Almanya Aile Birlesimi ve Almanya Ögrenci Vizesi bilgi isteyenler..!

Başlatan Baybars, Aralık 27, 2010, 06:27:12 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Baybars

Alıntı yapılan: burcu can - Ocak 10, 2011, 12:51:01 ÖÖ
ben 1 eylül 1993 dogumluyum nişanlm 25 yasında 12 yıldır Almanya'da yasıyor türk oturumu süresiz 1150 euro maası var ev sorununuda ben vize basvurusu yapacgm zaman halledcek ikimize yetecek kadar bi ev tutacak buraya kadar bi sorun yok benm ögrenmek istedgm su ben 17 yi bititrdm nisan ayında a1 kursuna baslıcam sertifikamı aldıktan sonra 18 i doldurmayı bekleyiptemi basvurmalıyım yoksa ailemden bi belge istiyorlarmıs işte cocugumuz yurtdısına cıkablir dye hangi yolu izlesek bizim için daha iyi olur.nişanlım her izninde Türkiyeye gelip gidiyor ve akrabayız sizce hangi yolu deneyelim 18 doldurmamımı bekleylm yoksa ailemden alcgmz bi kagıtla basvuralımmı bi türlü emin olmadk resmi sitesnde 18 yas yazıyor bi bilğinz var ise paylasırsanz cok sevinirim smdiden tesekkürler...

..ltavsiyem haziranda kagitlari hazilayin, agustosun  basina konxolosluktan randevu alip basvurun, islemler 1 ay sürse d.gününde vizeni alirsin.. 18 yasinida doldurmus olursun.. bu söylediklerim benim tavsiyem. ama senden kücük olupta 16 yaslarinda felan vizeye basvuranlarin bazen bekletildiklerini duydum.. ama senin nasil olsa yaz bitiminde yasin dolmus olacak .. yani tavsiyem zamani degerlendirip vizeyi almayi eylül basina denk getirirsin...  yoksa simdiden de basvursan almanlarin diyebilecegi birsey yok.. cünkü evlilik öyle yada böyle resmi bir makamda hangi ülke olursa olsun yapildiysa. siz artik evli bir ciftsiniz, yani senden sorumlu artik ailen degil, nüfus kaydin bile evlendigin iicn ailenden ayrilir ayri bir kütüge yazilirsiniz..  bu sebeble ailenden bir kagit talep edemezler.. ama yinede dedigim sekilde tarihlerde islemlerini yapmani tavsiye ederim..

Burcu&Can

Burcu&Can

yani biz 1 eylüldn sonraya randevumuzu alalım bu sıradada tüm evrakları temn edersek kendmizi riske amıs olmayız bu yas meselesyle ilğili herkes bişe sölüyo nişanlım archen da yasıyor stuttgarta yakın byerde orda alman polisinden aldıgı bilği su 18 doldurması gerekyor ama bilmiyoruz kesin bi blği yok elimizde verdgnz bilği içinde tekrar tesekkürler...

Baybars

Alıntı yapılan: burcu can - Ocak 10, 2011, 05:42:18 ÖS
yani biz 1 eylüldn sonraya randevumuzu alalım bu sıradada tüm evrakları temn edersek kendmizi riske amıs olmayız bu yas meselesyle ilğili herkes bişe sölüyo nişanlım archen da yasıyor stuttgarta yakın byerde orda alman polisinden aldıgı bilği su 18 doldurması gerekyor ama bilmiyoruz kesin bi blği yok elimizde verdgnz bilği içinde tekrar tesekkürler...

randevuyu agustos ayina alin.. vize islem zaten 1 ay sürer vizenide eylüle yasini doldurdugun zamana denk geliyor alirsin.. evraklari tamamlamayi temmuzda bitir ... agustosta randevunda basvurunu yapmis olursun..

Baybars

tugce_doerjer

ben bısey duydum dogrumu bılmıyorum eger es almansa esını sınavsız almanyaya goturebılıyormus ama garantı vererek esım almancayı burda ogrenıcek kursa gıdıcek sertıfıkasını alıcak dıye garantı verdımı esını alabılıyormus yanına dogrumu?

Baybars

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ocak 13, 2011, 03:41:35 ÖS
ben bısey duydum dogrumu bılmıyorum eger es almansa esını sınavsız almanyaya goturebılıyormus ama garantı vererek esım almancayı burda ogrenıcek kursa gıdıcek sertıfıkasını alıcak dıye garantı verdımı esını alabılıyormus yanına dogrumu?

..sana söyle söylim, almanca ögrenme yasasi eger yanilmiyorsam 1.Ocak.2002 de yürürlüge girdi ynei yabancilar yasasi birde 1.Ocak.2007 de yeni düzenleme yapildi.. simdi sen düsün bu bir yasa, aksi bi davranis yapamazlar.. yasalarda sence söz veriyorum sonra yapicam yapmassam geri gönderin der gibi cocuklarin arasinda oyun kurar gibi olur mu sence :)

tugce_doerjer

ya ben neye sasıyorum bılıyomusunuz bu kadar emın bı sekılde konusuyorlar vall abak gıt sor gıbısınden ınsanın aklına acabamı dıye dusuruyorlar ... neyse sagolasın cevabın ıcın zaten tahmın etmıyordum da acabamı dedım :D

Baybars

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ocak 13, 2011, 11:25:51 ÖS
ya ben neye sasıyorum bılıyomusunuz bu kadar emın bı sekılde konusuyorlar vall abak gıt sor gıbısınden ınsanın aklına acabamı dıye dusuruyorlar ... neyse sagolasın cevabın ıcın zaten tahmın etmıyordum da acabamı dedım :D

..sen zaten esinle ingilizce anlasiyorsun, baskasi olsa dil senin icin önemli derdim.. aslinda ingilizce sertifikan varsa onu sor bi ise yarar mi diye.. eger soracak olsan bile

tugce_doerjer

28 subatta sınava gırıcem ınsAllah sertıfıkamı alıcam sonrada eger almanyaya gıtmezsek a2 sertıfıkası ıcın kursa gıtmeyı dusunuyorum ne kadar cok almanca o kadar rahatlık  kur;)

evren05

arkadaşım bana da yardım edermisin ben de buraya yeni üye oldum bend e sizler gibiyim tam 4 yıl olacak nerdeyse eşimle evli olalı fakat ben hala  gidemiyorum 4 defa red aldım ankaradan ve şimdi istanbuldan başvurcam bakalım bu defa nasıl olcak eşim alman adı manuela ve ben de almanya doğumluyum benden de büyük 25 yaş bekleye bekleye saçlarımda beyazlık vardı şimdi daha da çoğaldı sizlerden yardım bekliyorum.

Baybars

Alıntı yapılan: evren05 - Ocak 16, 2011, 01:43:58 ÖS
arkadaşım bana da yardım edermisin ben de buraya yeni üye oldum bend e sizler gibiyim tam 4 yıl olacak nerdeyse eşimle evli olalı fakat ben hala  gidemiyorum 4 defa red aldım ankaradan ve şimdi istanbuldan başvurcam bakalım bu defa nasıl olcak eşim alman adı manuela ve ben de almanya doğumluyum benden de büyük 25 yaş bekleye bekleye saçlarımda beyazlık vardı şimdi daha da çoğaldı sizlerden yardım bekliyorum.

..esinle aranda 25 yas fark mi var, konsolosluk degistirmen birsey degistirmeyecektir.. durumu tam anlatabilirsen, tarihlerle, ilk evlilik mi, red sebebleri nedir gibi?

burak027

Merhaba arkadaslar benimde belki soruma cevap verebilirsiniz yardim edersiniz.

ben 2 senelik evliyim  izmirden mart 16. 2010 da basvuru yaptim dogmamis cocuk üzerinden esimin vatandaslik sorunu cikti basvurudan sonra 2000 senesinden sonra türk vatandasligida almis bu durumda yabancilar dedi bebek dogsun ondan sonra peki bu arada izmir konsoloslugu bana mektup gönderdi pasaportumu verdiler ozaman sordum dedim cevap red mi hayir bizden cevap bekleyin dediler  bekledik oglumuz dogdu esime yabancilar termin verdi esim termine gitti ve alman vatandasligini aldilar oturum verdiler simdi esim tekrar alman vatandasligina basvuru yapacak avukat demis  dogdu dogali ikametin hep almanya burda okumussun. sorunsuz alirsin demis oglumuz alman vatandasi ve türk vatandasi yabancilar oglumuzun alman pass ini almamis esim vizemle ilgili yabancilari aramisti esimin vizesi ne oldu diye ordaki calisan memur bayan demis ben cevabi izmire gönderdim. yanliz söyle bir durum var esimin yabancilar subesindeki termini 06.01.2011 de oldu izmir konsoloslugu bana eski adresime 08.12.2010 da mektup göndermis tabi izmirde olmadigim icin elime gecmedi bende yeni adresime istedim.
Sormak istedigim neden esimin yabancilar subesi termininden önce konsolosluk bana mektup göndermis ve almanyadan cevap geldiyse izmir konsolosluguna izmirden neden halen ses yok acaba gelen mektupda mi yaziyordur vizenin cevabi ?

Biraz karisik ama bilgisi yardimi olan arkadaslara simdiden tesekkür ederim

Baybars

Alıntı yapılan: burak027 - Ocak 16, 2011, 05:46:17 ÖS
Merhaba arkadaslar benimde belki soruma cevap verebilirsiniz yardim edersiniz.

ben 2 senelik evliyim  izmirden mart 16. 2010 da basvuru yaptim dogmamis cocuk üzerinden esimin vatandaslik sorunu cikti basvurudan sonra 2000 senesinden sonra türk vatandasligida almis bu durumda yabancilar dedi bebek dogsun ondan sonra peki bu arada izmir konsoloslugu bana mektup gönderdi pasaportumu verdiler ozaman sordum dedim cevap red mi hayir bizden cevap bekleyin dediler  bekledik oglumuz dogdu esime yabancilar termin verdi esim termine gitti ve alman vatandasligini aldilar oturum verdiler simdi esim tekrar alman vatandasligina basvuru yapacak avukat demis  dogdu dogali ikametin hep almanya burda okumussun. sorunsuz alirsin demis oglumuz alman vatandasi ve türk vatandasi yabancilar oglumuzun alman pass ini almamis esim vizemle ilgili yabancilari aramisti esimin vizesi ne oldu diye ordaki calisan memur bayan demis ben cevabi izmire gönderdim. yanliz söyle bir durum var esimin yabancilar subesindeki termini 06.01.2011 de oldu izmir konsoloslugu bana eski adresime 08.12.2010 da mektup göndermis tabi izmirde olmadigim icin elime gecmedi bende yeni adresime istedim.
Sormak istedigim neden esimin yabancilar subesi termininden önce konsolosluk bana mektup göndermis ve Almanya'dan cevap geldiyse izmir konsolosluguna izmirden neden halen ses yok acaba gelen mektupda mi yaziyordur vizenin cevabi ?

Biraz karisik ama bilgisi yardimi olan arkadaslara simdiden tesekkür ederim

esine haber vermeden izmirle baglantiya gecmixlerdir, konsolosluklarin özellig sen oraya konsolosluga gitmezsen sana haber vermezler, konsolosluga git kapidakine beni cagirmislar gelmemi istediler ondan geldim de, kapidakine durumu kisaca izah edip iceri gir görüs..

subasi65

Merhaba Baybars ben kendim alman vatandasiyim fakat sadece 1 aydir almanyada yasiyorum isede basladim 70m2 lik ev tuttum aok da sigortamda var,esimin 03,01,2011 tarihinde izmir baskonsoloslugunda randevusu vardi tüm evraklariyla birlikte gitti hic bir sorunda cikmadi,konsolosluktan bir tanidigimiz bize biz 6 ile 8 hafta diyoruz fakat 15 gunu gecmez vizenizin cikmasi demisti ama 13 gün oldu bana daha mektup dahil gelmedi,benim sorularim sunlar olucakti...
-->1. mektup bana nezamana kadar gelir?
-->2. benden neler yani ne gibi evraklar isteyecekler?
-->3. istedikleri tüm evrakalari sagladigim takdirde esimin vizesi nekadar sürede cikicak?
simdiden tesekkürler...

Baybars

Alıntı yapılan: subasi65 - Ocak 16, 2011, 07:06:20 ÖS
Merhaba Baybars ben kendim alman vatandasiyim fakat sadece 1 aydir Almanya'da yasiyorum isede basladim 70m2 lik ev tuttum aok da sigortamda var,esimin 03,01,2011 tarihinde izmir baskonsoloslugunda randevusu vardi tüm evraklariyla birlikte gitti hic bir sorunda cikmadi,konsolosluktan bir tanidigimiz bize biz 6 ile 8 hafta diyoruz fakat 15 gunu gecmez vizenizin cikmasi demisti ama 13 gün oldu bana daha mektup dahil gelmedi,benim sorularim sunlar olucakti...
-->1. mektup bana nezamana kadar gelir?
-->2. benden neler yani ne gibi evraklar isteyecekler?
-->3. istedikleri tüm evrakalari sagladigim takdirde esimin vizesi nekadar sürede cikicak?
simdiden tesekkürler...

..mrb lar,
evet standart olarak 6-8 hafta herkese söylerler kim olursa.. bazen 10 günde bazende 6 ayda cikabiliryor vize genel oani 40 gün icinde mutlaka bir sonuc oluyor
1 - mektup isi söyle prosedür mektup yollanmasi ama cogu zaman mektup yollamadiklarida oluyor, almanyadaki yabancilar dairesinden edindiigm bir bilgi..
2 - sendne bi evrak istemeleri cok az bi ihtimal tüm evraklar tam ise, ama sunu icin cagiriyorlar seni yabancilardairesine.. diyelim alman vatandas bir tük kizi evlendi.. esini türkieyeden getirtecek.. bütün kagitlar randevu islemerinden sonra.. son bir kez yabancilar dairesine onay icin cagiriyorlar.. sebebbi su eger kiz türkiyede zorla evlendirilmis bi aile baskisi altinda midir diye.. alman vatandasi olan kisiyi cagiriyorlar.. evlenmissiniz esinizi buraya getirtmek istemissin knedi rizanizla esinizi almanyaya davet etmke istiyormusnuz diye son kez bi sormak icin.. sebebi bu yani..

sanirim süre mektup ve tekrar cagirma elimden geldgince cvp ladim..

subasi65

cok tessekkur ederim fakat anlamadigim nokta su nasil mektup yollamadiklari oluyor?
mektup gelmeden benden ne istediklerini nerden bilebilirimki?
yoksa direk vize cikiyor anlamindami mektup gelmiyor?