Yurtdışına Giden ALtın takıların vergisiyle alakalı bilgisi olan varmı?

Başlatan Mutim, Mayıs 22, 2010, 10:59:09 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mutim

Sevgili arkadaşlarım , sizden edinmek istediğim bilgi şudur, eşim türkiyeye gelecek Allah nasip ederde vizem cıkarsa düğünü almanyada yapacağz.

Benim öğrenmek istediğimle düğün takıları almanyaya gidecek, vergi falan altıklarını söylüyolar bu doğrumu? işlemi neye göre yapıyolarlar grama göre mi adede göremi , bir önlemi varsa alabiliriz.

EL-TURCO

grama göre vergilendiriiyorlar!caktirmadan saklayip gecirisen yirttin yok yakalnirsan cok cezasi var!vergisini vermeye kalkincada cok vergi aliniyor.benim basima gelmedi.arkadasim yakaltti.avukat parasi ceza usw usw 2500-3000 € yu buldu masrafi!
ben hepsini üstüme takip getirmistim! :-)

Mutim

valla kardeşim söylemesi ayıp 8 bilezik var simdi ne yapalım fikirlerin nedir, yakalırsak derken bunu nasıl yapacaz :D bilgilerine acil ihtiyacım var:D

EL-TURCO

hic dert etme sogukkanli ol ve hepsini boynuna bir kolye takip kolyeye ekle hafif bogazli yada 90 yaka kazak giy!ben hanimin takiilareini hep öyle yaptim.ama sogukkanli isen!
yoksa git vergisini öde gecir!tek ucuyorsan!yok kalabalik ucuyorsan herbiri 2-3 tane taksin!
sorumluluk senin! iyice düsün cocuk oyuncagi degil!yakalanirdan 3000Euroya kadar patlar sana ceza arti avukat!

gulbebegim

selam arkadaslr sevgili mutim kardesim esin takilarini taksin öyle gecirsin sorun olmaz dügünde nikahta takilan taki kadinin hakkidir hicbirsey diyemezler onlar sizin hakkiniz.... heeee bu arada benim esimin vizesi bugün geldi darisi en kisa zamanda sizlerin basina Allah yar ve yardimciniz olsun herseyi gönlünüze göre versin insAllah...

roman

ben bilezikleri koluma takipta geldim uzun kollu giyinmistim görünmesin diye.ben hatta yalnizdim15bilezik bi de set felan iste.türkiyede kontrolde calinca bileziklerimi taktim dügünüm oldu yeni evlendim demistim bayan hic bisey demedi.sorun almanyada.orda sogukkanli olucan

f_tuba26

ben ucakla gelmedigim icin bilemiycem arabayla kara yoluyla gelirken islak mendil kutusuna saklamistim...hirvat,sirp gibi gümrüklerde görürlerse vergisini aliyorlarmis bide caldirmamak icin birhayli ugrasmistim ;) :)

EL-TURCO

Alıntı yapılan: gulbebegim - Mayıs 28, 2010, 12:56:28 ÖÖ
selam arkadaslr sevgili mutim kardesim esin takilarini taksin öyle gecirsin sorun olmaz dügünde nikahta takilan taki kadinin hakkidir hicbirsey diyemezler onlar sizin hakkiniz.... heeee bu arada benim esimin vizesi bugün geldi darisi en kisa zamanda sizlerin basina Allah yar ve yardimciniz olsun herseyi gönlünüze göre versin insAllah...
yanlis yönlendirmeyin!almanya hükümetine göre vergisini ödemek zorundadir!lütfen yanlis bilgi vermektense hic bilmediginiz seyi yazmayin!arkadasim daha gecen ay 2500 €ceza ödedi!

Mutim

Bu konuyla karşı karşıya kalmış birinden net bilgi almak istiyorum :)

f_tuba26

miktarını bilmiyorum ama bellı  bir mıktar gram( agırlıktan sonra )vergi alındıgını biliyorum ama kac gram bilgim yok...yanlış bilgi vermeyım