Hamile iken esinizi A1 sertifikasi olmadan almanya ya getirebilirsiniz!!!

Başlatan DeLiyanginiM, Şubat 27, 2010, 02:38:43 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

roman

slm yasin abi,
sen dedin ya ankaranin hukuk bölümüne yaz elinde yazili bi belge olsun diye.ben girdim ama bulamiyorum.yardimci olurmusun lütfen???

DeLiyanginiM

Alıntı yapılan: roman - Mart 02, 2010, 07:30:56 ÖS
slm yasin abi,
sen dedin ya ankaranin hukuk bölümüne yaz elinde yazili bi belge olsun diye.ben girdim ama bulamiyorum.yardimci olurmusun lütfen???

bu adresde

https://www.ankara.diplo.de/Vertretung/ankara/tr/Kontakt.jsp

Birde yasin arkadasin dedigi yanlis anlamadiysam.HUKUK bölümüne at demisti ya
orada yaziyo gondermek istediginiz adresi lutfen secin diyor.Hukuk ve konsolosluk islerini seciceksin(yanlis anlamadiysam)

Alıntı yapılan: roman - Mart 01, 2010, 03:26:05 ÖS
arkadasim bi de su yazdigim yaziya bakarmisin.ärzliche bescheinigung icin yeterlimi."zur psychishen stabilisierung" bu kelime basima is acarmi??

Sanmiyorum ne gibi bir sorun acabilirki.

roman

valla herseyi de biliyosun,Allah razi olsun senden:)))cok saol
normal belge aldim.isim cisim,adres,dogumun ne zaman olacagi,kac aylik oldugum ve belgenin verilis tarihi.

DeLiyanginiM

:) Esime o kadar hasret kaldimki arastir arastir uzman olucam yakinda.
Akllimi kaybetmeden kavussak bari :cryla:

Hayirli olsun arkadasim ne zaman düsünüyorsunuz muracat etmeyi?

roman

bizim pasaportumuz yok esim iki günde alirim diyo.haftaya arayip randevu alcaz.martin 19 dan sonraya.cünkü o tarihte 20.haftayi dolduruyorum.seninki benden önce olur heral

DeLiyanginiM

bizimde pasaport yok olsaydi ben cokdan alicakdim randevuyu geldigi gibi muracat edicekdi ama iste olmadi:(
Pasaport cabuk cikiyo bizde 10 mart gibi pasaportu alsak.22 marta randevu yetisse (daha erkene verseler keske harika olur).iste o aralarda hemen hemen ayni zamanda muracat edicez  ;)

roman

insAllah hayirlisi.yine yazarsin degilmi gelismeleri buraya??sen kac aylik hamilesin simdi??evet öyle oluyo ayni zamanlarda müracat edicez.ya ben eksik evrak olurda ertelerler diye korkuyorum.hani bide randevuya gitmeden evraklar tamammi diye vize danismani mi diyolar oraya gösterebilirmisin biliyomusun tam olarak ne???

DeLiyanginiM

Tabi yazicam butun gelismeleri.
Benim 5 haftam var doguma yetisicekmi hic bilmiyorum ama ben burda 5 gunde vize alan gordum o yuzden icimde bir umut var.
Konsolosluk etrafinda oluyormus o danismanlar ama ben konsolosluk sayfasinda felanda okudum onlara pek müdana etmeyin diyorlar.Asil olan senden istenenler onlari goturdugun surece geri asla cevirmezler.Ama ekSık evrak yine cikarabilirler cunku konsolosluk kendi sayfasinda diyor zaten sizden istenilen evraklarin disinda ekstradan evrak istiyebiliriz diye ama tamamlayip goturuyorsun

roman

insAllah yetisir hakkinda hayirlisi arkadasim.ankaranin sayfasina girdim alie birlesimi icin gerekli evraklar.orda alman esten de belgeler isteniliyo.IKS nin verdiginin disinda belge istemeleri mümkün mü???

roman

merhaba yasin abi,
gecen hafta sali aksami mail attim konsoloslugun hukuk bölümüne.üstünden dört is günü gecti.daha bisey gelmedi.her aksam bakiyorum,acele etmiyeyim ddegilmi yanitlarlar bu hafta insALLAH.

yasin demir

roman

slm deliyanginim arkadasim,
anladigim kadariyla esin terhis olmus gözün aydin olsun.insAllah kisa süre icinde kavusursunuz.ne durumdasin sen islemlere basladinmi??biz daha kimlik ve pasaport asamasindayiz.

DeLiyanginiM

08.03.2010 itibari ile tezkeremizi almis bulunmaktayiz alkis:)
Sükürler olsun halayy:)

Roman arkadasim sükür bitti.Bizimde kimlik degismemisti terhisin ilk gunu kimligi degistirdi ertesi gun pasaporta muracat ettik sabah erkenden,Aksam ustu 17 gibi aldi pasaportu.Randevumuzu aldik 22 marta nasipse gidicek istanbul konsolosluguna.
istenen belgeleride yazayim pek biseyde istemediler.

1.   [  ]  Müracaat şahsen yapılmak zorunda
2.   [  ]  2 adet İkamet Müsadesi vize başvuru formu
3.   [  ]  Başvuru formundaki çocuklar kısmı eksiksiz olarak doldurulmalı
4.   [  ]  3 adet Biometrik vesikalık resim
5.   [  ]  En az 12 ay geçerli Pasaport
6.   [  ]  1 adet vize müracaat formuna ek beyanname aslı. (web den, matbuu evrak olarak temin edilebilir)
7.   [  ]  Başvurana ait Vukuatli Toplu Nufüs Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi + Tercümesi aslı ve 2 fotokopi
8.   [  ]  Tüm çocuklara ait ayrı ayrı, İkamet belgeleri aslı ve iki fotokopisi

Bu arada randevu alirken hamile iken yapilacak aile birlesimiyle ilgili bir prosedur yok dedi yani bize konsoloslukdan aktarilmis boyle bir durum yok dedi ama sorumlulugu kabul ediyorsaniz ben size cocuk uzerinden aile birlesimi randevusu vereyim dedi.Tamam dedim ben kabul ediyorum.Sonra bayan siz bunlara ek olarak her ihtimale karsi hamilelik raporlarinizida ekleyin dedi.
Simdilik durumumuz bu.

Rabbim yar ve yardimcimiz olsun

roman

ben paragraf 6yi ve 8zi anlayamadim.beyannameyi nerden alcak??tüm cocuklara derken esinin kardeslerimi oluyo,onlarin ikamet belgesimi isteniliyo??burda pek bisey kalmamis randevu gününe.Allah hakkimizda hayirlisini nasip etsin.insAllah vizen erken cikarda kavusursunuz.Darisi bizim ve herkesin basina.

DeLiyanginiM

6.   [  ]  1 adet vize müracaat formuna ek beyanname aslı. (web den, matbuu evrak olarak temin edilebilir)

Asagidaki linkde beyanname oluyor

https://www.ankara.diplo.de/Vertretung/ankara/tr/04__RK__Visa/Visa/Antragsformular__Erklaerung__download,property=Daten.pdf

8.   [  ]  Tüm çocuklara ait ayrı ayrı, İkamet belgeleri aslı ve iki fotokopisi

Bu muracat eden kisinin cocuklari varsa eger gerekli.
Bende anlamadim telefondaki bayana iyice sordum.Sonra tamam dedim cocuk yok boyle bir belge almamizada gerek yok dedim evet yoksa gerekli degil dedi.

Aminn Rabbim yardimcimiz olsun hepimizin.

roman

roman

hani sen bana iki tana kanun metni göndermistin ya,esin onlari da götürecek mi yaninda??