Konuşmaları Anlayamıyorum...

Başlatan Sahjn, Temmuz 30, 2009, 07:56:07 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sahjn

Öncelikle herkeze merhaba. Ben Almanca metinleri, yazıları vs. çat pat anlayabilsemde biriyle konuşurken onu anlayamıyorum. Örneğin herhangi bir Alman ile konuşurken bana söylediklerini çıkartamıyorum. Fakat bunu bir metin halinde yazılı olarak önüme koyulduğunda biraz da olsa anlayabiliyorum. Yani ben karşımdakinin söylediklerini çıkartamıyorum. Bu konuda kendimi nasıl geliştirebilirim? şimdiden Teşekkürler! :)

sekonder

Bol bol televizyon izleyerek, radyo ve Almanca sarki dinleyerek. Sarkilari sözlerini okuyarak takip edersen eger daha da kolaylasir duydugunu anlamak.

Ben konusulanlari anliyorum artik. Sadece bilmedigim kelimeleri anlamiyorum, onlarin da nasil yazildiklarini anliyorum. :) Sözlükten baktiktan sonra hem kelime ögrenilmis oluyor hem de anlatilan anlasilmis oluyor... :)

Sahjn

deutschland_98

Merhaba. Galiba senin de benle aynı sorunun varmış. Ben interneti aradım. Diyor ki, ilk önce yavaş yavaş konuşan insanları dinleyin diyor. Eğer aile büyüklerinizden biri almanca biliyorsa yardım alabilirsin.

Bunun dışında almanca kanallar izleyerek şarkı dinleyerek olabilir.

mera67

Almanca zor bir dil. aynı sorun bendede var. gramatik çok iyi. kelime haznem iyi ama konuşulanı anlamama (HÖREN) sorunu bendede var. bol bol alman tv izliyorum. bunun faydasını gördüm.

adaizmir

hayır alakası yok o tamamen karsındakı ınsanın seri konusmasından kaynaklanan bır sorun..benım nışanlım alman ve almanca konustugunda anlayabılıyorum ve komsularla sohbetıne şahıt oldum evet guzel konusuyorlar anlasılır dilde hemde..arada anlayamadıklarım olsada cogunu anlayabıldım.kendınde eksıklık hıssetme bence,ve karsındakınden daha yavas konusmasını rıca et.ben öyle bırılerıne denk geldıgımde Sprechen Sie langsam bitte dıyorum..bu kalıbı ezberle bence geçmiş ola :)

tugce_doerjer

aynı sorun bende de vardı. yazılanı cok ıyı anlıyorum cok guzel konusuyorum ama karsımdakı hızlı ve lehcelı konustumu hıcbırsey anlamıyorum. cozumu buldum. yavas ve duzgun almanca konusmalarını ıstıyorum o zaman herseyı anlıyorum...

Bthnkdgn

kulak dolgunlugunun olmamasi nedenizle öyle sorunlar yasanir oda normaldir. radio tv bol bol hoch deutsch dinleyin ve ayrica almanlarla konusursen yavas olmalarini rica edebilirsiniz bazilari cok hizli konusuyor.