştir ). Mektupta istenen evrakları teslim edecek ve kağıtlar yabancılar polisi tarafından sana iletilmesi kaydıyla konsolosluğa yönlendirilecek. Buraya geldiğinde zaten kargo şirketine veriyorlar anında ki kargo şirketi seni zaten bilgilendirecek. Panik yapmayın, moralinizi yüksek tutup süreçte bol bol dua edin..

İnşAllah herşey güzel olacak.
Selam olsun.

tospi09

Sağoalsın EshabiL kardeşim Allah senden razı olsun inşAllah en kısa sürede vuslata ulaşırız ne diyelim dua etmekten başka çaremiz yok..

Peki eşime gidecek olan mektup oradan tuttuğu evin adresine gidecek tabi dimi ama o evde oturmuyo o şimdilik eşya yok çünkü ben gidince beraber seçicez o adrese mi gider o mektup..Kusura bakma seni de sorularala boğuyorum...

tospi09

Ha bide EshabiL ben bu işlem numarasıyla bilgi alıcam da sadeec internetten yani konsoloslukğun sitesinden tabiki orda yazıyo mu yani yabancılar polisine teslim edildi falan diye yani ne olursa ordan görebiliyo muyum yoksa sadec vize çıkınca mı orda göünüyo...