B2 sertifika için

Başlatan mixaylo, Ekim 01, 2010, 06:53:44 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mixaylo

Merhaba arkadaslar..Forumda yeniyim..ve yardımınıza ihtiyacım var..gelicek sene Almanyada master için okumaya gidicem (gidebilirsem ) ..Universitenin şartı B2 seviye sertifika..Universitede almanca gördüm ve son senem hgörücem ama bilgim çok az.A2 seviyesinde falan..Mart sonuna kadar B2 sertifikasını almam lazım...Sizce mümkünmü ?? (: ve Goethe kurslarıyla ilgili acaba sertifikaya özel kursa gitsem yararlı olurmu...lutfen bekliyorum yardımlarınızı ve şimdiden çok teşekkürler...

alibaba

arkadasim bence  mümkün gibi gözükmüyor,almanca gercekten zor bir dil ve agir bir grameri var.ama yinede hersey sana bagli gittigin kurslar sana tek basina yardimci olamaz,cok büyük bir gayret sarfetmen lazim,acik konusayim bence basaramazsin bu benim görüsüm,ben suan almanyadayim ve b2 icin kursa gidiyorum,almanyada olmama ragmen cok zorlaniyorum.almanyaya a1 sertefikasini alip gelen kisiler burda a2 ve b1 belgesi icin yaklasik 600 saat almanca  egitim aliyorlar buda yaklasik 1 yil sürüyor tabi araya tatiller ve vesaireler giriyor bu yüzden 1 yil sürüyor.sonunda sinava giriyorlar,basarilarina göre sinavdan a2 ve b1 belgesi aliyorlar.yani anlican bir dili ögrenmek zaman gerektiriyor,senin önünde cok az bir süre var nasil b1 ve b2 belgesini lacaksin.sana basarilar diliyorum Allah yardimcin olsun,Allaha emanet ol.

mixaylo

Alibaba yazdıklarına katılıyorum gerçekten zor bi dil sanırım bi senemi dil için ayırmam gerekicek hayırlısı artık..saol görüşlerin için ...sanada kolay gelsinn..

yaseminonur

bencede oyle bende a2 kursuna basladin 3 ay once gercekten zor ve bu kadar kisa surede yapamazsin b2 yapabilmen icin 18 aya ihtiyacin var belki burda olsaydin ve biryerlerde calissaydin hayat kosullarindan dolayida birseyler ogrenebilirdin .bu kadar kisa surede cok zor  :cryla:

mixaylo

18 ay çok fazla yaa ...ben en azından almanyada bir dil okulunda 5 6 aylık bi kursla hall ederim diye düşünüyodum..b2 o kadar zor demek..almanya defterini kapatıcaz o zmn :)

shakespeare

ben de Almanya´ya aile birlesimi yoluyla geldim ve gecen sene B1´i kazandim.simdi üniversiteye kayit yaptirmak icin C1 istiyorlar.arkadastan master icin nasil B2 istemisler anlamadim.hangi üniversite oldugunu yazarsan sevinirim,B2´da birsey yok,goethe enstitüsünün web sitesinden  B2 sinav örneklerini bulabilirsin,cok zor olmadigini göreceksin.
kolay gelsin simdiden.

Pegasus34

Mixaylo sen diğerlerine bakma ben .Beyler ksura bakmayın..Mixaylo sn bana güven ben berlitze gitmiştim eylülden şubata kadar b2 aldım c1 ve c2 almnyada aldım çalışırsan herşey kolay benim almancamda hiç bi sorunum yok bayada müthiş sen bana güven kardeş