A1 SINAVINDAN 89 ALDIM :( EVLYM AMA NASIL VIZEYE BAS VURACAM BILMIORUM :( YARDIM

Başlatan İsmetÇağrı, Mart 03, 2011, 06:42:31 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İsmetÇağrı

Sevgili arkdslar yardımınıza ıhtıyacım var esımle 24 subatta evlendık vede ben burda kımlıgı degısdım evlı olarak kutuge ıslendım ama esım orda soyadını degısmesı sart mı kımlıgıne evlı vede ben1m soyadımı alması gerekıormu ben1m oraya qitmemde vıze almamda soyadı degısmesse 1 sakınca oluor mu bılmıorum esım orada soyadını degıstırmesı gerekıor mu bilgilerınıze vede tecrubelerınıze ıhtıyacım war  vize için ne yapmam gerekıor askerlık yapmadım ! ogrencıde degılım yardım ! Aslında Biz esımın soyadını degıstırmek ıstıoruz esım orada ne yapması gerekıor evlılık cuzdanıda esımde ne olur yardım edın !

kaan59

eşinin birşey yapması gerek yok ama sen formul b olan belgeyı ve cüzdanı eşine yolla yada ver almanyadan evlendiğini onaylatsın daha iyi bence randevu al evrakalrını hazırla başvuru yap belki verirler askerlik problem olabilir...

senbenikimiz

merhaba eşin almanyada ise sıkıntılı olabilir çünkü beraber konsolosluga yada büyükelçiliğe gitmeniz gerekiyor orada ücret ödemeniz ve önceden randevu almanız gerekli beraber gidip imza atıyorsunuz vize almak içinse askerlik yapıldı ise problem olmuyor fakat şayet askerlik yapılmadı ise bence yap eşim bu yüzden askerlik yaptı süreç uzadı ama askerlik engeli kalkınca çok rahat bir şekilde geldi askerlik durum belgesi istediklerinden dolayı son yoklama yaptıgından vizede problem yarattılar evraklar yabancılar şubesine gidiyor 1 ay gibi bir süre içinde soy adı değişiyor ama eşinin soyadı içinde beraber yakın bulundugunuz konsolosluktan randevu alıp müracat ediyorsunuz. vize için Allah yardımcınız olsun. :)