CALISMA VE OTURUM IZINI HAKKINDA BILGI ???

Başlatan Mutim, Temmuz 19, 2010, 04:02:38 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mutim

SEVGILI ARKADASLARIM. ALLAHIN IZINIYLE ALMANYAyA GELDIM. SIMDI ALMANYAYA GELMIS OLAN ARKADASLARDAN EDINMEK ISTEIDIGIM BILGI SUNLARDIR. GELDIKDEN SONRA ANMELDUNG YAPDIRDIM. OTURUM VE CALISMA IZINI ICIN EVRAKLARI VERDIM. FAKAT ; BANA DEDIKLERI SU ?  4 ila 6 hafta SONRA SIZE EVRAK GONDERICEZ EVRAK GELMEZSE GELIN OTURUMUZUNU VERELIM DEDILER.. BIRDE BIR KAC KISIDEN FARKLI SEYLER DUYDUM.. KIMISI BEN ALMANYAYA GELDIKDEN SONRA BANA VERILEN 3 AYLIK VIZE BITTIKDEN SONRA YA OKULA YADA ISTERSEM ISE GIDEBILIRMISIM..

KIMISIDE ALMANYAYA GELDIKDEN SONRA 1 HAFTA ICINDE HEPSINI ALIYORMUS??

KESIN BILGIYE SAHIP OLAN VEYA BU DURUMLA KARSILASMIS OLANLAR VARSA BILGILENDIRIRSE SEVIRIM..

OKUL MECBURIYETINE TABII TUTULAN VARMI?
DIL TESTINE AYRIYETTEN GIREN VARMI?
CALISMA IZININI NEYE GORE VERIYOLARLAR?
ISLEMLERIMIZI YAPMAK ICIN 3 AYLIK VIZENIN BITMESINIMI BEKLEYECEGIZ..

Simdiden vereceginiz bilgiler icin ALlah razi olsun

f_tuba26

mutimcim her eyalette farkli olabilir ama ben sana söle anlatayim bende böle oldu...

3 aylik vizenin bitmesini beklediler ve o bittikten sonra eve mektupla bildiri geldi saten...
okul dedigin kurs galiba evet entegrasyonkursunda mecburiyet var...
dil testinede  kursa baslamadan önce gitcegim okuldaki ögretmenin birisi kisaca bir seviye belirleme icin ufak bir test yapmisti...
calisma izni konusunda bir bilgim yok ama sanirim esin is durumuyla ilgilide olabiliyor..hemen calisma izni alan da var biraz bekleyende...
bildiklerim bunlar canim yinede en iyisini esin de arastirarak ögrenebilir...

xmcraex

kardesim öncelikle 3 aylik vizenin üstünde calisma iznin olup olmadigi yazar familienzusammenführüng erwerbstätigkeit gestattet bu ssekilde yaziyorsa calisabilirsinde
ikinciside 3ay bitince uzatmaya gittiginde seni integrasyon kursuna yolluyorlar yaklasik 640 saat 400 saati tamamlayinca A2B1 sinavina girebilirsin gecemessen bir 300 saat daha veriyolar ayrica 640 saat icin senden 640 € gibi bi para talep ediyolar saat basi 1 € ödemen gerekiyor am bu parayi ödeyemeyeceigini gösteren bi kagit alirsan bezirkamstan bütün ücreti bundesamt karsiliyor.ayrica calisrsan kursa gitme zorunlulugun yok ama calismadaigin zaman gene sana diyecekler kursa git 10 yil burada kalipta kursa gelenleri gördüm cünkü

Mutim

Alıntı yapılan: xmcraex - Ağustos 03, 2010, 09:39:42 ÖS
kardesim öncelikle 3 aylik vizenin üstünde calisma iznin olup olmadigi yazar familienzusammenführüng erwerbstätigkeit gestattet bu ssekilde yaziyorsa calisabilirsinde
ikinciside 3ay bitince uzatmaya gittiginde seni integrasyon kursuna yolluyorlar yaklasik 640 saat 400 saati tamamlayinca A2B1 sinavina girebilirsin gecemessen bir 300 saat daha veriyolar ayrica 640 saat icin senden 640 € gibi bi para talep ediyolar saat basi 1 € ödemen gerekiyor am bu parayi ödeyemeyeceigini gösteren bi kagit alirsan bezirkamstan bütün ücreti bundesamt karsiliyor.ayrica calisrsan kursa gitme zorunlulugun yok ama calismadaigin zaman gene sana diyecekler kursa git 10 yil burada kalipta kursa gelenleri gördüm cünkü

sevgili kardesim dedigin gibi passportumda aynisi yazior, fakat  biz auslanderamta gittigimizde  bize 3 aylik vizeniz dolmadan calisamazsiniz buradan size calisma izini gelmesi gerek diyolardi ? türkdanis diye biryere gittim orasida aynisi diyor simdi anladim ne yapmam lazim eyer senin dedigin gibiyse ben hemen ise baslayabilirim ?

xmcraex

ben hicbisekilde extradan calisma belgesi felan almadim esim sordu görevli bayana gerek yok dedi zaten pasaüportiunda yaziyor dedi suanda alman firmasinda calisiyorum zaten en ufak bi sorun yok kagitlarimda felan

Mutim

Alıntı yapılan: xmcraex - Ağustos 09, 2010, 08:21:29 ÖS
ben hicbisekilde extradan calisma belgesi felan almadim esim sordu görevli bayana gerek yok dedi zaten pasaüportiunda yaziyor dedi suanda alman firmasinda calisiyorum zaten en ufak bi sorun yok kagitlarimda felan

valla kardesim bilmiyorum sanirim her yerin farkli bir islemi olablir.. benim passportumda da o yaziyor ama onlar passportu alip birseyler basiyorlarmis.. biz gittigimizde de bize dedidler bizden kagit ve onay gelmeden birsey yapamazsiniz..