almanca seviye tesbit sınavının içerigi(start deutsch1)

Başlatan erbek66, Ekim 03, 2007, 08:59:42 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

candas

senira79

sınava giren arkadaşlar puan sistemi nasıl açıklarmı rica etsem

kenyil

hangi sinav hakkinda bilgi istiyorsunuz , DSH mi yoksa ZMP yada ZOP hakkinda mi , universitelere basvuru yapmak icin en az ZMP sertifikasi gerekiyor almanyada universite okumak icin bazilari ZOP ile sinavsiz aliyor ama geneli DSH`da 67% gerekiyor, gerci simdi yeni sistemde DSH1 DSH2 DSH3 var, DSH1 ilede bazi universiteler bile aliyor Almanya genelinde DSH2 gecerli...

reyhangul

selam a1 sınavına bende gırdım 8 ekımde.sınav ınternette verılenden daha zor dogruyu soylemek gerekırse.dınleme bolumu bana cok zor geldı ılk bolum 2 kere dınlenıyor bır bolum var bır kere dınlenıor.bır kez dınlenen bolumde dogru yanlıs ısaretlenıyor.sonra tekrar 2 kere dınlenen sorular gelıyor.yanı 5 tane ıkı kez dınlenen,5 tane bır kez ve tekrar 5 tane ıkı kez dınlenen.dınlemeden sonra dıger sorulara devam edılıyor.sınavı hocalar turkce tek tek anlatıyor zaten baslamadan.cok acıklayıcı oluyor.okuma bolumunde paragrafa gore cevaplar ve konuya gore ınternet adresı bulma var.konu bu sınavda alısverıs ındırım agırlıklıydı bu tarz kelımelere bakabılırsınız.daha sonra bosluk doldurma kısmı var  paragrafta bır kadın esı ve kızı hakkında bılgı verılmıs.esı ogrencı kadın cocuguna bakıyor falan alt kısımda bos yerlerı buna gore form doldurur gıbı dolduruyorsunuz.en son mektup var 30kelıme yetermıs fazlaya gerek yok dedı.konu arkadasın yenı evıne tasındı partı verecek ona yardım etmen lazım hedıye alman lazım falan.sınav boyle gecıyor ardından sozlu sınav kendınızı tanıttıktan sonra kartlar dagıtılıyor sırayla yanınızdakıne soru soruyorsun resımlerle ılgılı.mesela bana kinder ve stadt  kelımesı cıktı bunları aıle kavramı ıcınde kullanıcaksnız.sonra kalem ve cd resımlerı cıktı bunları soru olarak degıl farklı bır forma sokuyorsunuz.mesela geben sie verınız gıbı.sıze boyle bır kalıpla hıtap edenı sızde ja naturlıch dıyebılırsınız.onemlı olan sıze soru sırası gelınce hazırlıklı olun.ve bır tavsıye ılk basa oturmayın dusunme fırsatı olmuyor aralara gecın.sormak ıstedıgınız sorular varsa sorabılırsınız.sunu da eklıyım sınavım ıyı gecmedı.a1 sevıyesı denılıyor ama cok fazla kelıme bılmek lazım sınav ıcın .herkese basarılar.sonucu eger begenırsem sızlerle paylasırım.

reyhangul

selam.puanlama her bolum 25 mıs.bır bolumden kalırsanız onemlı degıl ortalama 60 olsa yetermıs.basarılar.

nisanur

inşALLAH gecersin sınavı ama anlattığın kadarıyla zor ALLAH yardımcımız olsun

secomx

secomx

reyhangul

sonuclar aynı gun acıklanmıyor.bır kac gun ıcındeymıs ama araya bayram tatılı gırdı.

özlemim

slm reyhangül arkadaşım..sınavın sonucunu belirtirsen seviniriz...inş kazanırsın..Allah hepimizin yardımcısı olsun

umut2007

Sayin Hanimefendiler / Beyefendiler,

Bu alanda Dikkatime ceken bir nokta oldu herkes Sinav konusunu tartismaktadir nitekim hatirlatmam gereken onemli bir husus vardir.

Almanya Federal Cumhuriyetinin Yeni Goc Yasasi cercevesinde "Sacharbeiter" sizin islerinizi yapacak olan memur / memure sizin evliliginizin dogru olup olmadigini ispatlamak icin hukuk cercevesinde her turlu istemde / istekte bulunabilir dolayisiyla sizin sadece ALMANCA kursundan basariyla gecmeniz degil belki baskaca kriterleride tasimaniz gerekmeketdir.

Bilginize.

Saygilarimla

Fehail

erbek kardeşim bu yaptığın harika bir şey ben de tam sabah bundan bahsettim anneme.ya içimiz rahatladı sayende.ben kolay kolay yılmam ama beni bile sarstı bu sınav durumu.sağol ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.umarım bir daha ki kurban bayramını eşimle birlikte kutlarım .bu bile bi nebze huzur veriyor...

er_cu_41

arkadaşlar bi sorum  var ben dün sınava girdim bugün bana msj geldi konsolosluk teslim almıştır diye anlamı nedir bunun_?