bilgisi olan arkadaslarim bi bakarmisiniz lütfen yardim

Başlatan exlans_01, Nisan 25, 2010, 08:21:56 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

exlans_01

merhaba sevgili arkadaslarim ;)
öncelikle konuyu acmamdaki amacim,bu site sayesinde Alamnya ya gelme asmasinda bi cok konuda bilgi sahibi edinmistim.site kuruculari ve bilgilerini paylasn herkeze cok teseküür ederim.geldikten sonra sitede pek aktif bulunamadim.malüm bildiginiz gibi geldikten sonra cogu arkadsiminda basinda gecen seyler degisik bi ortam alisma asamasi,is bakistima okul felan filan derken cokda giremedim siteye :embarassed:
arkadaslar ben öncelikle konumu biraz detayli anlatim.sonrasinda bilgisi olan arkadaslarmin yardimci olmasini rica ediyorum.
geleli 8-9ay oldu yaklasik olarak.gelince 1.ayda cok sükür aus hilfede olsa bi ise basladim ve simdilik devam ediyorum.sonrasinda ise bulundugum sehirde volkschule(VHS.)okula kayidimi baslattim.ve 28mayisda A-2icin sinavimiz var.sonrasinda da haziran ayinin ilk haftasinda org.sinavi denilen Almanyanin tarihi ve genel kültürü hakkinda yapilacak olan sinav.bu bahsettigim sinavlara girip deneyimi olan arkadslarimdan yardimlarini rica ediyorum.hatta elinizde yazili döküman varsa PCnizde kayitli ise upload edebilirseniz cok sevinirim.yada sitede A2veB1 icin tasarlanmis calismalar varsa linklerini yollarsaniz cok sevinirim arkadaslarim.

sira gelelim 2.soruma

arkadaslar su anda calisyorum.yukarda dediigim gibi aushilfe olarak calisyorum.calistigim yerde saat ücretim düsük benim icin.net olarak yaklasik saat ücretim 5,0euroya geliyor.okulum bittikten sonrada fest calismak icin basvuru yapsam büyük bi ihtimalle kabul olunur herhalde.ama baska biseyler yapmak zorundayim.biliyorum suanda bu isi bulduguma sükür etmeliyim herseyin farkindayim.ama birde nasil olsa calisoyrum hayat böyle geldi böyle gider diye de beklememek lazim diye düsünüyorum.ben daha önce TÜRKiYE de yetkili Renault servisinde yedek pparca elamni ve müsteri kabul,garanti bölümü gibi bölümleri tek yapiyordum.onun icin yukardki konularda kendi capimda  ;Dbaya bi bilgiliyim yani.bahsettgim Renault servisinde yaklasik 10yili geckin calismisligim var.Renault egitim merkezi (REM)cesitli kurslara katilip bitirdigime dair belgelerim var.hem düz lise hemde End.meslek lisesi Elektro mekanik bölümü ise diplomalarim var.bu adi gecen belgelerimi burda degerlendirebilirmiyim.gecerli sayilir mi???ben End.meslek lisesine 2.diplamayi almaya giderken hocalarimiz bize alacak oldugunuz diploma avrupa birligi standartlarinda diyorlardi :-\cevremdeki kisiler bu belgelerle hic bise yapamazsin onlar Türkiye icin gecerli felan diyip destek olacaklarina daha cok hevesimi kiriyolar :cryla:
dilim olmadigi icin aslinda hani dilim olmasina varda iste 8ay icin olmasi gerektigince öyle cok güzel konusmaya sahip degilim su an icin :embarassed:
dilimin zayif olmasindan dolayi nerye basvuru yaparsan yap elindeki belgelri Almancaya cevirtirip red cvb.alirsin diyorlar :cryla:tmm ozaman arkadaslar madem burda hersey elinde burda gececek bi belgeye sahip olsan yani ausbildugn dan bahsediyorum.okulmu ALLAH in izniyle bitirince Ausbildunga basvursam örnegin bayan kuaförlügü :)
olmaz mi ???siniftan bi arkdasim bana 3yillik ausbildunglar var.istersen bunun 1yilini sagdece Almanca dersi dilini gelsitirmek icin son 2yilinida sectigin meslek dalinda yaptiryolar felan dedi böyle bisey var mi ???ausbildung da basaramiyacagimi söylüyolar hep cevremdekiler sebep olarak yine dilimin zayif olmasindan dolayi dersleri anlayamicagimi söylüyolarlar :cryla:arkadaslar baya bi uzun yazdim sizleri okurken sikintiya sokamamk icin yazacakalrim bunlardan ibarettir.bilgisi ve tecrübesi olan arkadaslarimdan yardimlar bekliyorum.simdiden herkeze sonsuz tesekkürlerimi sunarim byby:)