Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nolevo55

melten çok sagol ya gerçekten çok iyi anlatmışsın gerçekten hayallerim ugruna vatanımdan dilimden insanımdan vazgeçemem ben teşekkür ederim sana

kenyil

insan bazen gercekten fazla hayal perest oluyor, ki bende ALMANYA'ya giderken öyle gittim , sudan cıkmıs balıga benzedim kaldıgım ilk zamanlar, rüyadan uyanmam bana cok pahalıya mal oldu, insan bazı seyleri basarıcamayagını bildigi halde onun pesinden kosmasi cok acı...

crazyvagrant

merhaba arkadaşlar

yabancılar polisi eşime belgelrin ayın 22 yada 23 de ankaraya fakslanacağını söylemiş..herhangi bir sorun olamdığını söylemiş..yalnız eşimin burda ki nufus kayıdı hala açık görünüyor..almanya da kapalı..ben müracaat ederken sorun olamamıştı..şimdi ankara böyle bir sorun çıkarabilir mi..kendileri sorun olamadığına dair rapor yollayacakmış ankaraya..22 de sınava da girecem..her şeyin hayırlısı..inş hepimizin istekleri yerine gelir..Allahın gülleri yakamızı bırakmasın..

vuslatım_schatz

başarılar diliyorum inş. hayırlısı ile gecersin sınavı

haticeyildiz

Alıntı yapılan: meltem12 - Ekim 16, 2007, 07:21:05 ÖS
ben evlenip geldim ve 4 yildir burdayim oglum burda dogdu 4 yasinda.Forumu okudum bende ayni seylerden gectim dunde burda suresiz oturumumu aldim.
O zamanlar ayni sizler gibi dusunuyordum sanirim almanca ogrendikce etrafla ilgilendikce insaninin dusunceleride degisiyor zamanla.Belki bana kizanlar olabilir ama ben almanlari hakli bulmaya basladim artik.
Ilk once avrupa ya gelmeyi dusunen varsa icinizde sadece bir heves olarak dusunuyosa vazgecsin derim.Cunki sonunda istediginiz hedefe ulassaniz bile bi muhasebe yaptiginizda keske bu kadar seyi tr de yapsaydim su andaki durumumun kat akt ustunde olurdum dersiniz emin olun cok ornegini gordum burda.
Ben esimi cok sevdim seviyorum oglumuda seviyorum yoksa mumkun diil bu kadar problem cozmekle ugrasamaz insan
Su an bakiyorum sizin forumda yazdiklariniza bunlar sadece buzdaginin suyun ustunde gorunen kismi diyorum.
Eger hevesi olan varsa univ mezunu veya iyi bir meslek sahibi diilse birazda olsa almancanin yaninda ingilizcede bilmiyorsa hayatina baska bi yol cizsin derim.
Ben almanca kursuna vhs de gittim tavsiye ederim ogretmenler cok iyi.Hic bi ortamda kotu niyetle karsilasmadim istedikleri seyleri bazen abartmis olabilirler ama sonucta gerekli seylerdi.Almanca bilgimi olcerkende arkadasca sohbet ortami gibi sorular sorarak olctuler.
Eger tek derdiniz almancaysa cok cok iyi bilmenizi kimse beklemiyor sizden kac cocugun var haftasonu ne yaptin cocugun ne yapmaktan hoslanir gibi basit sorular soruldu bana ama bazen ses alcaltildi bazen esimle konusurken bana donulup soruldu .Bu pek hosuma gitmedi aslinda cunki cok iyi bilsenizde bos aniniza gelebilir.Almanca yi ogrenirken oturuo sadece okumayin bol bol konusun cok basit cumlelerde olsa bol bol konusun.Internetten Almanya gazetelerine bakin oranin ortamina bakin.
Ben simdi almancami birazdaha iyi yapip meslegimle ilgili bi is aramayi dusunuyorum cunki burda evde oturmaktan daha kotu bisey olamaz.
Eger avrupada ikinci sinif muamelesi gormek istemiyorsaniz mutlaka is sahibi olun.Mesleginiz yoksa buraya gelince ilk dusunceniz almanca kursu sonrada bi meslek olsun.Ben 5 yildir isimden uzagim sanirim benimde bi kac kursa gitmem gerekecek.
Dert hic bitmiyo yani hele su an tr de vize bekleyenler Allah yardimciniz olsun.
Insanin icini cok acitici bisey ama benim farkettigim tr den cikiyosan ve gittigin yerde mutlu olmak istiyosan tr ile ilgili herseyi unutman gerekiyo turkce bile buna dahil ben beceremiyorum turk tv seyretmiyorum turk arkadasim yok ama nette hergun dayanamayip turkce sitelere giriyorum ve bunun beni kotu etkiledigininde farkindayim ama cok zor bisi ve yukari tukursen biyik asagi tukursen sakal gibi bisi
yasi 20 lerin basinda gelenler icin guzel ama 30 dan sonra dusunen varsa yazik eder yillarina
özünü unutmadan yapican falan derler ya mumkun diil bi kalpte iki sevda olmuyo..
slm
ben nişanlıyım kısmetse Almanya'ya yerleşeceğim. aslında başta zorluları hiç düşünmedim. inşAllah orda eve tıkılıp kalmam. sadece bu beni korkutuyor. şuan almanca kursuna gidiyorum. tek sorunum sınavı geçip vize almak. orda beni zorlukların beklediğini biraz anlatmışlardı, senin yaşamış biri olarak anlattıkların biraz daha tedirgin etti. ama mutlu olmak için tr ile ilgili herşeyi unutmak gerekiyo yazmışsın, haklısın. bunu başarırım inşAllah.

ayrıca formdaki arkadaşlara bi sorum olacak bu ay sonu 31 ekim ve 1 kasımda istanbul goethe dil kursunun start deutsch 1 sınavı var katılan arkadaşlar varmı? ben daha 1 aydır kursa devam ettiğim için başvurmadım. erken oldu bu soru ama katılan arkadaşlar bizle bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.

yücel

Alıntı yapılan: haticeakca - Ekim 19, 2007, 04:29:44 ÖS
...tek sorunum sınavı geçip vize almak.... 

Kursa sadece sinavi gecmek icin gidiyorsan kendine yazik edersin.
Kursa gidis amacinin sadece birseyleyleri kalici ögrenmek olasi gerekir...
Yoksa Almanyaya geldiginde kafani taslara vurursun (keske birseyler ögrenseydim deme...)

Gerci ben gelirken Sinav birsey yoktu ama keske Türkiyede Almancayla ilgili cok azda olsa alt yapim olsaydi diyorum. Bunu ancak Almanyaya geldiginizde anlayabilirsiniz...

Benden uyarmasi...

august

merhaba arkadaşlar,

forumda ayrı bir başlık açıp açmama konusunda kararsız kaldım. ama bu başlığa yazmak çok daha iyi olacak. Bu hafta içerisinde vizemi nihayet aldım. Sınavdan sonraki iki iş gününde sertifikam elime gönderildi. aynı hafta içerisinde konsolosluğa faxladım sonraki hafta vizem çıktı bayramdan sonrada konsolosluğa pasaportumu götürüp vizemi aldım. sertifikadan sonrası çok daha kolay gelişiyor.

Sınava girdikten sonra sonuç daha belli olmadan şuna kanaat getirdim. buradan gitmeden bir temel edinmek oradaki yaşantımı kolaylaştıracak. sizlerde öyle düşünerek çalışın.

sevgili arkadaşlar, İNşALLAH sizlerde hayırlısıyla vizelerinizi alırsınız. Dualarınızı kendinizden ve arkadaşlarımızdan eksik etmeyin.

Almancax'a ve bana yardımı olan bütün arkadaşlara çok teşekkürler! şimdi yardım sırası bende :) Sormak istediklerinizi içtenlikle cevaplayacağımdan hiç şüpheniz olmasın.

Darısı sizlerin başına :)

specific

august arkadaşım sınav sorularını aklında kaldığı kadarıyla yaz demeyi unuttum:) onları da yazarsan sevinirim

melih0031

august kardeşimm sınav nasıldı ordaki kişlerin bize yaklaşımı nasıl olacakk .sınavda en çok ne içeren konular vardı bende pazartesi girecem sınava.sana şimdiden teşekür ediyor hayırlı olsun diyorum.darısı bana tüm arkadaşlara

nisanur

august çooook sevindimm hemde çok darısı bizlere inş. dualarını eksik etme bizlerden ya çok mutlu oldum

ozgurce

august kardes hayirli olsun, inanki bende cok sevindim.burda birbirimize destek olduk aramizdan birinin vizesini almasi ,sevdigine kavusmasi cok güzel birsey, darisi bizlere insAllah.

tekrar hayirli olsun

august

Alıntı yapılan: specific - Ekim 19, 2007, 05:13:07 ÖS
august arkadaşım sınav sorularını aklında kaldığı kadarıyla yaz demeyi unuttum:) onları da yazarsan sevinirim

Kardeşim sınav soruları tam olarak aklımda değil. ama daha öncede söylediğim gibi alman kültür merkezinin internet sitesindeki A1'in aynısı. sadece kelimeler, sayılar ve konular farklı. Mektup yazma bölümünde siz hastalanıyorsunuz ve arkadaşınızla olan ravdevuya gidemiyorsunuz başka bir gün ve başka bir saat için bir mail yazıyorsunuz. bu mailde durumunu anlatıyorsun, özür diliyorsun, yeni yer ve saati bildiriyorsun. Sitedeki form doldurma sorusunun sadece konusu farklı istedikleri aynıydı. Sözlüde kendini tanıtıyorsun ve çekilen kartlarla yanındaki sana soru yöneltiyor sende cevaplıyorsun. sen kart çekip yanındakine soruyorsun. Hangi siteyi tercih edersin sorularından var. doğru yanlışlar var. Çok zor değil biraz dikkatle üstesinden gelebilirsin.

Alıntı yapılan: melih0031 - Ekim 19, 2007, 05:17:04 ÖS
august kardeşimm sınav nasıldı ordaki kişlerin bize yaklaşımı nasıl olacakk .sınavda en çok ne içeren konular vardı bende pazartesi girecem sınava.sana şimdiden teşekür ediyor hayırlı olsun diyorum.darısı bana tüm arkadaşlara

Sınavda en başından en sonuna kadar çok yardımcı oluyorlar detaylı açıklama yapıyorlar. Sözlüde öncelikle sizden kendinizi nasıl tanıtmanızı istiyorlarsa aynısını öğretmen yapıyor. kartta almancasını bilmediğiniz bir kelime çıkarsa yardımcı oluyorlar. Çok zor bir kart çıkarsa değitiriyorlar. Yani çok iyi davranıyorlar. Bir zorluk çıkartmıyorlar. Ayrıca sınavdan sonra sertifikayı size nasıl ulaştıracaklarını sorun ve bunu kesinleştirin. Benimkini kargo ile göndermişlerdi.

Alıntı yapılan: nisanur - Ekim 19, 2007, 10:32:02 ÖS
august çooook sevindimm hemde çok darısı bizlere inş. dualarını eksik etme bizlerden ya çok mutlu oldum

Nisanur, Dualarım hep bizimle! sizlerden de aynı güzellikte haberler bekliyorum. :)

Alıntı yapılan: ozgurce - Ekim 20, 2007, 01:59:24 ÖÖ
august kardes hayirli olsun, inanki bende cok sevindim.burda birbirimize destek olduk aramizdan birinin vizesini almasi ,sevdigine kavusmasi cok güzel birsey, darisi bizlere insAllah.

tekrar hayirli olsun

Kardeşim İNşALLAH darısı sizlerin başına. Hepinizin gönderdiği temenni ve kutlamalardan dolayı çok Teşekkürler!

specific

Alıntı yapılan: august - Ekim 19, 2007, 05:01:44 ÖS
merhaba arkadaşlar,

forumda ayrı bir başlık açıp açmama konusunda kararsız kaldım. ama bu başlığa yazmak çok daha iyi olacak. Bu hafta içerisinde vizemi nihayet aldım. Sınavdan sonraki iki iş gününde sertifikam elime gönderildi. aynı hafta içerisinde konsolosluğa faxladım sonraki hafta vizem çıktı bayramdan sonrada konsolosluğa pasaportumu götürüp vizemi aldım. sertifikadan sonrası çok daha kolay gelişiyor.

Sınava girdikten sonra sonuç daha belli olmadan şuna kanaat getirdim. buradan gitmeden bir temel edinmek oradaki yaşantımı kolaylaştıracak. sizlerde öyle düşünerek çalışın.

sevgili arkadaşlar, İNşALLAH sizlerde hayırlısıyla vizelerinizi alırsınız. Dualarınızı kendinizden ve arkadaşlarımızdan eksik etmeyin.

Almancax'a ve bana yardımı olan bütün arkadaşlara çok teşekkürler! şimdi yardım sırası bende :) Sormak istediklerinizi içtenlikle cevaplayacağımdan hiç şüpheniz olmasın.

Darısı sizlerin başına :)
august arkadaşım herşey için saol
tüm cevaplar için
umarım bizleri unutmazsın

melih0031

august sınava nerde girdin kardeşim

jentzsch

tebrikler august,site ilk mezununu verdi ;D darisi digerlerinin basinaaa..

secomx

melih0031 Allah yardimcin olsun yarin kardesim.insAllah kazanirsn.hepimizin dualari seninle.
Allah emeklerini bosa cikarmaz insAllah,kendine güven ve heycan yapma

secomx