"Kürt Acilimi" nasil bir sey?

Başlatan esma 41, Eylül 08, 2009, 01:51:14 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

esma 41

Son günlerin en popüler cümleleri  “kürt acilimi” ile baslayan cümleler oldu.

Seviyeli ve Saygili yorumlar dilegim ile

Saygilarimi sunarim.  :)

esma 41

Alıntı yapılan: jentzsch - Eylül 08, 2009, 01:52:33 ÖÖ
Bir biilsek.. :)

Sen kesin bir seyler biliyorsundur .  :)

Buyur Koligee seni "okuyoruz" .  :)

jentzsch

Kımse bır sey bılmıyor kı ben bıleyım.Ak Partı'de varsa tanıdıkların onlara sor.. :)
Bı acılımdır gıdıyor.Demokrası de demokrası.E bılıyoruz demokrası ne demek.Muhalefette ıtıraz edıp duruyor ama neye muhalefetlık yaptıgını bılmıyor.
Ben cahil adamım koligee.Nerden bilim. ;D

esma 41

Alıntı yapılan: jentzsch - Eylül 08, 2009, 01:57:45 ÖÖ
Kımse bır sey bılmıyor kı ben bıleyım.Ak Partı'de varsa tanıdıkların onlara sor.. :)
Bı acılımdır gıdıyor.Demokrası de demokrası.E bılıyoruz demokrası ne demek.Muhalefette ıtıraz edıp duruyor ama neye muhalefetlık yaptıgını bılmıyor.
Ben cahil adamım koligee.Nerden bilim. ;D

AKP partiden tanidiklarim var evet ama sorma sansim olmadi henüz.  :)
Ben görüslerimi , düsüncelerimi sonra yazacam .

Önce su "ACILIMIN " nasil bir sey oldugunu ögrenelim.
Bilen arkadaslar varsa yazsinlar lütfen.  :)

Mutim

denize açılmak gibi bişey olsa gerek :) yakında türban açılımı laz açılımı çekez acılımı olmazsa sasmayalım :) Bülent ersoy içinde b i acılım yaparlar umarım

smaili

Kürt acilimi: Bir gercegi zorda olsa kabul etmek olsa gerek :)

Aslinda ne güzel olurdu biliyormusunuz.Hükümet Demokratik acilim koydu adini keske öyle genis kapsamli bisey olsa. Hak ve özgürlükler artik kisitlanmasa Demokratik acilimla beraber  Demokratik kapanma hakkida olsa ,  Rant , rüsvet, adam kayirma olmasa devlet heryere esit yatirim yapsa yada yapilmasini saglasa, disa bagimliligimiz sadece ithalat ve ihracattan ibaret olsa ama ithal ettigimiz sey teknoloji olmasa ananas mango kivi ile sinirli kalsa , üniversitelerde ögreciden cahil ögretim görevlileri, hirsizdan beter rektörler olmasa, yök öss vs olmasa, Ac insan kalmasa.

Aceba bizim memleket bukadar iyi seyi kaldirabilirmi?  dance:)

dielosch

bu kürt açılımının ismini hep görüyorum ama hakkaten ne demek??

xmcraex

benim bildigim kürt sorunu diye birsey yok bu ülkede.sorun olan kürtler var sadece onlarin da kimler tarafindan pohpohlandigi belli.icimden daha agir seyler yazmak geliyor ama ne fayda.atatürkümüzün bize emanet ettigi vatan ne hale geldi inanin icim kan agliyor

smaili

Cözüm ne arkadaslar size soruyorum?

Napalim?  ortada nekadar bazi kibirli kendini üstün gören nefislere agir gelsede bir gercek var.

Daga cikan insanlar zannediyormusunuz ki PKK ideolojisini kabul ettiklerinden ciktilar. Onlar daha PKK ne icin catisiyor onu bilmiyorlar coguna kacmak istiyordur artik eminim. Baskidan zulümden acliktan dert yanip cikanlar var tehditle silah zoruyla cikanlar var. Simdi Hükümet bunu asmaya calisiyor PKK nin insan kaynagini kesmek istiyor. önemli olan o.  Kanayan derin bi yarayi pamukla durduramassiniz dikmek lazim, dikmekte hem zahmetli hem birazda can yakici.

Osmanliyi sahiplenen bazilarina  sorsan 600 seneye yakin Osmanli tarihinde 86 senelik Türkiye Cumhuriyetinin hacadigi kadar eskiyalara karsi savunmada para harcanmismi? 24 miyon km2 lik osmanli neyi dogru yapmista biz neyi yanlis yapiyoruz?

Artik bu ise bi cözüm getirilsin Analar aglamasin. Tankla topla bu is olsaydi simdiye coktan cözülürdü.  genel Kurmay her sehit haberi verdiginde "Silahli kuvvetlerin azminden ve teröre karsi mücaleden asla vazgecmeyecegini belirtiyorlar"  tamam iyi güzel hos olmasi gereken buda kardesim ama birazda gercekci cözümler bulalimda insanlar daha fazla ölmesin. Ocaklar sönmesin. Vatan sana canim fedada yanlis yönetim, yanlis politika pisikopat komutan kurbani genclerimizin sayisida azalsa artik. Önce bi insan kaynagini kesin örgütün. Sonra gidin adam gibi temizleyin Iragi suriyeyi.

Ama istemiyorlar bu tip etnik ayrimciliklardan nemalananlar var.   Allah hepsinin belasini versin.

lengur

Alıntı yapılan: esma 41 - Eylül 08, 2009, 02:01:15 ÖÖ
AKP partiden tanidiklarim var evet ama sorma sansim olmadi henüz.  :)

Bence şimdilik sorma,kesin bilmiyorlardır bu açılım hakkında birşeyler çünkü değil senin tanıdıkların Liderleri bile ayrıntıları bimiyordur.Niye dersen;

Haftalardır Devletin üst düzeyinde bazıları Demokratik bazıları da Kürt açılımı diye bir şeylerden bahsediyor fakat bu sürecin ne olduğu nasıl işleyeceği konusunda net bir açıklama yapılamıyor.İlginçtir aynı tarihlerde İmralı'dan da yol haritası diye adlandırılan bir şeyler fısıldanıyor ama ne hikmetse her iki tarafta net açıklamayı "güzel şeyler olacak(!)" diye geçiştirip erteliyor.Bunun nedeni basit.ABD her iki tarafa da açıklama yapacak metinleri henüz vermemiş de ondan.Önce ABD'den ödevler alınacak,ezberlenecek ve neredeyse üflesen kıblesini ABD'ye çevirecek şaşkın ve bir o kadar da aptallaştırılan halka iyi bir şeymiş gibi yutturulacak.Olay bu.

Arkadaşlar emperyalizmin Kürdistan planı 100 yıl önce nasılsa şimdi de aynı.Google den şimdi bulamadım ama 19.y.y.başlarında İngilizin ortadoğu planı doğrultusunda oluşturmak istedikleri Kürdistan haritası hemen hemen bugünde en büyük müttefik dediğimiz ABD'nin çeşitli resmi kurum ve basın organlarının sitelerinde aynen yer almaktadır.Emperyalizmin amacı Ortadoğu'da böl,parçala metoduyla kontrol altında tutabilceği güçsüz devletler oluşturup,enerji kaynaklarını rahatlıkla sömürebilmek.BOP diye şöye bir araştırırsanız daha iyi anlarsınız.

Yani  1 asırı aşkın bir süredir planlanan oyun bugün de hala sürdürülemeye son sürat devam ediyor.Sadece kullandıkları yerli piyonlar  değişti.

Mesela CIA destekli Hocamızın 29.08.2009 tarihli gazetesinden
https://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=886068

https://www.uludagsozluk.com/disari/?b=kürdistan&u=http%3A%2F%2Ftr.wikipedia.org%2Fwiki%2FResim%3AKurdish_86.jpg

Bilgiye ulaşmanın ne kadar kolay olduğu bu çağda,cahilliğin ve aptallığın bir o kadar artması ve bu aptal çoğunluğun büyük mücadeleler sonucu oluşturulan Bağımsız T.C.'nin temellerini sarsacak kararlar almaya cüret eden, kendini Firavun sananları başımıza bela etmesi,insanı dehşete düşürüyor.

Arkadaşlar; zaman vatanımıza sahip çıkma zamanıdır.Artık kaybedecek "one minute"miz yok. 8)

smaili

Öncelikle sunu söyleyeyim Bilgiye ulasmanin kolaligi kadar  Iftira atmaninda, camur at izi kalsin taktiklerininde cok kolay oldugu bir zamanda yasiyoruz.

Sen su cok bilmisligini neden insanlara yararli olabilecek seylerde kullanmiyorsun. Mesela CIA destekli dedigin (ki kesinlikle iftiradan baska bisey degildir) zati Muhterem fikirleriyle, birikimiyle milyonlara hatta milyarlara fayda verecek bir projenin bas mimari . Gerci dünya görüslerimiz farkli oldugu icin sana nekadar aciklasamda o insanlarin fedakarliklarini senin icin bisey ifade etmez. Dünyanin 150 den fazla yerinde okullar acan Türk bayragini götüren insanlara Türkce ögreten bi olusum var ortada hala birlerine yamamaya calisiyorsunuz. Türkce olimpiyatlarini izlerken hicmi utanmiyorsun. Verdigin linkte sanki bisey varmis gibi yazmissin ne var söylesene?

Simdi sana esas söyleyeceklerime geleyim.   Terbiyesizin önde gideni seni. Nedemek

Alıntı yapılan: lengur - Eylül 16, 2009, 08:45:37 ÖÖ

Bilgiye ulaşmanın ne kadar kolay olduğu bu çağda,cahilliğin ve aptallığın bir o kadar artması ve bu aptal çoğunluğun büyük mücadeleler sonucu oluşturulan Bağımsız T.C.'nin temellerini sarsacak kararlar almaya cüret eden, kendini Firavun sananları başımıza bela etmesi,insanı dehşete düşürüyor.

saygisiz Herif siyasi görüsün ne olursa olsun MIllete saygi duy kimin vatanina sahip cikiyorsun sen. Vatan sadece topraklardan ibaret degildir. Vatani vatan yapan degerlerin en büyü olan Millete yaptigin bu hakaret niye? Senin beyninin büyüklügü iste Aysu kayacininki kadar birsey. Laf kalabaligi yapip hakaret etmekten baska bisey degil. Süslü kelimelerle entelnektüel tavirlarla adam olunmuyor. Millet Bunun farkina varmis. Kim Milletin degerlerine sahip cikiyorsa artik onu Iktidarda görmek istiyor.

Senin o aptal dedigin millet Vatana sahip cikma söz konusu oldugunda senden senin gibilerden önce kosar cepheye herzaman oldugu gibi.

Site yöneticileride artik geregini yapar yapmaz. Konu siyasi bir konu degil iken kendi siyasi düsüncelerinden dolayi milletine hakaret eden bu adami KINIYORUM.

sanem

Burda kendi siyesi görüslöerimizi tartisicaz elbette arkadaslar ama söylesenize bu kürt sorununu cikaranda bizler degilmiyiz

biliyormusunuzt daga cikanlarin hepsi dogu kökenli insanlar PKK nin her bir militani kurt mu sanki adini  öyle koymuslar düsman diyorlar dogulu diyorlar bizi bize kirdirmaya calisiyorlar

smaili

Alıntı yapılan: sanem - Eylül 18, 2009, 12:11:46 ÖÖ
Burda kendi siyesi görüslöerimizi tartisicaz elbette arkadaslar

Söylesin kendi siyasi görüslerini. Hakret etmesin. Iftirayla Hakaretle kimseyi tahrik etmesin.

Başbakanlık, İçişleri ve MİT üyelerinden oluşan komisyonun, sivil toplum örgütlerinden ve partilerden gelen öneriler doğrultusunda yaptığı çalışmanın ana hatları belli oldu. Açılım paketinde genel af ve alfabe değişikliği yeralmıyor. Meclis’in açılmasıyla gündeme gelecek paketin içinde olması planlanan düzenlemelerden bazıları şöyle:

HAM METİNDİR

ÜNİTER DEVLETE AYKIRI OLMAYACAK: Atılacak tüm adımlar Anayasa’nın ilk 3 maddesinde çizilen çerçeve içinde kalacak. Üniter yapıya aykırı hiçbir değişiklik pakete konmayacak.

KÜRTÇE İSME İZİN: Doğu ve Güneydoğu’da adı sonradan Türkçeye çevrilen yerleşim yerlerine eski isimlerini kullanma izni verilecek. Diğer etnik gruplar talepte bulunmaları halinde kendi dillerindeki yerleşim yerlerinin adlarını kullanabilecek.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ ARTACAK: Türk Ceza Kanunu’nun 216. Maddesi değiştirilerek ifade özgürlüğünün sınırları genişletirken, nefret suçlarına ilişkin boşluk oluşmaması için tedbir alınacak.

VATANDAşLIKTAN ÇIKMAYA DÜZEN: 12 Eylül darbesinde Avrupa’ya kaçan ve Türk vatandaşlığından çıkmış kişilerin yeniden vatandaşlığa dönüşü sağlanacak.

YENİ VATANDAşLIK HAKKI VERİLECEK: Teröre bulaşmadığı ve silahlı eylemlere karışmadığı tespit edilen Kürt kökenli vatandaşlara İçişleri Bakanlığı’nın önerisiyle yeniden vatandaşlık hakkı verilecek.

KAMPLAR BOşALACAK: Mahmur Kampı Birleşmiş Milletler ve Irak devletiyle yapılacak işbirliği içinde boşaltılacak. 6-7 bin mültecinin Türkiye’ye yerleşmesi sağlanacak. DİYARBAKIR CEZAEVİ: 1980 darbesinden beri işkence ve insan hakları ihlalleri ile anılan Diyarbakır Cezaevi boşaltılacak. Bölgedeki tüm cezaevlerinin AB standartlarında olmasına özen gösterilecek.

BELEDİYELER GÜÇLENECEK: Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi sağlanacak. Merkezi yönetimin birçok yetkisi yerel yönetimlere devredilecek, ancak bu üniter devlet yapısını zedelemeyecek bir boyutta tutulacak. Halen TBMM’de bulunan Yerel Yönetimler Reformu bu gözle yeniden elden geçirilecek.

ÖCALAN’IN DURUMU: İmralı’da tutuklu bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın yaşamı, Uluslararası Af Örgütü ve Avrupa İnsan Hakları Komisyonu standartlarına göre yeniden gözden geçirilecek.

CEZAEVİNDE KÜRTÇE KONUşULACAK: Cezaevindeki Kürtçe konuşma yasağı kaldırılacak. Yeni tüzükte, Türkçe bilmediğini beyan etmek yeterli sayılacak.

GENEL AF OLMAYACAK: Genel affa gidecek bir düzenleme yapılmayacak. Ancak dağdaki ve cezaevindeki mahkûmların azami düzeyde yararlanacağı ceza indirimlerine gidilecek. TCK’nın Etkin Pişmanlık başta olmak üzere bazı maddelerinde değişiklik yapılarak dağdaki PKK militanlarının indirilmesi sağlanacak.

TERÖR SUÇLUSU ÇOCUKLAR: Terörle Mücadele Yasası’nda değişiklik yapılarak, sokak gösterilerine katılan çocukların terör suçlusu olarak yargılanmaması sağlanacak.

TARİH DERSİNDE MÜFREDAT DEĞİşİKLİĞİ: Hem ilk ve ortaöğretimde, hem de üniversitelerde tarih derslerinin müfredatı değiştirilecek. Kürtleri yok sayan ifadelerin değiştirilmesi sağlanacak. Türk Dil Kurumu da sözlük ve gramer kitaplarında ayrımcılığa yol açan ifadelerin tamamını çıkaracak.

ANADİLDE PROPAGANDA: Siyasi partilerin anadilde propaganda yapmasına imkân verilecek. Siyasi Partiler Kanunu’nun, ‘Azınlık Yaratılmasının Önlenmesi’ başlıklı maddesi değiştirilecek. Bu maddedeki, ‘propaganda ve mitinglerde, pankart ve levhalarda, broşür ve beyannamelerde plaklar ve ses görüntü bantlarında Türkçeden başka dil kullanılamayacağı’ hükmü değiştirilecek. Çifte dil kullanmanın yolu açılacak.

ÖZEL EĞİTİM MERKEZLERİ: Silah bırakan terör örgütü militanlarının topluma kazandırılmasına yönelik projeler hazırlanıp, özel eğitim merkezleri kurulacak.

KÖYE DÖNÜş HIZLANACAK:  Köye dönmek isteyenler teşvik edilecek. Terörden doğan zararların karşılanmasına yönelik sorunlar kısa sürede giderilecek.

DİYANET’TEN AÇILIM:  Diyanet İşleri Başkanlığı Kürtçe Kuran-ı Kerim çalışmalarını kısa sürede tamamlayacak. Bölgedeki vekil imam uygulamalarına son verilecek. Bölgeye gönüllü ve kadrolu imamlar gönderilecek.

GAP TAMAMLANACAK:  GAP Projesi 2012 yılına kadar tamamlanacak. 2 milyon kişiye istihdam yaratılacak. Bölgedeki işsizliğin giderilmesi için özel teşvikler getirilecek. 

Andımız okunmayacak

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 250 yeni okul inşa edilecek. İlk Öğretim Okulları’nda ‘Türküm Doğruyum, Çalışkanım’ dizeleri ile başlayan And’ın okutulmasından vazgeçilecek.

ALFABE DEĞİşMEYECEK: Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi dilinin Türkçe olduğu ve alfabesinin 29 harften oluştuğuna ilişkin Anayasal ve yasal düzenlemeler korunacak

KÜRTÇE YAYINA YENİ DÜZEN:  RTÜK Yasası’nda yapılacak değişiklikle Kürtçe yayınlarla ilgili yeni düzenlemeler yapılacak. Özel televizyon ve radyoların Kürtçe yayın yapmasına izin verilecek.

ANADİLDE EĞİTİM YOK: Ancak anadilin öğrenilmesinin önündeki tüm engeller kaldırılacak. 

KÜRTÇE KURSA DÜZEN: Yasa değiştirilecek. Kürtçe kurs merkezleri birçok dilde eğitim verebilecek.

ENSTİTÜ KURULACAK: Artuklu ve Dicle Üniversiteleri bünyesinde Kürt Dili ve Edebiyatı ile Kürdoloji Enstitüsü kurulacak. Kürt tarihi ile ilgili araştırmalar yapacak birimler de oluşturulacak.

SEÇMELİ DERS ÇALIşMASI: Milli Eğitim Bakanlığı müfredat değişikliğine giderek, İngilizce, Almanca gibi Kürtçeyi de seçmeli derslerden biri haline getirecek. 

HALK EĞİTİM MERKEZLERİNDE KÜRTÇE: Kürtçe öğrenmek isteyen vatandaşlara Halk Eğitim Merkezlerinde Kürtçe okuma yazma kursları açılacak.

(Star)

...mystery...

Bakın.. Kürt Türk Rum.. Ne olursa olsun fark etmez.. Ama şuna ben kesinlikle karşıyım.. Biz Türkiye'de yaşıyoruz, Türk'üz ve TÜRKÇE konuşmak zorundayız..
Daha fazla ayrımcılık olmasın diye kendi dilimizden ödün veriyorlar.. Neymiş.. İlkokullarda ve liselerde Kürtçe seçmeli olacakmış.. Bunun ucu nereye gider göremiyor musunuz? Önce seçmeli sonra zorunlu.. Sonra..?

Andımız okunmayacak
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 250 yeni okul inşa edilecek. İlk Öğretim Okulları’nda ‘Türküm Doğruyum, Çalışkanım’ dizeleri ile başlayan And’ın okutulmasından vazgeçilecek.

Andımız tabiki okunacak.. Burdaki sorun Türk'üm demek mi.. Yine mi ırk meselesi.. Bütün amaçları kendi bağımsızlıklarını(!) ilan edip Türkiye'yi bölmek.. Ellerinden geleni yapıyorlar ve kimsenin sesi çıkmıyor. Üstelik işlerini kolaylaştırıyorlar. Osmanlı zamanında o kadar millet vardı.. Hiç bir zaman onlara kötü davranılmadı.. 600 yıl.. Ne olduda birden hepsi bağımsızlık merakına düştüler. Bağımsızlık ne ya. Onlar Türkiye'de yaşıyorlarda eziliyorlarmı? Hakları mı yok.. Bütün dertleri dillerini konuşamamak mı? Kendi aralarında gayette güzel konuşuyorlar. Ana dilini konuşanın dilini kesmiyorlar ya? Sadece resmi dairelerde falan konuşsunlar Türkçeyi.. Gitsinler kendi aralarında ne konuşurlarsa konuşsunlar..

Biz nasıl Almanyaya gittiğimizde Almanca konuşmak zorundaysak.. Onlarda Türkiye'de yaşıyorsalar Türkçeyi konuşmak zorundalar bu kadar basit. Ben Almanya'da arkadaşımla Türkçe konuşunca birşey deniliyor mu? Hayır.. Burda onlar kendi aralarında kendi dillerini konuşunca birşey deniliyor mu? Hayır.. O zaman sorun ne? Sorun yok ama amaç başka..

Kürtçe yayın ne demek ya? Sözde İngilizce dünya dili.. Ona rağmen ne İngilizce ne Almanca ne Fransızca ne de başka dilde yayınlar çok yokken neden Kürtçe yayına izin veriliyor..? Sizce de bir terslik yok mu?

Kürt Dili ve Edebiyatı'mı..Ahh ne güzel..
Yakında Türkiyenin resmi dilide Kürtçe olur.. Ne hoş..

Bir milleti millet yapan konuştuğu dildir. Ve biz bunu ne kadar gözden çıkabiliyoruz. Çok hoş.
Dilimizi elimizden alıyorlar. Bize en çok zarar verecek ve asla toparlayamayacağımız yerden vuruyorlar Görmüyor musunuz? Bu kadar mı körsünüz?

Bu yazdıklarımıda yanlış anlamayın LÜTFEN.. Derdim Kürt,Türk bilmem ne değil.. Hepimiz kardeşiz sonuçta..
Benim tepkim dilimizi o kadar kolay gözden çıkmalarına.. Bu ülkeden, geçmişimizden, ülkeyi kurtarmak için harcanan emeklerden, ülkemiz, Türkiye'miz için gözünü kırpmadan hayatını feda eden insanlardan bu kadar kolay vazgeçilmesine.. Ne için? Muhtemelen kendi çıkarları için.. 70 milyon insanı bir çıkmaza sürükleyip kendi hayatlarını çok rahat bir şekilde başka bir ülkede sürdürmek için..

Kendi tarihimizi bile bilmiyor musunuz? Osmanlı'nın son zamanlarını bilmiyor musunuz? Sizce de yine aynı durumda değilmiyiz? Birçok yabancı dilde eğitim veren okul, yabancıların bizim ülkemiz hakkında karar vermesi, birşeyler için başka ülkelere bağımlı olmamız.. Tüm bunlar 600 yıllık bir devlete son vermedi mi?
Bilmediğinizi düşünmüyorum.. Sadece görmezden geliyorsunuz..
Amaçları yüzyıllar öncede aynıydı.. Şimdide aynı.. Biz nasıl Tarih dersi görüyorda öyle şeyler beynimize yerleşirken onlarda Tarih dersi görüyorlar. Geçmişlerini Atalarının neler hedeflediğini biliyorlar. Çocuk aklıyla görünce onlarında akıllarına yerleşiyor. Hepsi demiyorum ama birçoğu aynı şeyleri istiyordur. Kişilere en çok zarar veren "melek yüzlü şeytanlar"dır.. Sizcede diğer devletler öyle değil mi? Bizimle dost olmaya çalışıp arkamızdan planlar yapmıyorlar mı? Geçmiştede böyle değilmiydi? Neyse.. Sonumuzu hiç parlak görmüyorum.. Ben 14 yaşındayım ve bunların farkındayım. Siz benden büyük birileri olarak bunları daha iyi anlamalısınız aslında am görüyorum ki hiç birşey olması gerektiği gibi değil..

Ve LÜTFEN bu yazdıklarımı üzerinize alınmayın.. Sizinle konuşur gibi sürekli "Siz" dedim ama bahsettiğim siz değilsiniz.. Başkaları.. Umarım onu anlayabilirsiniz.. Çünkü gerçekten birileriyle tartışmak istemiyorum.. Sadece şu maddeleri gördükçe, televizyonda izledikçe içim acıyor. Ülkem için üzülüyorum.. Harcanan emeklere üzülüyorum.
Birde bunlar BENİM düşüncelerim.. Ne siz benim yüzümden düşüncelerinizi değiştirmek zorundasınız.. Ne de ben..
Herkesin kendine ait düşünceleri vardır ve ne yapılırsa yapılsın değiştiremeyiz. Öyle bir hakkımızda yok..
Kürt açılımı nedir ne değildir.. Ona karşıda pek bir bilgim yok.. Tüm bu yazdıklarım "smaili"nin yazdığı maddeler için..
Tekrar etmek istedim.. Yazdıklarımıda sakın "Bu kız Kürtleri sevmiyor" falan diye algılamayın.. İnsan insanı sever sevmez.. Kişiler arasındadır.. Asla ama asla genelleme yapmam.. Kürtlerlede bir sorunum yok.. Sadece biraz fazla taviz veriyoruz o kadar.. Atatürk Türkiye Cumhuriyetini birşeylerden taviz vererek kurmadı..

Hepimiz kardeştik ya.. Şimdi halimize bakın.. Kim kime dum duma.. Herkes kendi derdinde.. Herkes birbirine düşman.. Yazık.. Sadece üzülüyorum.. Bazen keşke o herkesin dost olduğu dönemlerde yaşasaydım diyorum.. Bize nasıl bir ülke kalıyor düşündükçe üzülüyorum..

* Tekrar okudumda azıcık sert çıkmışım sanki.. Bazı yerlerdede konu sapmış ama sinirle söyledim.. Kusura bakmayın.. Sadece söylemek istedim hepsi bu..

esma 41

Alıntı yapılan: esma 41 - Eylül 08, 2009, 01:51:14 ÖÖ
Son günlerin en popüler cümleleri  “kürt acilimi” ile baslayan cümleler oldu.

Seviyeli ve Saygili yorumlar dilegim ile

Saygilarimi sunarim.  :)

Sayin smaili,

herkes gibi düsüncelerinizi yazin ama lütfen Kisisel saldirida bulunmayin .

Sayin Lengur kendi düsüncesini yazmis .
Dogru veya yanlis ...
Herkes kendi "dogrularini " acikca yazabilsin.
Elestirin ama  kirici olmayin.

Kimse kimseyle tekfikir olmak zorunda degil.
Saygidan bahs ederken
saygili olmayi unutmayalim.

Saygili ve Seviyeli Paylasimlar dilegim ile

Saygilar