Almanya Aile Birlesimi ve Almanya Ögrenci Vizesi bilgi isteyenler..!

Başlatan Baybars, Aralık 27, 2010, 06:27:12 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Baybars

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ocak 19, 2011, 01:08:29 ÖS
evet andre bugun auslander gıttı ve ordakı bayanla gorustu daha oncekı vıze basvurumuzun ret almasının sebebını evrak eksıklıgıne baglamıs ve andreye ıkı adet form gonderıceklerını soylemısler. ne formu oldugunu bılmıyorum su anda. aksam ustu gelıp daha derın olarak anlatıcak bana olanları ve bu formu doldurup gonderdıkten sonra bır daha aıle bırlesımı ıcın basvurmamıza gerek yokmus sadece benım ıstanbuldakı konsolosluktan randevu almam gerekıcekmıs sertıfıkamı aldıktan sonra. sızdede boylemı ıslıyor yoksa atladıgımız bıseymı var????

..aksam meseleyi tam ögrendikten sonra.. bi yaz istersen, soracak bifsey olursa, buraya yazarsin istersen

tugce_doerjer

tugce_doerjer

verpflichtungerklaerung evet andreye gonderıceklerı formular buymus ve ordakı kadın demıskı bu evrakları doldurucaksınız ve bana gerı getırıceksınız sonra turkıyeden evraklar gelıcek ve aıle bırlesımı yapıcaz. andreden baska hıcbırsey ıstememısler.bu evrakı doldurup verdıgı zaman andrenın aıle bırlesımı ıcın baska bır evrak goturmesıne gerek yokmus. ve bu surec ıcınde almanyada olması gerekmıyormus. bana ılk etapta  3 senelık otuma ıznı verılecekmıs daha sonra bunu sınırsıza cevırıceklermıs eger bır sorun yasamazsam. bu arada verılen vıse calısma ıznınıde kapsıyormus. andrenın herhangı bır ısının olmasını beklemıyorlarmıs sadece ev sormuslar andrede kendı evım var kıra degıl dıyınce o zaman sorun degıl demısler. yanı ısın ozu gonderdıklerı evrakı doldurup ımzaladıktan sonra andrenın almanyadakı aıle bırlesımı ıcın yapılcak ıslemlerı bıtıyor. sadece benım sertıfıkamı alıp burdan basvuru yapmam kalıcak gerıye. bu arada ben vıze ıstemıstım tatıl ıcın vermemıslerdı kadın andreye acıklamıs. bu evrakları doldurmadıkları ıcın kabul etmemısler. bu evrak bana andrenın anne babasının ve andrenın sıgortamı karsılaması gıbı bısey sanırım.

sımdılık anlattıgı bu kadar. bakalım ne olucak

Baybars

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ocak 19, 2011, 04:11:31 ÖS
verpflichtungerklaerung evet andreye gonderıceklerı formular buymus ve ordakı kadın demıskı bu evrakları doldurucaksınız ve bana gerı getırıceksınız sonra turkıyeden evraklar gelıcek ve aıle bırlesımı yapıcaz. andreden baska hıcbırsey ıstememısler.bu evrakı doldurup verdıgı zaman andrenın aıle bırlesımı ıcın baska bır evrak goturmesıne gerek yokmus. ve bu surec ıcınde Almanya'da olması gerekmıyormus. bana ılk etapta  3 senelık otuma ıznı verılecekmıs daha sonra bunu sınırsıza cevırıceklermıs eger bır sorun yasamazsam. bu arada verılen vıse calısma ıznınıde kapsıyormus. andrenın herhangı bır ısının olmasını beklemıyorlarmıs sadece ev sormuslar andrede kendı evım var kıra degıl dıyınce o zaman sorun degıl demısler. yanı ısın ozu gonderdıklerı evrakı doldurup ımzaladıktan sonra andrenın Almanya'dakı aıle bırlesımı ıcın yapılcak ıslemlerı bıtıyor. sadece benım sertıfıkamı alıp burdan basvuru yapmam kalıcak gerıye. bu arada ben vıze ıstemıstım tatıl ıcın vermemıslerdı kadın andreye acıklamıs. bu evrakları doldurmadıkları ıcın kabul etmemısler. bu evrak bana andrenın anne babasının ve andrenın sıgortamı karsılaması gıbı bısey sanırım.

sımdılık anlattıgı bu kadar. bakalım ne olucak

..bahsettigin evrak garantör belgesi.. ynai masraflari kimin karsilayacagina dair teminat vermek.. bu basit andre sanirim onu ordan halleder.. sende burada konsoloslugua basvuracaksin tabi konsoloslugun sendne isteyecegi evraklar olacak.. sana dair ve andre ye dair belgeler. nüu kayit örnekleri onayli kimlik kopileri gibi.. bunlari konsolosluga randevu almak icn actiginda sana tek tek sayacaklar.. hatirladigim kadariyla sen kurs belgeni mart aiynda alacaksin o zaan kadar rahatlikla konsoloslugun isteyecegi evraklari tamamlarsin.. dediigm gibi andrenin de sana konsolosluk icn göndermesi gereken bir iki evrak olacak..

subasi65

Merhaba Baybars...

Benim bir sorum daha olucakti,gecenlerdede söyledigim gibi esimin vizesini bekliyorum ama suana kadar hic bir haber alamadim...

Ben nereye gitmeliyim yani nereden suanki durum ile ilgili bilgi edinebilirim?

Landratsamt,auslaenderbehoerde,rathaus. . ? was wäre denn am besten?

tugce_doerjer

Alıntı yapılan: Baybars - Ocak 19, 2011, 04:23:18 ÖS
..bahsettigin evrak garantör belgesi.. ynai masraflari kimin karsilayacagina dair teminat vermek.. bu basit andre sanirim onu ordan halleder.. sende burada konsoloslugua basvuracaksin tabi konsoloslugun sendne isteyecegi evraklar olacak.. sana dair ve andre ye dair belgeler. nüu kayit örnekleri onayli kimlik kopileri gibi.. bunlari konsolosluga randevu almak icn actiginda sana tek tek sayacaklar.. hatirladigim kadariyla sen kurs belgeni mart aiynda alacaksin o zaan kadar rahatlikla konsoloslugun isteyecegi evraklari tamamlarsin.. dediigm gibi andrenin de sana konsolosluk icn göndermesi gereken bir iki evrak olacak..

Andrenın almanyada verecegı evrak yok dımı ben hepsını burdan halledıcem. andrenın annesı evrakları bıze gonderebılır o zaman andrenın gıtmesıne gerek yok dımı???

Baybars

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ocak 19, 2011, 07:36:55 ÖS
Andrenın Almanya'da verecegı evrak yok dımı ben hepsını burdan halledıcem. andrenın annesı evrakları bıze gonderebılır o zaman andrenın gıtmesıne gerek yok dımı???

..simdi benim hatirladigim kadariyla evraklar.. yani andre tarafindan istnen evraklar.. international geburtsurkunde.. personenstandsregister birde kimlik fotokopiside olabilir.. kimlik kopyasinasil osla tr de de yaparsaniz .. o sorun olmazda diger evraklarin alinmasi icin andre nin illede almanyada mi olmasi lasim onu bilemem.. annesine verirler elki ama andre tr ye gelecekse o evrakalri hemen birgünd ealir alsin gelsin.. ama bunlarinda haricinde bir kagit isteniyor mu suan icin hatirlamiyorum ama bak konsoloslugun sayfasina bi git aile birlesimi vizesi altinda istenen evrakalra söyle bi bak.. ahngilerini andrenin alanyadan getirmesi gerekiyormus.. yani konsolosluk icin andre den de evraklar gerekiyor..

Baybars

Alıntı yapılan: subasi65 - Ocak 19, 2011, 07:02:12 ÖS
Merhaba Baybars...

Benim bir sorum daha olucakti,gecenlerdede söyledigim gibi esimin vizesini bekliyorum ama suana kadar hic bir haber alamadim...

Ben nereye gitmeliyim yani nereden suanki durum ile ilgili bilgi edinebilirim?

Landratsamt,auslaenderbehoerde,rathaus. . ? was wäre denn am besten?

ausländerbehörde den sorabilirsin.. senin soyadinin bas harfiyle baslayan kisimla hangi stelle ilgileniyorsa memur ausländerbehörde de onu bulmani tavsiye ederim..

tugce_doerjer

Engin Dadas

selam Baybars ben daha öncede yazmistim yabancilar polisinden evraklar geldi  bunun icin gec gitsem birsey olurmu yabancilar polisine evraklarim tamam olmadigi icin... Yoksa gidip konusup ben evraklari hazirliyorummu diyeyim..

Baybars

Alıntı yapılan: Engin Dadas - Ocak 20, 2011, 08:28:32 ÖS
selam Baybars ben daha öncede yazmistim yabancilar polisinden evraklar geldi  bunun icin gec gitsem birsey olurmu yabancilar polisine evraklarim tamam olmadigi icin... Yoksa gidip konusup ben evraklari hazirliyorummu diyeyim..

..  yabancilar polisine gitmen onlari pek ilgilendirmez, cünkü isi olacak sensin onlar sana bu konuda birsey söylemez evraklari hemen götürmesen.. neye karar verdin is meselesini nasil halledeceksin?

c3t1n

bence haber ver yabancilar polisine daha evraklari tamamlayamadim diye onlar sana tekrar bi randevu verirler

c3t1n

vize basvurunda esimin sigortasi olmak zorundami yoksa buraya(almanyaya) geldikten sonra sigortalatirsam yetiyormu?? esim burda olmadigi sürece zaten sigrotaya kayit edemiyorum sadece seyahat sigortasi yaptirabiliyorum...

Baybars

Alıntı yapılan: c3t1n - Ocak 21, 2011, 02:23:06 ÖS
vize basvurunda esimin sigortasi olmak zorundami yoksa buraya(almanyaya) geldikten sonra sigortalatirsam yetiyormu?? esim burda olmadigi sürece zaten sigrotaya kayit edemiyorum sadece seyahat sigortasi yaptirabiliyorum...

.. vize evraklari arasidna esindne bi sigorta istemezler.. zaten sen almanyadasin casiyorsan esini kendi üzerindnen sigorta yaptiracaksin.. bu nedenle almanyaya gelmeden vize istemezler.. üstteki arakadasin durumu biraz farkli..

kaleli

Alıntı yapılan: c3t1n - Ocak 21, 2011, 02:23:06 ÖS
benim esim ben basvurmadan once burdaki AOK tan kendi sigortasindan yararlanacagima dair bir belgeyi yollamisti bana ama konsoloslukta iken almadilar bunu benden.yani bunun problem olacagini sanmiyorum.buraya geldikten sonra gittik ve su anda esimin uzerine sigortaliyim.AOK a gittigimizde oturumunuzu alin ve pasaportunuzla ve evlenme cuzdaninizla gelin dediler ve dun gittik isimi hemen hallettiler

c3t1n

Alıntı yapılan: kaleli - Ocak 21, 2011, 05:25:36 ÖS
benim esim ben basvurmadan once burdaki AOK tan kendi sigortasindan yararlanacagima dair bir belgeyi yollamisti bana ama konsoloslukta iken almadilar bunu benden.yani bunun problem olacagini sanmiyorum.buraya geldikten sonra gittik ve su anda esimin uzerine sigortaliyim.AOK a gittigimizde oturumunuzu alin ve pasaportunuzla ve evlenme cuzdaninizla gelin dediler ve dun gittik isimi hemen hallettiler

eyvAllah sagol yani vize basvuru formunda sigortaniz varmi sorusuna yok dese bi problem cikmaz...sorum buydu tskler

bi tavsiyem olsun knappschaft sigortasi daha ucuz eger ilgilenirseniz bende AOKdaydim 1 sene önce Knappschafta gectim daha dogrusu gectik ailecek...

kaleli

Alıntı yapılan: c3t1n - Ocak 21, 2011, 06:32:45 ÖS
eyvAllah sagol yani vize basvuru formunda sigortaniz varmi sorusuna yok dese bi problem cikmaz...sorum buydu tskler

bi tavsiyem olsun knappschaft sigortasi daha ucuz eger ilgilenirseniz bende AOKdaydim 1 sene önce Knappschafta gectim daha dogrusu gectik ailecek...
:) o dedigini insAllah kendi sigortam basladiginda yaparim.yardimci olduysam ne mutlu:)