Cocuk üzerinden aile birlesimi

Başlatan burak027, Aralık 28, 2010, 02:46:55 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burak027

Arkadaslar ben izmirden dogmamis cocugum üzerinden basvuru yapmistim  bazi sorunlar oldu vize askiya alindi. ve oglum dünyaya geldi. ama

Merak ediyorumda bir vizeyi ne kadar askiya aliyorlar bilgisi olan varmi yani ne kadar süre askiya alabiliyorlar benimki 8 ayi gecti
onu iptal mi etmislerdir yoksa halen askida mi bir iki yerde arastirdim 6 aydan fazla vizeye cevap gelmezse red olurmus diyorlar acaba oyle bir durum varmidir bilgide vermiyorlar esim almanyadan soruyor yabancilara onlarda termin sonunda belli olur ozaman bilgi veririz diyorlarmis pasaport elimde ama 8 aydir tik ses yok

dermanbey

burak kardeş red olsaydı sana pasaportunla beraber mektup gelirdi sebebi bundan ibaret diye bana göre senin iki yanlışın var 1. si doğmamış çocuk üzerinden müracaat 2.si de eşinizin vatandaşlık sorunu yanılmıyorsam ocak 6 da termin var demiştiniz onlarda 6 sını bekliyorlar olay bu sabır kardeşim.................

burak027

Haklisin arkadasim ama inan öyle zor olmaya basladiki sabir sabir diye diye bittim tükendim. ilk müracaat ettigimde oglum dünyada degildi ozaman söylediler dediler dogmamis cocuk üzerinden yapin basvuruyu vizeyi daha cabuk alirsiniz bizde öyle yaptik ama sonuc gene bos evet vatandaslik sorunu termin 6 si 6 si hersey belli olucak insAllah oda artik olumlu olsun boyle ne yapacagini bilmiyor insan hem orda hem burda dogru duzgun hayat bile yasanmiyor hayirlisi ile güzel sonuclansin dualarinizi eksik etmeyin arkadaslar .

Allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun

burak027

Merhaba ayin 6 si denildi bekledik yabancilardaki memur demis önce sizin vatandasligini sorgulunacak ve cocugunuzun bununda uzun bir dönem sürecegini söylemis hayaller umutlar yikildi yine ne yapacagimida bilmiyorum esim orda ben burda ne yapmak mantikli avukat mi tutmali yoksa tekrar basvurumu yapmali anlamadim bekledik dedik oglumuzun vatandasligi sorunsuz olur orda dogdu alman pass var ama yine bunlar bu sekilde salladilar 8 9 ay oldu halen 1 adim oteye gidemedik ne yapmam gerekiyor bilemiyorum bilgisi olan varmi arkadas bu durumda nasil bir yol izlenmeli

dermanbey

Burak vakit geçirmeden bir avukat dan yardım alın derim çünkü bu durum normal değil ortada bir çocuk var ve alman vatandaşı kanunlara göre çocuğunuz sizi yanına isteyebiliyor...........

burak027

Banada normal gelmedi dermanbey 9 ay oldu ha bugun ha yarin diye diye düzen kalmadi avukat tuttuk önce birsey beceremedi simdi yine sorduk baskasina mahkeme acmalisin oda en az 6 ay sürer demis  benim anlamadigim bu kadar insan cocuk üzerine basvuru yapiyor vizelerini aliyor bizimki niye bu kadar uzadi cok sukur ne benim ne esimin bir sucu yok sicilerimizde en ufak karakolluk olayimiz bile yok önceden ne vize ne su ne bu olayimdan yok esimin vatandasligi sorgulaniyor ama oglum alman vatandasi valla ne yapacagimizi sasirdik zaten boyle uzarsa esim ve cocugumu buraya alacam cunku baska yapacak birsey kalmiyor ama iste cocugun haklarini yakmak istemiyorum

burak027

Arkadaslar yeni konu acmak istemedim.  Ben  tekrar cocuk üzerinden aile birlesimi basvurusu yapsam mi sorun olur mu veya yine red verirlermi ?

bdrm62

burak arkadaşım,
    mahkemelerle filan zaman kaybetme.en kısa zamanda gerekli evraklarını topla ve ilk fırsatta çocugunuzdan dolayı aile birleşimi vizesine başvur.mahkeme 1 yıldan önce sonuçlanmaz.ama bu sefer kağıtlarınızı eksiksiz götürünki ret için herhangi bi açık bulamasınlar.eşinde çalışıyosa ve gelir durumu iyi ise ( en az 1500 euro) o zaman vize alırsın diye tahmin ediyorum.boşuna zaman kaybetme bence.hemen başvur.yolun açık olsun...