11.11.2010

Başlatan kurucu52, Kasım 13, 2010, 08:13:25 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gecm

s
0 (0%)
s
1 (100%)

Toplam Oy Verenler: 1

kurucu52

arkdaslar sınava gırmeden 1 gun once konsoloslukdan randevu almısdım.persembe gunude gırdıgım ankaradakı sınavdan gecmısım.68 puanla.cok mutluyum.aralık 7 de konsoloslukda randevum var.darısı butun arkadaslarıma. vıze ıslerı ıcınde sızden yardımları olacak .ınsAllah herkez gecerde buyuk sıkıntı stresı atar ustunden.sımdıden arkadaslarıma basarılar

kaleli

kardeş hayırlı olsun bende 22 sınde gırıyorum sınava ankarada.bende sımdıden aldım randevumu konsolosluktan 14 aralık tarıhıne.hakkımızda hayırlısı.ilk adımı basarıyla attın darısı bundan sonrasına...:):):)

HamzaD

SeLam benım bı sorum olucak benım vızem dun geldı ben almanyaya gıdıcem bı hafta sonra benım orda okul okumam lazımmış B2 mı ole bısı A2 Bılemıyorum bu okul ucretını bız mı verıyoz yoksa yok bıde ucret ne kadar.?   cvb yazarsanız sevınırım tesekur ederım

kaleli

kardes sorunu yanlış yerde sormussun ama bıldıgımı soyleyeyım sana yınede kesın olmamakla beraber sanırım almanya ya gıdınce orda a2 sevıyesınde devam edıyorsun almanca ogrenmeyebu kurs zorunlu.ve ucretınıde sen oduyorsun ama cok pahalı degıl bıldıgım kadarıyla a2 sevıyesınden sonrası da senın tercıhıne kalmıs devam etmek ıstersen yıne kendın odemek sartıyla devam edebılıyorsun ogrenmeye.ama bunu yınede almanyada bulunan arkadaslar cevaplarsa daha saglıklı olur.bu arada vızen hayırlı olsun senın adına cok sevındım

kurucu52

haberci

Sevgili HamzaD ;

Su anda sahip oldugun A1 sertifikasi ,Almanyaya gelince,"A2 ve B1´i" almak icin yaklasik 600 (norma kurs) + 30 (orientierungtest icin) toplamda 630 saatlik  kursu yapmalisin..

Simdi diyceksin ki: "yapmak zorundasin" dedin, "neden yapmak zorundayim??" cevap: "Eger Almanyaya vardiginda hic bir dil problemi cekmeden,iyi bir ise girerek kendi ayaklarinin üzerinde parani kazanarak hayatina devam edebiliceksen ve bu entegrasyona gerek duymiycak yeterlilikte isen kimse seni yorlayamaz (tabiki bunu yabancilar dairesinde de ispat etmen gerekli),ama malesef hepimiz biliyoruz ki bunlara Almanyaya gider gitmez bu saydigim yeterliliklere sahip olmak cok zor,hatta  imkansiz diyebilirim..

Yukarda yazdigim olumsuz durumdan dolayi,yabancilar dairesi (Ausländerbehörde) sana B1 kursuna gitmen gerektigini söyliycek ve sana oturdugun cevreye yakin kurs adreslerini gosteren bir liste vericek ve sen de bu listeden sana uygun olanini secip kursa katit yaptiricaksin.

Kursun maliyeti ile alakali ise sunlari söyleyebilirim; eger esin yada sen devletten herhangi bir sosyal yardim aliyorsaniz bu kurstan ücretsiz faydalaniyorsun,öyle ki kursun toplam ücretinden ziyade,kursa gidip gelirken alicagin otobüs biletlerini bile karsiliyorlar. (sana benden bir tüyo,esin su anda sosyal yardim almiyorsa,bir an önce kira yardimi icin basvuruda bulunmasinda fayda var,1 euro  yardim alsa bile senin bu kursu bedava yapman icin gecerli bir neden olucak)..

Umarim aciklayici bir anlatim olmustur senin adina...

Basarilar dilerim...

zuzuma

Alıntı yapılan: haberci - Kasım 14, 2010, 06:59:39 ÖS
Sevgili HamzaD ;

Su anda sahip oldugun A1 sertifikasi ,Almanyaya gelince,"A2 ve B1´i" almak icin yaklasik 600 (norma kurs) + 30 (orientierungtest icin) toplamda 630 saatlik  kursu yapmalisin..

Simdi diyceksin ki: "yapmak zorundasin" dedin, "neden yapmak zorundayim??" cevap: "Eger Almanyaya vardiginda hic bir dil problemi cekmeden,iyi bir ise girerek kendi ayaklarinin üzerinde parani kazanarak hayatina devam edebiliceksen ve bu entegrasyona gerek duymiycak yeterlilikte isen kimse seni yorlayamaz (tabiki bunu yabancilar dairesinde de ispat etmen gerekli),ama malesef hepimiz biliyoruz ki bunlara Almanyaya gider gitmez bu saydigim yeterliliklere sahip olmak cok zor,hatta  imkansiz diyebilirim..

Yukarda yazdigim olumsuz durumdan dolayi,yabancilar dairesi (Ausländerbehörde) sana B1 kursuna gitmen gerektigini söyliycek ve sana oturdugun cevreye yakin kurs adreslerini gosteren bir liste vericek ve sen de bu listeden sana uygun olanini secip kursa katit yaptiricaksin.

Kursun maliyeti ile alakali ise sunlari söyleyebilirim; eger esin yada sen devletten herhangi bir sosyal yardim aliyorsaniz bu kurstan ücretsiz faydalaniyorsun,öyle ki kursun toplam ücretinden ziyade,kursa gidip gelirken alicagin otobüs biletlerini bile karsiliyorlar. (sana benden bir tüyo,esin su anda sosyal yardim almiyorsa,bir an önce kira yardimi icin basvuruda bulunmasinda fayda var,1 euro  yardim alsa bile senin bu kursu bedava yapman icin gecerli bir neden olucak)..

Umarim aciklayici bir anlatim olmustur senin adina...

Basarilar dilerim...

paylaşım için teşekkürler bu bilgiler hepimizin işine yarıycak cinsten..