Almanya'ya Aile Birleşimi icin Gidecek Olanların Dikkatine!!

Başlatan gurkanf, Eylül 21, 2007, 12:40:17 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hatize

almanyada dogmus fakat 10 yasindayken tr geri dönmüs  15 sene sonra tekrar dönebilme sansi varmidir arkadaslar bilgilerinize ihtiyacim var

hatize

birde pc kullanmayi bilsem :( soruyu yanlis baslikta  sormusum arkadaslar kusura bakmayin :)

reyhangul

ben goethenın sınavına 90 mılyon verdım oranın kursunada gıtmedım arkadaslar.sınava ankarada gırdım haberınız olsun.

jentzsch

Alıntı yapılan: hatize - Ekim 18, 2007, 11:15:50 ÖS
Almanyada dogmus fakat 10 yasindayken tr geri dönmüs  15 sene sonra tekrar dönebilme sansi varmidir arkadaslar bilgilerinize ihtiyacim var
slm,ben de burda dogum sadece 3 yasimda gittim tr ye 20 sene sonra geri döndüm.dönülüyo gördügün gibi ;D

Nazire

Alıntı yapılan: hatize - Ekim 18, 2007, 11:15:50 ÖS
Almanyada dogmus fakat 10 yasindayken tr geri dönmüs  15 sene sonra tekrar dönebilme sansi varmidir arkadaslar bilgilerinize ihtiyacim var

Kanun yoluyla yok. Evlenme haric.

duygusu

slm arkadaşlar ben resmi evliliğimi 3 ekimde yaptım. istanbul Beyoğlunda ki Alman Kültür Merkezine Geothe ye başvurdum.
9 ekimde başvuruya gittim ve kayıtların dolduğunu söylediler ancak talep çok olunca hafta sonuna bir sınıf daha açtılar. Kursun 4 ay süreceğini söylediler. Doğal olarak kursun bitimi yılbaşından sonraya sarkıyor. Yeni yasa yılbaşından sonra yürürleğe gireceğini söylediler. Bundan nekadar etikilenirim yada başvurmam gereken başka bir yer varmı? cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürlerrrr..

isyankar.28

merhaba arkadaslar.. benım esım alman vatandası.. daha dogrusu bu yazın resmı nıkah yapacaz..esımın alman vatandası olmasının bana bu tur konularda( vize,sınav..vs.) kolaylık saglayabılecek mi?

adntkn

"reyhangul" arkadaşım sorular hakkında biraz bilgi verebilirsen seviniriz aralık ayı gibi bende ankarada gircem sınava.kurs hala devam ediyor.bende goethe'ye gitmiyorum şimdiki kurstada pek bilgi alamıyoruz sınav hakkında.sen yardımcı olursan sevinirim.

adntkn

Alıntı yapılan: duygusu - Ekim 19, 2007, 07:23:20 ÖS
slm arkadaşlar ben resmi evliliğimi 3 ekimde yaptım. istanbul Beyoğlunda ki Alman Kültür Merkezine Geothe ye başvurdum.
9 ekimde başvuruya gittim ve kayıtların dolduğunu söylediler ancak talep çok olunca hafta sonuna bir sınıf daha açtılar. Kursun 4 ay süreceğini söylediler. Doğal olarak kursun bitimi yılbaşından sonraya sarkıyor. Yeni yasa yılbaşından sonra yürürleğe gireceğini söylediler. Bundan nekadar etikilenirim yada başvurmam gereken başka bir yer varmı? cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürlerrrr..
yeni yasa yılbaşında başlıyacaksa biz neden dil öğrenmeye çalışıyoruz anlamadım???dil ile ilgili bölüm çoktan çıkmış.yılbaşında çıkacak şeyi bizden neden şimdi istiyolar.bi yanlış var burda.

bytitto

ii geceler arkadaslar buyuk bı aksılık cıkmaddı takdırde ıkı ay sonra evlenıcem ve esım olucak bayan alman vatandası 20 yasında ve hıc turkce bılmıyo bende almanca bılmıorum. ama kursla destek alıorum suan buyuk bı ıhtımal formalıte gozuyle bakabılırler dıe dusunuyorum evlılıe ne yapmam gerektıı hakkında yardımcı olursanız sevınırım tesekkurler...

mel_-_ay

slm bende sınava girecem ama çelik_mehmetin dedigimi anlatmadılar geothe ile bagşanyıda olan bi hoca ders alıyorum özel A1 DEN SINAV yapacaklarmıs bence okadar zor olmasa gere

secomx

melih0031 insAllah kazanirsn yarin kardesim Allah yardimcin olsun.Allah kimsenin emegini bosa cikarmaz.insAllah kazanirsn ve esinin yanina gidersn.Allah herkesn yardimcisi olsun.dualarim sizinle

melih0031

teşekür edim secomx işAllah yarın kazanırım ve benle girecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum

mel_-_ay

ya  ben anlamıyorum ben konsolosluga gitidm görevliyle konusudm görevli bana akışımın ii oldugunu ama belge emcbur dedi anlamadım ben şimdi belgen oldugunda hicbirsey gerek olmadıgını söledi arkadaslar ben  31 ekimde sınva girecem 1 haftam var bakalım eger grdikten sonra size nasıl oldugunu yazarım

mel_-_ay

ben 1998 yılında evlendim ve 3 ayda vizem cıkdı gitdim  8 yıl orda yasadım bazı psikolojik nedenlerden dolayı tr deyim 2 yıldır hic giriş cıkışyapmadıgım icin tekrar vize almam gerektigini ev sıvnavı sart oldugunu sölediler almanca konusan bile o belgeyi istediler ve bi kızım var alman vatandaşı benım anlamdıgım trye   okadar girip cıkıyorlar ki benim vizem daha bitmedig halde yeniden  başatan vize istiyorlar ve almanyadaki polis buraya karısamıyor hersey tr de bitiyor

mel_-_ay

melih0031 bize sınav sonrası bilgi verirsen sevinirim  şimdiden Allah yardımcın olsu  relaxs ol bence e dikkat et   bol sans

mel_-_ay

jentzsonları zaten biliyorum arkasım okadar basitmi yani ama ben kendimi garantiye lamka istiyorum ve ben öle normal kurs yerinde degl özel ders alıyorum alman kültür merkezine gitdim onların seviyesi düşük öretmen benim burda sıkılacagımı zaten  söleyerek saolsun cok yardım etdi ve özel bi ögretmen ayardı gerci cok pahalı ama mecbur baska carem yokdu 1 haftada hazırlanacagım Allah hepimizin yardımcısı olsun  olsun