ders calısmak

Başlatan kurucu52, Ağustos 25, 2010, 10:24:15 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kurucu52

arkdaslar ben gunduzlerı özel hocadan ders alıyorum.sızden  yardımım.aksamları evde nasıl yalnız basınıza ders calısıyorsunuz?nasıl ögrenıyorsunuz.

wolwos

arkadasim ben öncelikle sözlükden renkli kalemle ve özenerek Worteleri (kelime galiba) yaz .

mesela mevsimler veya baska bir konudanda olabilir ama en önemlisi yüklemleri yazmani tavsiye ederim; Mevsimlere ne geliyorsa aklina sözlükden bul hepsini özenli sekilde yaz ve renkli olmasi cok ise yariyor.

Odanin sessiz olmasi sart televizyon vs özellikle pc kapali olmasi lazim.
1 saat her gün yatmadan önce calisirsan ben sana kesinlikle diyebilirim 3 ay icerisinde kolaylikla konusur anlasabilirsin.

xmcraex

sanirim anlama neysede konusma 3 aydan fazla sürer gibime geliyor :))))
1 yildir almanyadayim hala onlar gibi konusamiyorum vede konustuklarinin cogunu anlayamiyorum cok hizli konusuyorlar birde kursta bize ögretildigi gibi hoch deutsch konusmuyolar sokak dili  kullaniyolar

metty

Kitap okumani tavsiye ederim tabi cok basit seviyede almanca kitap bulamassin sanirim. Arkadasin dedigi gibi konusmak cok ayri bir olay hele ki Türkiyedeki egitimle iyi konusmak neredeyse imkansiz.. ben almanca öggretmenligi okudum Türkiyede yaklasik 8 aydir almanyadayim hala tam anlayamiyorum ve tam konusamiyorum tabi biraz benim ilgisiz kalmamda bir sebep tabi ... :)

metty

Üc ay icerisinde konusur anlasabilirsin demis arkadas.. hangi konuda konusacagina bagli :)) tanisma yada alis verisi basarirrsin.. he almanyada yasamak icin almanca ögrenmek istiyorsan bosver ugrasma burda almandan cok türk var.. Zaten almanlarda cok konusma meraklisi degil :) yine türklerle muhatap oluyorsun

wolwos

Alıntı yapılan: xmcraex - Ağustos 25, 2010, 11:00:13 ÖS
sanirim anlama neysede konusma 3 aydan fazla sürer gibime geliyor :))))
1 yildir Almanya'dayim hala onlar gibi konusamiyorum vede konustuklarinin cogunu anlayamiyorum cok hizli konusuyorlar birde kursta bize ögretildigi gibi hoch deutsch konusmuyolar sokak dili  kullaniyolar

Onlar gibi konusmak zaten imkansiz ama illede onlarla gibi konusacam dersen
1. hic bir zaman türkce konusmiyacaksin ki dayanabilirsen tabi.
2. Sürekli alman arkadaslarin olmali onlari anliyorsun ama cat pat anlarsin zaten onlar konusdukca beyin istesede istemesede ne duydugunu kaydediyor zamanla otomatik olarak konusabiliyorsun.
3.En önemliside almanca bir cümle kurunca türkceyle karsilastirmiyacaksin.Türkce düsünüp almancaya cevirdiginde  yada türkcede beyendigin bir sözü almancaya cevirince inanki seni anliyan olmaz.((türkler haric tabiki))
ben 5. yila bastim 17 yasimda geldim 2 yil okula gittim gitmez olaydim.Yarardan cok zarar getirdi bana okul.Münihdeydim okulun yarisindan cogu yabanciydi.sinif geneli ise 20 ögreciydi ilk senem hic unutmam 7 türk gerisi yabanci 2de alman vardi. Gelde ögren bu okulda almanca .....Ayrica okul Alman Hauptschuleydi.

wolwos

Alıntı yapılan: metty - Ağustos 26, 2010, 12:07:53 ÖÖ
Üc ay icerisinde konusur anlasabilirsin demis arkadas.. hangi konuda konusacagina bagli :)) tanisma yada alis verisi basarirrsin.. he Almanya'da yasamak icin almanca ögrenmek istiyorsan bosver ugrasma burda almandan cok türk var.. Zaten almanlarda cok konusma meraklisi degil :) yine türklerle muhatap oluyorsun

tabiki benim demek istedigim bunlar Tanisma-Alisveris-vs
Zaten bunlari halledince bir ortamda kisadan sohbet edebilir..
3 ayda zaten almanca ögrenemezki insan en az 10-15 yil gecirecek ki almanyada ve alman arkadaslar edinecekki perfekt olsun almancasi.

metty

dogru ama almanlarla arkadas olmak da o kadar kolay degil.. gerrci benim pek de derdim degildi onlarla arkadas olamk da almanca ögrenmek istiyorsa bir insan almanyada yetismis türklerle de konusmamali sadece almanlarla... o zaman gercekten almanca ögrenir 10 sene de sürmez daha kisa zamanda kavrar..

kurucu52

tesekkur ederım arkadaslar.benım esım alman.o turkıyede yasamak ıstıyordu.turkce ogrendı gele gıde.sımdıde benım almanyaya gelmemıs ıstıro.bende kursa gıdıyorum.evde nasıl tekrar edebılırım.gunluk ogrendıgımı.sınava gıren arkadaslara.yaza yazzamı?konusa konusa mı?

metty

Haniminla konusa konusa :)) en iyisi bu! internetten konusma imkaniniz vardir saniyorum.. Burdaki arkadaslarin ne kadar konusabiliyor ki onlarla konusa konusa ne kadar ilerletebilirsin ? yazi önemli .Bir konu bul onunla ilgili birseyler yaz esine gönder maille falan o da hatalarini düzeltsin bu cok verimli oluyor benim bir tanidigim alman vardi o sekilde ben yaptim cok da yarari oldu hatalardan daha iyi ögreniyor insan..ve esinle konus günlük bir kelime ezberle onunla cümleler kur yine esine göster düzelltsin anlatsin.. Burda millet diyor ki almanca ögrenmek istiyorsan alman bir sevgili edin tabi bu uygun degil sevgili falan ama senin esin  oldugu icin rahat rahat konus iste onunla :) mübarek daha ne olsun !