TestDaf sinav sonucum geldi! sükür kazanmisim :)

Başlatan aTa-KaN, Aralık 27, 2010, 12:54:37 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aTa-KaN

6 hafta öldüm öldüm dirildim. ama güzel bi sonucla karsilastim. almanyada master yapabilmek icin hic bir engel kalmadi önümde:) darisi bu ve diger dil sinavlarina girecek olan arkadaslara

selametle...

yasemink

tebrıkler arkadasım hayırlı ugurlu olsun darısı da bana olsun ınsAllah...  ;)

c3t1n

tebrik ederim umariz vize islemin okadar sürmez...

yasemink

cetın arkadasım atakan zaten almanya da yanı vızeyle ılgılı bı sorunu yok sanırım...:)

c3t1n

Alıntı yapılan: yasemink - Aralık 30, 2010, 12:42:45 ÖS
cetın arkadasım atakan zaten almanya da yanı vızeyle ılgılı bı sorunu yok sanırım...:)

bilmioyrdum :D ozaman a2 veya b1 sinavi yapti zormuydu?

YaseminSerkan

dielosch

sinav nasildi hangi düzeydeydi tebrikler bu arada

aTa-KaN

Alıntı yapılan: yasemink - Aralık 28, 2010, 09:14:11 ÖS
[/quo
Alıntı yapılan: yasemink - Aralık 28, 2010, 09:14:11 ÖS

insaAllah c.c. arkadasim, haberini dört gözle beklicem;)

aTa-KaN

Alıntı yapılan: c3t1n - Aralık 29, 2010, 01:13:49 ÖS
tebrik ederim umariz vize islemin okadar sürmez...

:) yaseminin dedigi gibi ben zaten almanyadayim. bu sinav almanyada üniversite okuyabilmek icin gereken bi dil sinavi;)

aTa-KaN

Alıntı yapılan: dielosch - Aralık 31, 2010, 05:13:48 ÖS
sinav nasildi hangi düzeydeydi tebrikler bu arada

sinav c1 seviyesindeydi. her almanca dil dinavi gibi 4 bölüm vardi.

ilk bölüm "leseverstehen" yani okudugunu anlama. bu bölümde bilimsel bi arastirmadan alinti yapmislar. coktan secmeli 10 tane soru sordular.

ikinci bölüm "hörverstehen". bu bölüm biraz gicik. üc ayri diyalog vardi. ilk diyalog bir kez dinleniyor. diyalogla ilgili sorular var ve cevaplar "kelime" bazinda verilebiliyor. ikinci diyalog biraz daha zordu. yine bi kez dinledik. cevaplar ise hem kelimi hemde cümle bazinda istendi. ücüncü diyalog en zor olani. cevaplarin hepsi cümle bazinda istendi ve gercekten ne konusuldugunu anlamadna verilemeyecek cevaplar.

ücüncü bölüm "ausatz" denen olay. yani kompozisyon yazma. bi konu verdiler. yine bi bilimsel arastirmayla ilgili bi grafik vardi. bu grafikle ilgili bide düsünce vermisler ve grafigi aciklayip o verilen düsünceleri kendi kelimelerimizle aciklamaliydik. 4 sayfa yazdimya sükür 4 puan alabildim. her bölümün en yüksek puani 5.

dördüncü bölüm konusma. 7 degisik konuda konusmamiz istendi. kendini tnaitma, fikir verme, grafik aciklala, verilen bir grafik ile ilgili bi düsüncenin aciklanmasi, üniversitede bi seminer vermek vs gibi konularda degisik sürelerde konustuk bi mikrofana.  30 saniyeden 3bucuk dakikaya kadar degisik süreler verildi.

yani standar testdaf sinavi. zamanim olunca sorular hakkinda ayrintili bilgi verecem. tam olmasada hatirladigim kadariyla yani

yasemink

atakan tebrık ederım baya zor bı sınav anlasılan sen atlattın cok sukur dılerım bende gecerım gözum korkmadı degıl ..:)