Ders 16: Almanca İsimleri Çoğul Yapmak İçin İpuçları

Başlatan Lara, Ocak 09, 2006, 02:50:23 ÖÖ

0 Üyeler ve 48 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozge06

olguntuzun

Bnede burda emeği geçen herkese teşekür edrim site çok gğzel ellerinize sağlık ...

erenrecep

bahadir09

herşey için saolun ama bn birşey daha istioru bu kelimelerin okunuşlarını flnda yanlarına yazarsanız sevinirim.

wersader

valla herkese çok teşekkürler ederim..
bu site olmasa kendimi hiç geliştiremezdim..
herekeze çok teşekkürler ellerinize sağlık..

esr@

khoLpa$aLı

ALMILA

paylasımlarınız için çok teşekkeür ederim..daha iyi bi anlatm sekli olamaz ama  nekadar okusamda bu konu bi türlü kafama girmiyo yaa:((
eniyisi öğrendiim bütün kelimelerin çoğulunuda ezberlemek..oda bayaa zor olcak ama napalım başka yolumuz yok gibi...bence bunu bol bol pratik yapmadan öğrenmek çok zor..
iyi almanca bilenlerle bol bol lamnca konusup ve mecbur kalmadıkca türkce konusmazsam almancayı kısa sürede daha rahat öğrenebilirim heralde...En iyi çözüm bu gibi..
  çok teşekkürler..     iyi guzel diyorsunda   almanca konusacak almani nerden bulacagiz  her tarafimizi turk dr  turk alis veris turk cevre turk hepi  biz nerde almanca gorenecegiz sadece ders esnasinda ckinca hepsi  kafadan geri cikiyoru:D bu yorumu yapmak istedim  sadece

freedom

selam herkese merve ben ege üniversitesi alman dili ve edebiyatında okuyorum,henüz hazırlıktayım.ingilizce cıkışlıyım o yüzden şuanda biraz zorlanıyorum ama iddialıyım yapıcam bu işi;)siteye yeni üye oldum..herkese sevgiler..

xTro

Alıntı yapılan: freedom - Mart 03, 2008, 04:42:51 ÖS
selam herkese merve ben ege üniversitesi alman dili ve edebiyatında okuyorum,henüz hazırlıktayım.ingilizce cıkışlıyım o yüzden şuanda biraz zorlanıyorum ama iddialıyım yapıcam bu işi;)siteye yeni üye oldum..herkese sevgiler..
inş. başarırısın ;)

aslıhan

teşekkürler ama bunun daha kolay yolu yok mu ezberlemek zor zaten

Elif77

ertunga

Yahu anlatım iyi güzelde..Çok ezber gerektiren bir dil bu almanca..Türkçe'de ne güzel lar,ler koyuyoruz ve oluyor bize çoğul..şimdik o kadar heceyi nasıl aklımda tutabilirim ki ben Türkiye'de yaşıyorum,pratik yapma imkanım da yok..

_esra_

çoooooooooook güzel faydalı bi ders olmuş okey:) yarın ssözlüm var faydasını görcem inşAllah ya:)