nasil olcak jaa :/

Başlatan zuzuma, Mart 01, 2011, 03:22:53 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zuzuma

almanyadayim ama cevrem hep türk..ben bu almancayi ne zaman ve hangi ara ögrenicem yahu  :-[

tugce_doerjer

oraya gıdenlerın en buyuk sorunu bu ıste... kursa gıt almancanı gelıstır bence en kısa surede...

Serpil çiçek

eşine tembih et zuzumam hep almanca konuşun evde :)
benim eşim şimdiden hiç türkçe konuşmuyor benle aileside hemen hemen öyle ::D

zuzuma

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Mart 01, 2011, 05:31:35 ÖS
oraya gıdenlerın en buyuk sorunu bu ıste... kursa gıt almancanı gelıstır bence en kısa surede...

kursa muhakkak gidicem.nisanda yada mayisda baslio kurslar.. okey:)

zuzuma

Alıntı yapılan: Serpil çiçek - Mart 01, 2011, 08:45:51 ÖS
eşine tembih et zuzumam hep almanca konuşun evde :)
benim eşim şimdiden hiç Türkçe konuşmuyor benle aileside hemen hemen öyle ::D

:D sölüom arada zorla konusuos..o pek sevmio evde almanca konusmayi..

Serpil çiçek

Alıntı yapılan: zuzuma - Mart 01, 2011, 08:52:13 ÖS
  :D sölüom arada zorla konusuos..o pek sevmio evde almanca konusmayi..
:D onlarda haklı olsun sen ona almanca cevap ver o zaman :D

zuzuma

Alıntı yapılan: Serpil çiçek - Mart 01, 2011, 08:59:08 ÖS
  :D onlarda haklı olsun sen ona almanca cevap ver o zaman :D

tamam :)) adami deli et dion :)) nezman gelion sen nasil gidio  hazirluiklar

Serpil çiçek

Alıntı yapılan: zuzuma - Mart 01, 2011, 10:16:45 ÖS
tamam :)) adami deli et dion :)) nezman gelion sen nasil gidio  hazirluiklar

valla bidenem Allah izin verirde sınavdan geçti haberini alırsam ve vize işlemlerimdende bir sorun çıkmazsa eylülde düğünden sonra eşimle beraber gidiyorum inşAllah.
sınav haberim gelsin vizeye başvurucam.

Mutim

Almanya"ya gelip de Türklerin yasadigi en büyük sorunlardan birtanesi de bu durumdur. Sizlere önerim, Almancanizi Almanca kanallari izleyerek ve basit düzeyde kitaplarlar okuyarak ( ANLAMASANIZDA) zaman gecirin cünkü , zaman gectikce kafaniza isleyecek ve ileride ögrenimizi kolaylastiracaktir.. Simdiden basarilar...

zuzuma

Alıntı yapılan: Mutim - Mart 02, 2011, 04:03:18 ÖS
Almanya"ya gelip de Türklerin yasadigi en büyük sorunlardan birtanesi de bu durumdur. Sizlere önerim, Almancanizi Almanca kanallari izleyerek ve basit düzeyde kitaplarlar okuyarak ( ANLAMASANIZDA) zaman gecirin cünkü , zaman gectikce kafaniza isleyecek ve ileride ögrenimizi kolaylastiracaktir.. Simdiden basarilar...

danke mutim :)

zuzuma

Alıntı yapılan: Serpil çiçek - Mart 02, 2011, 10:06:15 ÖÖ

valla bidenem Allah izin verirde sınavdan geçti haberini alırsam ve vize işlemlerimdende bir sorun çıkmazsa eylülde düğünden sonra eşimle beraber gidiyorum inşAllah.
sınav haberim gelsin vizeye başvurucam.

ii bakalim baklios güsel haberlerini canims  ;)sen kesin gecmisindir sinavi :)) inaniorum valla bak..

cennetim

arkadaslar sinavlariniz nasil gecdi benim esim kursa daha baslamadi türkiyede biz daha yeni basliyoruz islemlere ben alman vatandasiyim calismam gerekmiyomus sadece ev tutmam gerekiyomus esim kursa gidiyp sinava girip o halletcekmis vize islemlerini bana biraz anlatirmisin basdan neler yapildi nasil yapildi falan diye yani kursa yazildikdan sonra olanlar neler sinav tarihini kursdanmi söylüyolar nerden gircegi falan sinava girerken esim kendisimi randevu aliyo yoksa kursmu yada hic randevu almadan sinav olacak yere gidiyomu nasil oluyo kisacasi herseyi anlatabilirmisiniz neler gerek falan diye cok soru sordum ama mazur görün yeniyim ve korkuyorum:S birazda heyecan var tabi esimin biranönce gelmesini istiyorum kendi yuvami istiyorum yardimci olursaniz sevinirm :( ??? ???

zuzuma

Alıntı yapılan: cennetim - Mart 02, 2011, 07:29:17 ÖS
arkadaslar sinavlariniz nasil gecdi benim esim kursa daha baslamadi Türkiyede biz daha yeni basliyoruz islemlere ben alman vatandasiyim calismam gerekmiyomus sadece ev tutmam gerekiyomus esim kursa gidiyp sinava girip o halletcekmis vize islemlerini bana biraz anlatirmisin basdan neler yapildi nasil yapildi falan diye yani kursa yazildikdan sonra olanlar neler sinav tarihini kursdanmi söylüyolar nerden gircegi falan sinava girerken esim kendisimi randevu aliyo yoksa kursmu yada hic randevu almadan sinav olacak yere gidiyomu nasil oluyo kisacasi herseyi anlatabilirmisiniz neler gerek falan diye cok soru sordum ama mazur görün yeniyim ve korkuyorum:S birazda heyecan var tabi esimin biranönce gelmesini istiyorum kendi yuvami istiyorum yardimci olursaniz sevinirm :( ??? ???

arkadasim sen konuyu yanlis yerde paylasion ama elimden geldigince yardimci olayim..birincisi korkacak bisey yok..sinavdi vizeydi bunlar kolay.is esinde bitio ..ben kursa gitmeden girdim sinava.ama 3 ay gibi bi kursa gitsin esin sonra izmir istanbul yada ankara hangisi size yakinsa alman enstitüsinden randevu alip sinava girio.sonuc aciklanio sonra vizeye basvurucak..evet yani bi cok seyi esin halletmesi gerek..ama inan en zoru avrupaya ayak uydurmak.. :-\

cennetim

konyuu yanlis yerde paylasigimi biliyorum ama yazismalarinizi görünce yasayan birinden duymak istedim nede olsa onlar daha iyi bilirler ondan evet inanirim avrupaya ayak uydurmanin zor oldugunu bende 6 ay kadar türkiyede esimin ailesiyle kaldim dilini bildigim halde zorluk cekdim insan nerde büyüdüyse orayi ariyo insAllah kisa zamanda alisirsiniz burayada daha fazla yabancilik cekmezsiniz