Hayati Almanca :)

Başlatan CeW, Ağustos 06, 2009, 02:35:08 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CeW

Öncelikle Selamun Aleykum Alemin kral Almanca forum sakinleri :) (iltifat felan değil(zaten beceremem))

sorum ne almancanın grameri ile nede bir çeviri (hep böyle oluyordu da :) )

Soru: İnşAllah seneye Alman dili bölümünden mezun olacaklar içerisindeyim. Artık son düzlüğe girdik çok şükür. Bu sene birkaç kişinin de uğraşmasıyla üni sonu işlemleri hakkında biraz da olsa bilgi sahibi olmaya çalıştım. Fakat kendi bölümüm ile alakalı değil maalesef. Amacım üniden sonra öğretmenlik yapmak . Bunun için türkiyede formasyonumun olması gerekiyor.
evet burda da ilk soru ortaya çıkıyor. Bu bölümden mezun olan birisinin Türkiyede formasyon yapma imkanı var mı?
hemen ardından ikinci soru takip ediyor : eğer varsa hangi üniversitelerde alman dili mezunları için formasyon eğitimi veriliyor? ve şartları neler?
üçüncü sorum: malum yurt dışından mezun oluyoruz - ve SBS diye bir sınav da mevcut - bana anlattıkları kadarıyla bu sınavdan 50 puan alınması takdirinde bizim otomatik olarak formasyonumuz oluyor. peki Alman dilinden mezun olan birisi bu sınava başvurabiliyor mu?( üniversite süresi 4 + 1 )

şimdilik sorularım bunlar - zaten bu sorulara cevap veren birisine bi yapışacam :) bırakmayacağım gayri :). Herkese hayırlı surfler :) Almancalı günler. bide geçmiş Kandiliniz mübarek olsun.

CeW

:) arkadaşlar da heralde benimle aynı durumdalar - neyse inşAllah ben araştırıp bulursam buraya kendi sorduklarıma cevap vermeye çalışacağım :))

Sahjn

Konuşmaların hiç üniversite öğrencisine benzemiyor.

CeW

:) - valla kusura bakma , yanlız eğer darılmayacaksan sana birşey sormak istiyorum? - akıllı bir insan , hani birçok şeyi geçmiş birisi artık akıl baliğ olmuş birisi sence yukarıda yazan yazıdaki probleme bakarak mı karar verir yoksa karşısındaki insanın görünüşüne bakarak mı? yani sen bi doktor olsan - insanları dertlerine bakarak mı muayene edersin yoksa görünüşlerine bakarak mı muayene edersin - eğer ikinci şıkkı tercih ettiysen - sen ayağı ağrıdığı için sana gelen birisinin ayağını kesmiş olacaksın :) çünkü adam aslında bel fıtığı geçiriyordur - fıtık ağrısı ayağına vurduğu için hasta ayağından şikayetle doktora gelmiştir :))) -  inşAllah birgün öğrenirim Üniversiteli öğrenci nasıl konuşur? ama şuan keşke yukarıdaki soruların cevaplarını öğrensem - ne güzel olacak :))) kırdıysam kusura bakma - konuşmalarım bazen insanları üzebiliyor.

Sahjn

Alıntı yapılan: CeW - Ağustos 06, 2009, 02:35:08 ÖÖ
Öncelikle Selamun Aleykum Alemin kral Almanca forum sakinleri :) (iltifat felan değil(zaten beceremem))

sorum ne almancanın grameri ile nede bir çeviri (hep böyle oluyordu da :) )

Yok kırılmadım asıl ben seni kırdıysam özür dilerim fakat bu kelimeler biraz değişik geldi.(yaşına göre)

CeW

:) - est. dostlar arasında bazen oluyor yanlış anlaşılmalar .

kral forum dememin sebebi ne zaman almanca ile alakalı bir problemim olsa gelip buraya soruyorum veya burada araştırıyorum :) bundan dolayı böyle birşeyle başladım - eh bizde yiğidi öldür hakkını yeme derler :D ... bide belki üyelik bilgilerine bakıp mesaj sayımın azlığına dikkat edebilirsin ve bu yüzden de sanki daha önce hiç mesaj yazmamışım zannedebilirsin - bu siteye birden fazla kayıt yaptırmıştım ... sanırım bu en son kaydım :) - bide profilimi kontrol ettim de yaşım ile alakalı bir bilgi yoktu :) - sen nerden anladın benim kaç yaşında olduğumu? belki SBS yazısına bakıp hemen orta öğrenimde birisi zannettin mi yoksa :) orda da bi düzeltme yapayım SBS değilde STS olması gerekiyor :)) demek ki o zaman dikkat etmemişim pek :).

Neyse ben birkaç cevaba ulaştım gibi sanki .. yurt dışında fen-edebiyat okuyanlar bu STS sınavına girmeye hak kazanamıyorlarmış diye bir bilgi ulaştı elimize - bir arkadaşım denklik için gitmişti ankaraya o zaman ordan öğrenmiş - aslında çok garanti bir bilgi olmalı fakat ben yinede pek emin değilim belki de tam tersini istediğim içindir bilemiyorum. Fakat dilciler için formasyon eğitimi veren üniversiteye hala ulaşamadım ...eminim bu konuda bilgili arkadaş forumda var , fakat ya bu konuyu görmedi yada başka birşeyden dolayı bizimle bilgisini tazelemek istemiyor :))) ama olsun bizim için durmak yok araştırmaya devam :)