Der/Die/Das artikelleri hakkında almancaya yenı basladım içeri =)

Başlatan sWc, Eylül 18, 2010, 01:42:05 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sWc

Arkadaşlar almancaya yeni basladım.Okulumda almanca dersi var fakat bir yerde kafam karıstı.Der Die Das nerde kullanılıyor ? Neden der die das yerıne er sie es kullanılmyıor kafam karıstı bana bunun acıklamasını yaparsanız sevınırım birde bununla ilgili siteler var mı alıştırma yapabileceğim ? Eğer varsa lutfen lınk atın çok lazım cofe:)

sWc

Privatdeutschlehrer

En basit anlatımıyla, ingilizcede isinmlerin önüne "the" gelir ingilizcede ise kısmen mantiki cinsiyet ayrımına uyularak der die ve das gelir, er sie es ise kişi zamirleridir. Türkçedeki "o"dur ancak bizde böyle bir ayrıma gidilmemiştir. mesela Kadın kitap okuyor cümlesinde --> Die Frau liest ein Buch denir veya kişi zamiri le die Frau yerine sie'de kullanılır yani Sie liest ein Buch. Ancak burada "sie"yi kullanırken daha önce o kadın kimse cümlede bahsi geçmiş olması gerekmektedir veya alıcı tarafından tanınıyor olması şarttır, yoksa O dediğimiz de kime hitap edildiği belirli olmaz. Umarım do you understand me .) Viel Spass beim Lernen.

sWc

sWc

Arkadaşlar bana yardımcı olabilecek sitelerin lınk atın lutfen hiç internet uzerınden calısmıyor musunuz ben ıngılızceyi internet uzerınden soktum sayılır lutfen almanca ıcın yardım :D