almanca dersleri icin start,nerden baslamayalim

Başlatan exlans_01, Ekim 28, 2010, 12:45:52 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

exlans_01

merhaba arkadaslar ;)
kisaca konuyu giris yapip derdimi anlatmaik istiyorum.Almanya ya aile birlesimi vasitasi ile geldim.
(1yil oldu).Türkiye de A1 istb.Goehte de yaptim.burda 6aylik kursa gittim(entegrasyon kursu)
gittigim kursda  B1diplomasi icin gerekli basariyi gösteremedigim icin A2 yi alabildim utanan:)Almanya da yasayan arkadaslarim daha cok bilirlerki burda dilin yoksa hic biseysin cofe:)
ayni zamanda su anda resmi olarak (kagitli)olarak calismaktayim.is yerinde ve kursa gittigm dönemlerde az cokda olsa biseyler ögrendik.ama tabi yetmiyor iste sonucunda burda yasiyacagiz ya bu almancayi cözmemiz gerkli.kendi kendime bi karar alip her gün yada hafta 3-4gün isden geldikten sonra bi kac kendime zaman ayirip almnca ögrenmek icin derslere baslamak isitiyorum ya:)
site adminleri ve benim gibi daha önce bi plan yapip derse baslayan arkadaslarimdan veya bana bi tecrübesi olan arkadaslariminda siteden nerden baslamam gerkli diye bilgi vermesini rica ediyorum :angel: konuyla ilgi ve alaka gösteren veya göstermeyen arkadaslarim da dahil olmak üzere herkeze simdiden tesekkür ederim ;)

Serpil çiçek

ben kendimce söyle söyleyebilirim arkadaşım
ben önce harflerin okunuşlarını iyice bir kafaya koydum ve kelime haznemi geliştirdim
hemen hemen hergün bir iki kelime ile başladım ve zaman buldukçada devam ederek kelime öğrenmeye çalıştım. kelime haznen ne kadar kuvvetli olursa almancan için o kadar iyi diye düşünüyorum
ben böyle çalışıyorum şuan evlenip oraya gitmeyi planlayanlar arsındayım ama çocukluğum orda geçti yaşamışlığım var. nacizane kendi fikrim bu şekilde çalışmaktayım.  okey:)

exlans_01

Alıntı yapılan: Serpil çiçek - Ekim 30, 2010, 08:47:24 ÖS
ben kendimce söyle söyleyebilirim arkadaşım
ben önce harflerin okunuşlarını iyice bir kafaya koydum ve kelime haznemi geliştirdim
hemen hemen hergün bir iki kelime ile başladım ve zaman buldukçada devam ederek kelime öğrenmeye çalıştım. kelime haznen ne kadar kuvvetli olursa almancan için o kadar iyi diye düşünüyorum
ben böyle çalışıyorum şuan evlenip oraya gitmeyi planlayanlar arsındayım ama çocukluğum orda geçti yaşamışlığım var. nacizane kendi fikrim bu şekilde çalışmaktayım.  okey:)

öncelikle konuma yazmis oldugunz cevap tan dolayi tesekkür ederim.calisma sisteminiz güzel ve mantikli gercektende de Almanca cümle kurmayi az cok da olsa biliyorum kendimce onun icin kelime haznemin kuvetli olmasi gerekli öncelikle dediginiz gibi;)yola burdan cikmaylim sanirim:)Allah cümlemizin yardimcisi olsun diyorum.hmmm bu arada evlenip buraya gelmeyi planliyormusunuz simdiden hayirli olsun dileklerimi iletirim:)Allah yar ve yardimciniz olsun:)

Serpil çiçek

Tsk ederim cümlemizin yar ve yardımcsı olsun. umarım hepimiz için hayırlısı olur. :)

xmcraex

kardes bende ayni senin durumundayim b1de alali 5-6 ay oluyor ama hala cok zorlaniyorum almanca konusmakta nedenide kelime hazinemin az olmasi derdimi az cok anlatabiliyorum ama genede zor oluyor bence öncelik kelime hazineni genislet günde 2-3 kelimeyi zihnine yerlestir ama aradada o kelimeleri unutmamaya calis inan almanca o kadar nankör bir dilki bildigim kelimenin türkce anlamina 4-5 defa baktigimi biliyorum