Suudi Arabistan'da!..

Başlatan ATAAN, Mart 21, 2009, 02:10:32 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ATAAN

SUUDİ ARABİSTAN'DA !...

1) Suudi Arabistan'da türbe, yatır yoktur, yasaktır. Bunlar olmayınca doğal olarak ziyaretleri de yoktur.Ramazan aylarında sözde yatırlara kısmeti açılsın diye genç kızlar,sağlığı için dua edenler, dallara ağaçlara bez bağlayanlar gibi ilkel görüntüler de yoktur. Böyle davranışlar gericilik, CAHİLİYYE devrinden kalma putperestlik addedilir.
2) Suudi Arabistan'da Peygamberimize ait olduğu söylenen SAKAL-I şERİF, HIRKA-I şERİF, DENDAN-I şERİF gibi ziyaretler yoktur. Böyle davranışlar gericilik ve şİRK ''ALLAHA ORTAKLIK'' addedilir.
3) Suudi Arabistan'da imam, müezzin gibi din görevlileri ülkemizdeki gibi devlet memuru statüsünde değillerdir, devlet bütçesinden bu kişilere maaş ödenmez. Allah için yapılan görevin karşılığında para almak ayıp sayılır ve yasaktır.
4) Suudi Arabistan'da biri çıkıp da MEDYUM olduğunu iddia ederse o kişinin kellesi hemen gider. Medyumlar Türkiye 'de açık oturumlarda konuşuyor, özde şifa ( ! ) dağıtıyorlar. Gazetelerde sütunları var...
5) Suudi Arabistan'da Nakşilik, Nurculuk, Fethullahçılık vs. vs. gibi Atatürk'ün ölümünden sonra zuhur eden tarikatlar da yoktur, onların şeyhleri de, müritleri de... cemaatleri de… Neden bu tarikatların şeyhlerinin biri bile o şeriat ülkesine gidip de yerleşmez ?... Yerleşmez değil , hatta oraya hiç uğramamışlardır ?
Yoksa kelle korkusu mu ?...
6) Suudi Arabistan'da KIZ İMAM HATİP LİSESİ yoktur. Bu komik bulunur, çünkü islamiyette kadından imam olmaz.
7) Suudi Arabistan'da nazar boncuğu, okunmuş su,nazara karşı geyik boynuzu, üzerlik vs. gibi şeyler de gericilik ve şirk addedilir, yasaktır.
8 ) Suudi Arabistan'da Cami gibi ibadet yeri kompleksleri altında, bünyesinde market, dükkan vs. bulunamaz. Dinin ticarete alet edilmesi sayılır.

Elbette size bir şeriat ülkesinin övgüsünü yapmadım. Sadece bir şeriat ülkesinde bile yasaklanan bazı şeylerin ülkemizde serbestçe nasıl uygulandığını hatırlatmak, güzel dinimizin nasıl sömürüldüğünü vurgulamak istedim.

Yukarıda yazdıklarımın doğru olup olmadığını DİYANET İşLERİ BAşKANLIĞI'ndan sormanız mümkündür.

Atamızın sağlığında yasakladığı kimi şeyler onun vefatından sonra TÜRKİYE'de serbest, şERİAT ÜLKESİ SUUDİ ARABİSTAN'da yasaktır.
İşTE ÇARPICI OLAN DA BUDUR!

Tesekürler Cemil Ünlütürk(Basın-Yayın ve Enformasyon eski Genel Müdürü)

mub@rek

...mystery...

nereye?? ;D (benimkide soru... offoff:) )

çok sağol patron gerçekten güzel bir paylaşım olmuş... :) ve her zamanki gibi tam yerinde... clap:)

mub@rek

Nereye olacak,

Arabistan' aaaaaaaaaaaaa..  dance:) dance:) dance:)

...mystery...

lengur

Alıntı yapılan: ATAAN - Mart 21, 2009, 02:10:32 ÖS
SUUDİ ARABİSTAN'DA !...
...
5) Suudi Arabistan'da Nakşilik, Nurculuk, Fethullahçılık vs. vs. gibi Atatürk'ün ölümünden sonra zuhur eden tarikatlar da yoktur, onların şeyhleri de, müritleri de... cemaatleri de… Neden bu tarikatların şeyhlerinin biri bile o şeriat ülkesine gidip de yerleşmez ?... Yerleşmez değil , hatta oraya hiç uğramamışlardır ?
Yoksa kelle korkusu mu ?... "

MaşAllah Türkiye'de bolluğu var.Hatta uluslararası ünlenenler bilem çıkardık.Salaklığın kol gezdiği toplumlarda her zaman sömürülecek insan ve sömürecek asalaklar bulunur.Kabe yüzü görmemiş/görememiş dini lider ancak bizim gibi toplumlarda çıkar.Örnek mi?  :)

Alıntı yapılan: ATAAN - Mart 21, 2009, 02:10:32 ÖS
SUUDİ ARABİSTAN'DA !...

...
6) Suudi Arabistan'da KIZ İMAM HATİP LİSESİ yoktur. Bu komik bulunur, çünkü islamiyette kadından imam olmaz.

İmam Hatip Liselerinin imam yetiştirmek için kurulduğunu kim söyledi ki? Günümüzdeki güncel siyasi figürler bunun en güzel kanıtı.

Fakat Suudi Arabistan'da bakın neler daha var.

"Suudi Arabistan`da 75 yaşındaki bir kadın, yardım amacıyla evine ekmek getiren 24 yaşındaki iki erkekle konuştuğu için 40 kırbaç ve 4 ay hapis cezasına çarptırıldı."
https://www.tumgazeteler.com/?a=4799055

Bir şeyler yanlış ama ...

nachtigall

bu siteyle bu konunun ne alakasi vaR ANLAMADIM:

Eger  zorunuz birileriylese o zmn onun adini acik aci kyazin

smaili

Bazilari terbiyesizlikte sinir tanimiyor. Ilk mesajda cok güzel tespitler var ancak arasina asil niyetinizide güzelce SIKISTIRMISSINIZ.  Lengurda nedense hermesajinda hedef aldigi bir güzel insan var. Sen kimi nereye gittigini sorgulamayi birak kendine bak ne faydan var bu millete ikilik cikarmaktan baska onu düsün. Kendisi bile Fettullahcilik tabirinden rahatsitz olurken siz hic utanmadan SIKILMADAN böyle bi guruplasma yapiyorsunuz. O insanlarin ögretmenlerin, mühendislerin, doktorlarin ne zorluklarla dünyanin böür uclarinda karin tokluguna Sizin sözde cok sevdiginiz vataninizin milletinizin adini, dilini, bayragini götürüp dalgalandiriyorlar. Adi tükce olimpiyatlari olan izleyenlerin gözlerini yasartan etkinlikler gerceklestiriyorlar. Sen neyapiyorsun? Kücük islerle ugrasmayin.

Istir kisinin aynasi. Sizin iftiralarniza degil o insanlarin icraatlarina bakarim. Objektif bu olaya yaklasan insanlarinda benim gördüklerimi gözden kacirmayacaklarina eminim.

smaili

Dinde neyin olup olmadigini tartmak tartismak sizemi kaldi?

Önce üzerinde tartisma dahi olmayan dini gereklilikleri yerine getirmek lazim. Icki masalarindan kalmayan adamlar bu ülkede dinde su yok dinde buyok. Bire adam dinde dinde Namaz var , dinde, sekat var, dinde oruc var, dinde kul hakki yememek var, dinde icki icmemek var, dinde IFTIRA etmemek var, Dinde kapanmak var dinde daha cok sey var. madem dini bukadar seviyor ve düsünüyorsunuz Bunlarada riaayet edin.

Sirf isinize gelmiyor korkuyorsunuz diye birilerine camur atmak icin onlara tasvip etmedikleri yakistirmalar yapip ve bunada bi kilif uydurup vede bunu Bidatlar arasina bir madde olarak yazarsaniz. Ayip edersiniz.

Essek ölür kalir semeri, insan ölür kalir eseri.

sekonder

Dinde ayni zamanda kul hakki yememek de var. Kisacasi, bir gruba hitap ederken "sizde de bunlar var, bunlarin birini yamiyorsunuz, ama iskembe-i kübradan sallayip duruyorsunuz" anlaminda cümleler sarf etmeden önce Türkce olimpiyatlariyla da bitmeyecegini bilmek gerekir bu isin.

Ülkemdeki her insanin benim icin degeri vardir. "O bundan daha cok faydali is yapmis, öteki icki masasindan kalkmamis" gibi gruplasmalar bana göre degil. Insan iyiyse iyidir, kötüyse de kötü. Onun karakterini ne alkolik olmasi ne de asiri dindar olmasi degistirmez; iyiyse iyidir, kötüyse kötüdür dedigim gibi.

Sözlerim yukaridaki arkadasi savunma amacinda degil, bilakis birbirimize anlayis göstermeli, saygi duymaliyiz  mesajina atifta bulunmak icin sarf edildiler. Ona cevap verirken farkli sekillerde gruplasmalara alet olmayalim degerli arkadasim...

Saygilar, sevgiler...

smaili

Sözlerimin yanlis tarafa kaymasini istemem. Benim icki masasindan kastima gelince. Herkes bildigi konuda konussun, kendine ters düsen konularda kafa bulandirmasin anlaminda söyledim. Bu bir imamin cikip sarap hakkinda yorum yapmasina benzer.

Tabi iskembeyi kübra konusunda da bi yanlis anlasilma var onlara iskembeyi kübradan attiklarindan dolayi kizmiyorumki bu isi gayet bilincli bisekilde tasarlayip insanlarin önüne sunmalarina kiziyorum. Iskembeden atan insan önce Bidatlari yazip arasina baska manalar sokmaya calismaz. Atar durur.

Son olarak ta Tabiki bi türkce olimpiyatlariyla is bitmez bitmiyorlarda ortada piril piril yetisen bi genclik var hem türkiyede hem dünyanin 150 ulkesinde. Ve bunu yapan insalari bire bir taniyorum tkdir ediyorum kiskaniyorum ama bi kendime bakiyorum bi onlara
kiskaniyorum. Ben biraz daha rahat yasayabilmek icin anami babami memleketimi biraktim geldim, adamlar idealleri ugruna varliklari ellerinin tersiyle itip geldiler utaniyorum!. Almanyada bir arkadasim var Makina mühendisi hem türkiyede hem almanyada egitimi tamamlamis. Ve yurtta müdürlük yapip cocuklara matematik dersi veriyor dersanede bir göz odada yasiyor hepsi böyle fedakarliklarla yürüyen bir yaris var.
Sözün özü bir cok insanin sevip taktir ettigi degerler hakkinda hakaret ve iftira ortaya atilirsa. Karsi tarafada cevap hakki düser.
Tabi iftiralarla cevap verecek degilim ama biraz sert yazmis olabilirim. Buda karsimdakinin bilincsizce saldirmasindan degil bunu bilincli olarak yapmasindan.

Sözlerim yanlis anlasilmasin.

sekonder senide uzun zamandir taniyorum takip ediyorum. Sagduyulu birisi oldugunu bildigim icin mesajlarini dikkate aliyorum.

bide olaya elestirel yaklasmak istiyorsa arkadaslar bunu baska ülkelerle kiyaslama yapmadan yapsinlar elmayla cevizi karsilastimak gibi oluyor.banane elin arabistanindaki uygulamadan Ha oradakililer bizi bagliyorda haberimizmi yok yada göremiyormuyuz??? Ve insanlara direk atifta bulunmasinlar. Olarin sevmedigi kadar o insani seven kisiler vardi ve cevap verirler benim gibi. Ha aslinda onunda istedigi budur. Seninde dedigin gibi farkli bir gurplasmaya sebep olmak. Bu yüzden  yukardaki yazdiklarimim tamamen arkasinda olup buna daha fazla alet olmamaya karar verdim. Uyarin cin sagol ;)

dielosch

Sayın Smaili,
Sizi nerde görsem hemen sert bir yorumla giriyorsunuz konuya..Bunun sebebini anlamış değilim herşekilde konuyu tek bir noktaya getiriyorsunuz..Gerginlik yaratıyorsunuz..Sizin yüzünüzden yorum yapmaya korkar oldum.Kusura bakmayın ama bunları söylemezsem rahat edemezdim.Gerçekten bir bakıyorum konu nerden nereye geliyor..

Bu arada o Fethullahçı dediğiniz insanları da gördüm ben merak etmeyin..Halam ve eniştem özbeöz öyledir..Sağ ve Sol karışımı bir ortamdan geliyorum.Sakın ki bana daha küçüksün Ailenden öyle gördüğün için öyle düşünüyorsundur demeyin diye söylüyorum bunu..İkisinin de işlevini içeriğini biliyorum..Kimsenin düşüncesine sözüm yoktur..zaten olsaydı biz bu şekilde iyi geçiniyor olmazdık akrabalarla..Karşılıklı sorunlar kavgalar vs olurdu.Saygı olmasaydı..Bunu söylüyorum çünkü urda ne zaman bir konu açılsa hemen konu Akp ye Chp ye sağcılığa solculuğa geliyor..SAygının burada olduğunu pek sanmıyorum..HErkes kılıçlarını kuşanıyor ve karşıdakini kıracak ve aşağılayacak şekilde yorum yapıyor.Bunu burası için söylemiyorum sadece dediğim gibi bu tür konularda..Açıkcası ben Fethullah GÜlen ya da başkası benim için o insanın başka bir insandan bir üstünlüğü yok..BEnim için Allah ve Peygemberimiz vardır..Başka insanların yorumlarına da ihtiyacım yok çok şükür Kuran'da herşey açıkca yazıyor..Halamlardan biliyorum çocuğun ismini bile O adama soruyorlar..Bu nasıl bir zihniyet orasını çözemedim..Çözmeye de kafa yormayacağım kesin..Sadece ATAAN'a katılıyorum..Dİkkat bunu herkes için söylemiyorum ama Ülkenin başındaki insanların çoğu Dinciliği sınıf atlamak için kullanıyor..Herşey ortada ve açık belgelerle kanıtlanmış ama inanmak istemeyenin gözüne de soksan inanmıyor..Belki de işlerine gelmiyor..Ülkedeki insanların çoğu hala ve hala aklanmıyor..İnsanlar açız,ölüyoruz,hiç bir yardım yapılmıyor diye inlerken..Seçime 1 ay kala kömürleri,yiyecekleri gelip evlerine konulunca o açlık zamanlarını unutuyorlar en büyük şu en büyük bu oluyor..Seçim bitiyor alacak olan alacağını alıyor sonra o insanlar yine unutuluyor.Çıksın biri hayır böyle desin..Eğer biri bunu derse kusura bakmasın ama sadece gülerim..Bu bariz ortada..

Bakın ancak gerçek konuya gelebildim çünkü konu saptırılıyor herseferinde :-/

Suudi Arabistan'da öyle Ülkem de neden böyle diyemem..O zaman şeriat getirelim ülkeye orada öyle diye..Ama ATAAN'ın demek istediğini gayet anlıyorum.Ama bu ülkenin yine iyi zamanları böyle giderse yakında herşeyi elimizden alıcaklar haydi hayırlısı..

smaili

Alıntı yapılan: dielosch - Eylül 22, 2009, 05:09:54 ÖS
Sayın Smaili,
Sizi nerde görsem hemen sert bir yorumla giriyorsunuz konuya..Bunun sebebini anlamış değilim herşekilde konuyu tek bir noktaya getiriyorsunuz..

Niye sert gireyim canim :) Cok uysalimdir 27 senedir basimi oksayip beni istedikleri yöne istesemde istemesemde cektiler sende tutmussun cok sert oldugumdan bahsediyorsun ask olsun :)
Tek bir nokta derken onu anlayamadim? Kastin Din ise zaten dinle ilgili bi baslik acilmis, yok Fettullah Gülense o konunun icinde bir madde olarak ona yer verilmis ve diger sert yorum yaptigimi söylediginiz konulardada ondan bahsediliyor. Durum böyle oluncada dogal olarak anlasamadigimiz noktada tepki koyacagim. Ataanin diyger söylediklerini onayladigimi belirtmistim.  Ama arasina öyle bisey SIKISTIRILINCA haliyle cevap hakki dogdu? Haksizmiyim?

Suculuk bucukluk sevmedigimden tepki koyuyorum. Kendimi tutamadigim icin aslinda bu tip olaylara girmeyi istemiyorum kolay provake oluyorum. Oyuzden Sekonder arkadasimin tavsiyesine uyacagim.

Yaptigim yorumlari ne sagcisi alinsin ne solcusu. Ben Kimseyi direkt hedef almiyorum. Sagcilik veya solculuk diye kavramlarinda benim icin önemi yok.

dielosch

şunu duyduğuma inan çok sevindim eğer gerçekten böyle düşünüyorsan :)

Ben yorumumu yapmıştım zaten daha fazla söze gerek yok :)