ÇOoooOKK ACİiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiL !

Başlatan didemmm, Aralık 08, 2009, 12:40:37 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

didemmm

merhaba arkadaşlar çook acil cevaplanması gereken bir sorum olacak!yardımcı olabilirseniz çok sevinirim!
10 aralık perşembe ankara konsolosluğunda aile birlerimi için randevum var!evrak olarak benden ve eşimden ayrı ayrı alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği istediler.ben kendime ait olanı hazırladım,yalnız eşim almanya doğumlu ve alman vatandaşı,dolayısıyla onun türkiyede kaydı yok!ne yapmalıyım!eşim ordan bu belgeyi bana gönderebilmesi için almanyada nereye başvurmalı.yada alman vatandaşı olduğu için böyle bir belgeye zaten gerek olmazmı ?
şimdiden teşekkürler..

Mutim

Kardeşim.. Nufüs müdürlüğüne git.. kaydı mutlulaka cıkacaktır.. cümkü evli olarak senin ikametine geçmiştir.. bende eşime aynısını yapmısdım..

didemmm

çok sağol ama ben onun ikametine geçmiş olmalıyım,erkek olan o çünkü..ayrıba nüfus müdürlüğünde ismini tarattılar ama bir kayıt çıkmadı !

Mutim

kardeşim birde aldıgın nufus kayıt örneklerinden 2 sertane alacaksın ve almanca tercüme edeceksin haberin olsun.. 2 sertane herşeyden.. Allah kolaylık versin sana

didemmm

hepimize Allah kolaylık versin ! şimdi ben sorumun cevabımı alamadım tam,ama yinede sağol.o almanca tercümeyi nerde yaptırabilirim,bir bilgin varmı..

Mutim

tc nosu yokmu ya ne alakası var..  türkiyede yaptıgın için ikamet olarak sana da yansıyor. ben beyoğlu belediyesinde calısıyorum kendim yaptırıyoum herşeyi

didemmm

sen galiba tam okumadın,benim eşim alman vatandağı yani "t.c" numarası yok.alman kimliği var ve türkiyedede kaydı yok!!!şimdi benden onun adınada böyle bir nüfus kaydı isterlermi?
birde o almanca tercümesini nerde yaptırabilirim diye sormuştum??
lütfen kusuruma bakma rahatsızlık verdiysem!

didemmm

Mutim

didem nerede yaşıyorsun seni one göre yönlendiriyim tercüman bürülarına.. yanlıs yeere gidip onca paranı kaptırma sonra..

engelli83

Didem eğer ki eşin türk ailesinin evladıysa ve sonradan alman vatandaşlığına geçmiş olsa da, bilgisayarda ona ait Nüfus kayıt örneği çıkar.

serkem0103

Yok yok Ankara Almanca tercüme falan istemiyor yanlış yönlendirme...

Arkadaşım nüfüsa gidip ayrı ayrı ikinizin nüfüs kayıt örnegi alacaksın hem eşine ayit hemde kedine ayit verecekler kimliginle git eşininde ayrı bir şekilde istediğini söyle yadeyse sana ordan ıkınızınde yazıor derler sen onun adına ayrı nüfüs kayıt örnegi olacak diyeceksin

Sebebi şu ailesinden veya kedisinden birilerin alman vatandaşlıgına geçip sonra türk vatandaşlıgına geçmeleri esanasında yapılan işlemleri ortaya çıkarmak

yanlız dikkat etmen gerekn şu aldıgın nüfüs kayıt örnegi anne baba kardeşler ve daha önce evlilikleri varise onların yazdıgına dikkat etmelisin 2 çeşit nüfüs kayıt örnegi var biri sadece isminiz geçen nüfüs kayıt örn. biride ayrıntılı olarak gösteren sen ayrıntılı olanı alacaksın dediğim gibi ama ikinizide ayrı ayrı olması gerek ve Ankara konsoloslugu için çeviriye gerek yok bunu sadece ankara konsoloslugu istemiyor sormak istediğin başka şeyler var ise cevaplandırabilirim bende ankaradan başvurdum

Mutim

serkem kardeşim bilgileri düzelttiğin için teşekkür ederim.. didem hanım serkem kardeşimin dediği gibi vukuatlı alacaksın yalnız bir önerim olsun isterim sen bu nvukuatlu nufus kayıt örneklerini alırken 2eş tane al.. fotokopide 2 ertane cektir..

hopelessly

arkadaşım benimde eşim alman vatandaşı.aynı sorunu bende de çıkardılar.bizde kızılayda ki çankaya nüfus müdürlüğünden rica ettik.Herhangi bir problem çıkarmadan verdiler.Öncesinde eşimin ikametini benim adresime kaydettirdik.Muhtara gittik bunun için.Sonuçta hersey halloldu ve ben 34 gündür Almanya'dayım.Dilerim seninde işlerin yolunda gider.Allah yardımcın olsun

hopelessly

yalnız ben vukuatli nüfus kayıt örneklerini almancaya çevirmedim.herhangi bir sorun da çıkmadı.Çünkü mail ile gönderdikleri belgeler listesinde vukuatli nüfus kayıt örneklerinin almanca çevirileri diye birşey yazmıyordu.Ama ne olur ne olmaz sen yinede çevirini götür yanında.Bana sorun çıkarmadılar,ama diğer başvuranlara şu evraklarınız eksik tamamlayıp tekrar randevu alın dediler.Bunların ne yapacağı belli olmaz yani

Mutim

hopelessly  EVET çok doğru diyorsunuz ne yapacakları hiç belli olmuyor onların.. Almanya da olduguna çok sevindim darısı bizim basımıza insAllah.. Allah mutluluğunuzu artırsın işlerinizi kolaylaştırsın..

didemmm

arkadaşlar hepinize verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim!bugün neyseki halloldu ve ben eşime ait nüfus örneğini alabildim!ama bana veremeyeceklerini söylediler!!ancak onun ailesinden birilerine verebilirlermiş!nasıl bir saçmalıksa bu onuda anlayabilmiş değilim ama neyseki ailesinden biri burada yaşıyorda birlikte gidip alabildik!
bizzat şehrimizde olan nüfus müdürlüğü bize bu kadar zorluk çıkartıyorsa alman konsolosluğunu hiç abartmamak gerek demekki!!!
herşey gönlünüzce olsun!