Almanya'dan iş teklifi

Başlatan arwi, Şubat 16, 2010, 02:03:42 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

arwi

Arkadaşlar merhaba,
Eşim ve ben Türkiye'de makine mühendisiyiz.Hiç yurtdışı tecrübemiz yok.Eşime Almanya'dan iş teklifi geldi,ama bizim kafamızda birçok soru var :embarassed:
Firma Ulm şehrinde, teklif de Sachbearbeiter olarak,ancak şimdilik eşime maaş teklifi yapılmadı. Sizce ne kadar maaş istemeli? ya da ne kadar maaş alırsa geçinebiliriz orada? İnternetten araştırdık ev kirası falan 700-800 tutuyor gibi.
Bilen arkadaşlar Ulm nasıl bir şehirdir? İş teklifi hayat boyu, yani gidersek temelli gibi gözüküyor.
Bir de diyelimki kabul ettik, eşime vize çıktığında beni bekletebilirler mi yoksa onunla aynı zamanda ben de gidebilir miyim? B1-B2 seviyede Almancam var ancak sertifikam yok, benden herhangi bir sertifika isterler mi?
Bir sorum daha olacak: Gidersek benim iş bulma şansım ne kadardır?

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

hosibaba

Başlangıç icin yurt dısında en az size 2500€ yeter derim ben

arwi

Evet biz de öyle hesaplamıştık,yardımınız için teşekkürler.

Diğer sorularım hakkında yardım edebilecek arkadaşlar yok mu?

hosibaba

Alıntı yapılan: arwi - Şubat 16, 2010, 02:03:42 ÖÖArkadaşlar merhaba,
Eşim ve ben Türkiye'de makine mühendisiyiz.Hiç yurtdışı tecrübemiz yok.Eşime Almanya'dan iş teklifi geldi,ama bizim kafamızda birçok soru var :embarassed:
Firma Ulm şehrinde, teklif de Sachbearbeiter olarak,ancak şimdilik eşime maaş teklifi yapılmadı. Sizce ne kadar maaş istemeli? ya da ne kadar maaş alırsa geçinebiliriz orada? İnternetten araştırdık ev kirası falan 700-800 tutuyor gibi.
Bilen arkadaşlar Ulm nasıl bir şehirdir? İş teklifi hayat boyu, yani gidersek temelli gibi gözüküyor.
Bir de diyelimki kabul ettik, eşime vize çıktığında beni bekletebilirler mi yoksa onunla aynı zamanda ben de gidebilir miyim? B1-B2 seviyede Almancam var ancak sertifikam yok, benden herhangi bir sertifika isterler mi?
Bir sorum daha olacak: Gidersek benim iş bulma şansım ne kadardır?

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ulm sehrinin nasıl bir yer oldugu hakkında internetten
bu adresten veya ulm belediyesinin sayfalarından bilgi alabilirsiniz
öncelikle eşiniz iş teklifi aldıgı için o gider ancak ordaki iş deme sürecini gectiginde ona oturma ve çalışma müsadesi verilecektir buda  6/ ay ila bir yıl kadar sürer
sonrasında sisinde eşinizle ailebirlesimi yapabilir almancayı nerden ögrendiniz ??? herhangi bir belge varmı elinizde ??? sayet var ise müracaat yaptıktan sonra sizide elcilige cagıracaklar bakın müracaat esnasında degil sonrasında sizi elcilige tekrar cagırırlar ve dil konusunu sorarlar siz onların size hangi dilde olursa olsun sordukları soruları mutlaka almanca cevablarsanız sorun kalmaz  birde mak.müh. oldugunuzu söylediniz ingilizceniz mutlaka vardır zannındayım ve bu mezun oldugunuz okulun kayıtlarındada vardır o belgede mühendis oldugunuz icin işe yarar
yani sizin avantajınız cok almanyaya gitmeniz kalifiye iş gücü bakımından cokkolay olur
saygılar

arwi

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

f_tuba26

Ulm cok güzel bir yer gittim ve gördüm.. bir hayli büyük bir stadt diyebilirim...mak.mühendisiniz hem siz hemde esiniz...bide gelirken a1 sertifika gibi bir derdin yok almanca bilgin b1-b2 mis...esin bir gelir bakar ortama isyerine saten denemesüreside olur...korkmaniza yada endiselenmenize gerek yok

EL-TURCO

yapmayin bui mühendis icin 2500 nedir!!!! vergi sinfi 3 olur ise kesinlitilerle nirlikte elione ancak 1800 gecer.ev kirasi 800 ama hausgeld, nebenkosten vb vb nolcak!!!ki bu insan bi ülkeden digerine cagriliyor.kendini ucuza satma arkadasim.burda fabrikada calisana bile veriyolar 2000 küsür €.ulm bana yakin bende bw bölgesindeyim.lütfen burda dogru düzgün bir ev 1000 €  ve isin arti eksilerini hesaplayin derim.kolay gelsin....

hosibaba

Alıntı yapılan: EL-TURCO - Şubat 21, 2010, 09:10:25 ÖS
yapmayin bui mühendis icin 2500 nedir!!!! vergi sinfi 3 olur ise kesinlitilerle nirlikte elione ancak 1800 gecer.ev kirasi 800 ama hausgeld, nebenkosten vb vb nolcak!!!ki bu insan bi ülkeden digerine cagriliyor.kendini ucuza satma arkadasim.burda fabrikada calisana bile veriyolar 2000 küsür €.ulm bana yakin bende bw bölgesindeyim.lütfen burda dogru düzgün bir ev 1000 €  ve isin arti eksilerini hesaplayin derim.kolay gelsin....
dogru düzgün bir maaş ile çalısacak binlerce müh. var almanyada
bu arkadaşlar mutlaka biraz sıkıntı cekecekler başlangıcta ama sonuca bakacaksın bu bir  fırsattır bunun üç beş sene sonrasıda var sayın arkadaşım

arwi

Arkadaşlar eşime teklif geldi, ancak brüt olarak  :-\  Ben internetten inceledim ancak tam olarak anlayamadım vergi sistemini. Brüt 3962 € , sanırım stufeklasse 3 oluyor, ama tam olarak anlayamadım, yardımlarınızı bekliyorum.

arwi

Alıntı yapılan: arwi - Şubat 23, 2010, 10:42:18 ÖÖ
Arkadaşlar eşime teklif geldi, ancak brüt olarak  :-\  Ben internetten inceledim ancak tam olarak anlayamadım vergi sistemini. Brüt 3962 € , sanırım stufeklasse 3 oluyor, ama tam olarak anlayamadım, yardımlarınızı bekliyorum.

steuerklasse den bahsediorum,ah şu heyecan yok mu  :)

DeLiyanginiM

Alıntı yapılan: arwi - Şubat 23, 2010, 10:42:18 ÖÖ

Bu brütle elde ne kalir tam olarak bilemiyorum ama söyle bir misal verebilirim

5648 euro brüt steuerklasse 3 ve 2 cocuklu 4 kisilik bir aileye gelen net maas 2871 euro

sadece vergi kesilmiyor bir sürü kesinti oluyor lohnsteuer sadece bu örnek brütte 959 euro kesilmis

arwi

Nerdeyse yarı yarıya kesinti olmuş :o
Ben de internetteki örneklere bakıyorum,ama çok farklılıklar çıkıyor ortaya, kafamız iyice karıştı  :-\