Tecrübeni paylaş...

Başlatan zuzuma, Mayıs 18, 2010, 07:46:32 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zuzuma

meyabaa..ordaki yaşamı çok merak ediyorum.mesela gerçekten ırkçılık yapıyolarmı ?? utanan:) burdan oraya gitmiş olan arkadaşlardan yaşadıkları ilginç anılarını bizimle paylaşmalarını istiyorum...kuzenim hep şöle der , sen çok canlı bi insansın burayı sevmezsin... almanlar soğuk ve mesafeli insanlarmış...bence hepsi aynı olucak die bişey yok bu bir..ikincisi bulunduğun ortama benzersen sanırım çok göze batılmaz die düşünüyorum...nasip olurda gittiğimde ilk işim almancayı süper bi şekilde öğrenmek olucak gerisi gelir zaten..sizce???

Reyya

hayır. burada ırkçılık falan yok. almanyada yaşam sessiz sakin. doğası çok güzel. eğer sen kalabalık ortamları seviyorsan almanyada böyle bir ortam bulamazsın

f_tuba26

ewet öle ortam sessiz vesakin...ve insanlar genellikle sehir yasamindan kacip yada kisa süreliginede olsa sessiz dogal yerlere akin ediyor....

xmcraex

ben berlinnin biraz dogusunda oturuyorum inanin adamlar buzdolapi gibi suratlari sürekli asik

Mutim

Bu konuya ben yorum yapmassam olmaz  ;)... Almanya - köln de yasiyorum. Öncelikle sunu söyleyim.. Dünyanin neresine giderseniz gidin herkes kendi ortamini kendi gelistirir bu birincisi..  Ikincisi burada irkcilik yapmiyorlar , irkcilik yapanlar ise inaninki gruplasmis cingene türkler, burada insanlar arasinda mesafe olan yer ise devlet daireleridir oda cok nadirdir :).. Yasamsal olarak bana gore almanya doga harikasi bi yer.. parklari falan cok gelismis suana kadar gordugum her parkda göl ve icinde ördekler :) yanlarinda kuslar etrafinda tavsan ve sincaplar görebilirsin :):):).... Ben kendimce cok canli ve sosyal bir insanimdir, suana kadar tanidigim alman ve türk arkadaslarimla cok iyi anlasiyorum.. Cok candan ve samimi dostlar var. Tabikki insanlari ayirt etmeyide bilmeliyiz yani.. Onun disinda burasi gercekten özgürlükler ülkesi , sadece kurallari var bu kurallarda insanlarin saglikli yasamalari icindir.. Onun disinda biraz sakin ve sessizdir , sessiz olan yani kimse kimseye karismaz , karsilastigin insanlarla hello demekden baska öteye gidemezsin :D.. Acikcasi kendi izlenimlerime bakilirsa MÜTiSS... Buraya gelecek olan kardeslerime , arkadaslarima sunu öneririm...
* Herkes kendi yasamak istedigi gibi yasar,kendi düsünce özgürlügünü kullanarak kendi istedigi gibi bir ortamda gelistirebilir.. Kimsenin ne dedigine aldanmayin , yasamadan hic birseyi anlayamassiniz... Ama benim samimiyetime güvenebilirsiniz, tüm izlenimlerim bunlardir :) simdilik..

muni

sevgili Mutim kardes,bende Koln e geldim ama bana hicte sakin sessiz biyer gibi gelmedi-ozelliklede Müllheim bölgesi.),senin bakıs açına hayran olmamak elde degil,keske bende biraz olsun almanyayı almanları sevebilsem...

Mutim

Alıntı yapılan: muni - Ağustos 07, 2010, 10:11:40 ÖÖ
sevgili Mutim kardes,bende Koln e geldim ama bana hicte sakin sessiz biyer gibi gelmedi-ozelliklede Müllheim bölgesi.),senin bakıs açına hayran olmamak elde degil,keske bende biraz olsun almanyayı almanları sevebilsem...

Holgeldin KÖLNe  kardesim sessizlik insanlarin birbirine karismamasi acisindandir. Bende Mülheimdeyim , eyer burada oturuyorsan görüsebiliriz. Ben sana almanlari sevdiririm :)

arrested_love@hotmail.com

muni

Cok sevinirim :) şu an tatil için İstanbuldayım dönünce görüşelim.13 aydır Kölndeyim,645 saatlik kursu yeni bitirdim,istersen bende almancana yardımcı olabilirim...

muni.8@hotmail.com

xmcraex

o zaman siz birde berline gelinde (dogusuna)bakis acisini görün
alman firmasinda calisiyorum 2 tane türküz koskoca fabrikada arada türkce konusuyoz diye hemen sikayet ediyolar seflere nerede kaldi özgürlükler  :((

muni

berlinde hayat yabancılar icin daha zor galiba..

Serpil çiçek

Merhaba, bende çok eskiden Münichteydim ve Allah izin verirse yine aynı yere dönüyorum. Münich bu konuda daha ılıman sanırım hiç ayrım yok, ırkçılık yok. Herkes herkesin yaşam şekline ve yaşam tarzına saygı duyuyor.... :)

zuzuma

wıyy  yanıtları yeni gördüm valla  :) aman ırkçılık olmasında gerisi mühim değil..birde hiç güneş açmıyomuş gerçekten öylemi ???  ??? :-\

zuzuma

Alıntı yapılan: REYYAJ - Temmuz 29, 2010, 05:06:42 ÖS
hayır. burada ırkçılık falan yok. Almanya'da yaşam sessiz sakin. doğası çok güzel. eğer sen kalabalık ortamları seviyorsan Almanya'da böyle bir ortam bulamazsın

aman ırkçılık olmadığna çok sevindim..bana gelince ben acaip evcimen biriyim o yüzden pek sıkıntı yok.ben burda bile ev ve iş arası yaşayan biriyim..bak en çok doğa olayına sevindim.tam bi doğa ve yeşil tutkunuyum ben.tabi güneş açarsa pikniğe gideris eşimle :)))

zuzuma

Alıntı yapılan: Mutim - Ağustos 05, 2010, 03:48:54 ÖÖ
Bu konuya ben yorum yapmassam olmaz  ;)... Almanya - köln de yasiyorum. Öncelikle sunu söyleyim.. Dünyanin neresine giderseniz gidin herkes kendi ortamini kendi gelistirir bu birincisi..  Ikincisi burada irkcilik yapmiyorlar , irkcilik yapanlar ise inaninki gruplasmis cingene türkler, burada insanlar arasinda mesafe olan yer ise devlet daireleridir oda cok nadirdir :).. Yasamsal olarak bana gore almanya doga harikasi bi yer.. parklari falan cok gelismis suana kadar gordugum her parkda göl ve icinde ördekler :) yanlarinda kuslar etrafinda tavsan ve sincaplar görebilirsin :):):).... Ben kendimce cok canli ve sosyal bir insanimdir, suana kadar tanidigim alman ve türk arkadaslarimla cok iyi anlasiyorum.. Cok candan ve samimi dostlar var. Tabikki insanlari ayirt etmeyide bilmeliyiz yani.. Onun disinda burasi gercekten özgürlükler ülkesi , sadece kurallari var bu kurallarda insanlarin saglikli yasamalari icindir.. Onun disinda biraz sakin ve sessizdir , sessiz olan yani kimse kimseye karismaz , karsilastigin insanlarla hello demekden baska öteye gidemezsin :D.. Acikcasi kendi izlenimlerime bakilirsa MÜTiSS... Buraya gelecek olan kardeslerime , arkadaslarima sunu öneririm...
* Herkes kendi yasamak istedigi gibi yasar,kendi düsünce özgürlügünü kullanarak kendi istedigi gibi bir ortamda gelistirebilir.. Kimsenin ne dedigine aldanmayin , yasamadan hic birseyi anlayamassiniz... Ama benim samimiyetime güvenebilirsiniz, tüm izlenimlerim bunlardir :) simdilik..

saol mutim ya yine ne güzel yazmışın..evet herşey bizde bitiyo .bi kere dili kesin iyi şekilde öğrenmemiz gerek.aptal türk görünmek istemem orda..aynen dediğin gibi türklerde aykırı davranan abuk sabuk hareket eden oluyomuş..bunlar yüzünden herkesi aynı sanabilirler.. :-X

Serpil çiçek

Alıntı yapılan: zuzuma - Ekim 19, 2010, 06:22:00 ÖS
aman ırkçılık olmadığna çok sevindim..bana gelince ben acaip evcimen biriyim o yüzden pek sıkıntı yok.ben burda bile ev ve iş arası yaşayan biriyim..bak en çok doğa olayına sevindim.tam bi doğa ve yeşil tutkunuyum ben.tabi güneş açarsa pikniğe gideris eşimle :)))

Güneş açmaz olur mu açıyor tabi ki aşırı sıcak olmadan tadında bir güneş açıyor hemde. :)

mera67

İki yıldır Almanyadayım. ilk geldiğimde hep kalabalık aradım ama şimdi artık alıştım sessizliğe...evet doğası gerçekten çok güzel..yalnız yazları çok sıcak olmuyor.ben sıcağı çok sevdiğim için şikayetçiyim :) bazen güneşi özlüyorum. öyle Türkiyedeki gibi bol güneş yok buralarda...ama kurallı ve düzenli bir ülke..

roye

bende köln mülheim'e geliyorum bakalım biz neler görüp yaşayacağız...aslında bende çok kuralcı ve asık suratlı olduğum için okuldaki arkadaşlar sen hiç zorlanmazsın diyorlar :))