türkiyeden nıkah icin almanyaya götürğlecek evraklar varmi?

Başlatan mavili_mavis, Ağustos 02, 2009, 09:04:56 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mavili_mavis

merhaba   arkadaşlar  benim vizem  cıktı  esım alman  vatadası  ve  almaya ıcın   bıletı  aldık  yanlız  ordada ayrıyeten nıkah olamamız   gerekıyor   turkıyedeyken  almanyadan evraklar ıstemıslerdı sımdı almanyada  turkıye  den  evraklar ıstıyorlarmı ıkı ıs   yapmak ıstemıyorum kendıne  egere  burdan evraklar gıdecekse neler lazım  bana    lutfen tecrubelı arkadaslar yardımcı olursanız  sevınırımm

EL-TURCO

SIMDI tam olarak anlamadim siz turkiyede resmi nikah yaptiniz mi?yapti iseniz neden almanyada 2. nikah?yok öyle birsey!siz tam acaiklarsaniz durumunu size belki yrdimci olabiliriz!

cano

Merhaba ben almanyaya master yapmak için başvuracağım.Aldığım bilgilere göre eşimide götürebiliyormuşum.Fakat şöyle bir sorunum var.Eşim daha önce almanyaya turist olarak gidip vize süresi dolduğu halde çıkış yapmamış ve uyarı almış.Bu uyarı sonrasında ülkeyi kendi isteğiyle terk etmiş.şimdi eğer benimle gelmek isterse bu durum yüzünden ona vize vermemelerinden korkuyorum.Bu konuda bana bilgi verebilecek kimse var mı?

c3t1n

eger türkiyede resmi evlilik yapmissaniz ozaman evliliginizi almanyada saece onaylatmaniz gerekiyor onuda standesamt yada einwohnermeldeamt yapiyor(bende einwohnermeldeamt yapti) ve onun icinde Türkiyeden sadece Evlenme Kayit Örnegi(Formül B; Nufüsdan) ozaman esinizin medeni durumu evli olarak degisiyor egerki alman evlenme cüzdani istiyorsaniz onu parayla yapiyorlar onun icinde sadece Formül B lagzim ama gerek yok yaptirmaniza yani mecbur degil