B1 ve süresiz oturum..

Başlatan haberci, Mart 04, 2010, 01:14:19 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

haberci

Merhaba Aradaslar;

Alamanyaya geleli 6 ay oldu ve B1 sinavini gecerek sertikami aldim...Ögrenmek istedigim sey;süresiz

oturum alabilme ihtimalim varmi,yada süresiz icin belli bir süre beklemem gerekliyse,bu süre nekadar..?

Bilgisi olan arkadaslar paylasirsa sevinirim...simdiden Tesekkürler..

saygilar..

f_tuba26

almanya ya geldikte sonra b1 yapmak ilerde süresiz oturumu kolaylastirirmis.ama suan hemen süresiz oturum almak söz konusu degil keza bende 1 bucuk yil oldu..hala süresiz almadim...
eger es yabanci ise 5yil kesintisiz almanyada bulunmaniz..oturmaniz gerekir.süresiz oturum izni icin.ama es alman vatandasiysa bu süresiz oturum alma zamani 3 yil sonra mümkün oluyor diye bilgim var eger yalnisim yoksa...

EL-TURCO

Alıntı yapılan: f_tuba26 - Mart 04, 2010, 10:15:14 ÖÖ
almanya ya geldikte sonra b1 yapmak ilerde süresiz oturumu kolaylastirirmis.ama suan hemen süresiz oturum almak söz konusu degil keza bende 1 bucuk yil oldu..hala süresiz almadim...
eger es yabanci ise 5yil kesintisiz Almanya'da bulunmaniz..oturmaniz gerekir.süresiz oturum izni icin.ama es alman vatandasiysa bu süresiz oturum alma zamani 3 yil sonra mümkün oluyor diye bilgim var eger yalnisim yoksa...

arkadasimin dedikleri dogrudur.aynen öyle

halecim

valla ben de almanyaya geleli 10 ay oldu suan kursa gidiyorum 900 saati doldurmak zorundayim B1sinavina girebilmem icin..suresiz oturuma gelince bence oturumu veren memura bagli bana ilk 3 ay sonra 1 sene verdiler sanirim ikinci oturum icin basvurdugumda da 2 sene vercek ama benimle ayni arkadasim turkiyeden geldi ona 3 sene verdiler dedigim gibi memurun insiyatifine kalmis.tamam almanyada kalma suren onemli ama ben ce dil ogrenmekte bi okadar onemlii..

f_tuba26

halecim vizeden sonra tekrar verilen kisa dönem oturum izninde de tekrar gelir durumuna ve esin kazancina bakiliyor...ben bu kursu bitirdim ve isyerimiz benim üstüme olunca bide kurs bescheindigung uda götürünce oturum uzatmak icin basvururken tereddütsüz 3 yil verdiler banada aynen arkadasiniz gibi...yani gelir durumunuda tekrar göz önünde bulunduruyorlar...