Hayırlı Cumalar / ALMANCAX

Başlatan Mutim, Aralık 18, 2009, 11:31:10 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mutim

BAKARA : 195 - Allah yolunda mal harcayın da kendinizi ellerinizle tehlikeye bırakmayın ve güzel hareket edin. Çünkü Allah güzellik ve iyilik edenleri sever.

HAYIRLI CUMA'LAR

Mutim

Ey iman edenler! Kat kat artırılmış olarak faiz yemeyin. Allah'tan sakının ki kurtuluşa eresiniz. (AL-İ İMRAN/130)

HAYIRLI CUMALAR

Mutim

Eğer hayırlı bir iş görmek istersen, bugünün işini yarına koyma. Çünkü yarına kadar ne olacağı belli değildir. Fena bir işe başlayacağın zaman da acele etme. Belki hayırlı bir düşünce, sana o fenalıktan gelecek olan tehlikeye mani olur.

HAYIRLI CUMALAR

Mutim

Baslarina üzücü bir hal geldiginde sabreden; Kendine nimet verildiginde sükreden; Haksizliga ugradiginda olaya hosgörüyle yaklasarak bagislayip affeden; Kendi bir haksizlik yaptiginda özür ve af dileyen
kimseler... Iste onlar güvenli ve dogru yolu bulanlarin ta kendileridir.
Hadis-i şerif (Taberani).

HAYIRLI CUMA'LAR

Mutim

Kişinin hatalarının çok olması, yumuşak huyluluğunun eksik bulunması, doğruluk ve hakperestliğinin az olması, gece boyunca ölü gibi uyuması, gündüzleyin işsiz boş oturması, tembel olması, sürekli sızlanması, halinden  şikayetçi olması, cimri olması, aç gözlü olması... Bütün bunlar, kişiye dininde ve kişiliğinde zayıflık ve kötülük olarak yeter...

Hadis-i Serif ( Ebu Nuaym )

Mutim

Zandan sakının. Çünkü zan, insanın İçinden geçen en yalancı düşüncedir. İnsanların gizli ve özel hayatını araştırmayın. Ayıplarını öğrenmeye çalışmayın. Birbirinize karşı   üstünlük yarışına girmeyin. Birbirinizi kıskanmayın. Birbirinize karşı kin beslemeyin. Birbirinize sırt çevirmeyin. Ey Allah'ın kulları! Kardeşler olun!

Hadis-i Serif.  ( Buhari )

HAYIRLI CUMA'LAR

berqsan

berqsan

Kim müsibete uğramış birini teselli ederse, onun o dert sebebiyle kazandığı sevap kadar sevap kazanır.

Hadis(İbn-i Mace)

Mutim

Ahlakı kötü olan nefsine azap (sıkıntı) verir. Kaygısı (stresi) çok olanın bedeni hasta olur. İnsanlarla sürtüşmeye girenin insanlar nezdinde onuru gider, kişiliği (saygınlığı) yok olur. 
Hadis-i şerif (Ebu Nuaym)

HAYIRLI CUMA'LAR

Serpil çiçek

berqsan

Siz iffetli (namuslu) olunuz ki, hanımlarınız da iffetli olsunlar. Anne babanıza iyilik ediniz ki, çocuklarınız da size iyilik etsinler.

Hadis-i şerif (Taberani)

"Hayırlı Cumalar"

bella23

Türkiye / BURSA 'dan sizlerede hayırlı cumalar. .

Mutim

İnsana dinini yaşamak için yeterli gelecek 4 söz vardır. Onlar da şunlardır. Ameller (eylemler) niyetlere göredir. Kendini ilgilendirmeyen (malayani) şeyleri terketmesi, kişinin güzel (akıllı, bilinçli) müslüman olduğunu gösterir. Bir mü'min, kendi için istediğini din kardeşi için de istemelidir. Bunu yapmadıkça imanda olgunluğa eremez. Allah'ın koyduğu helaller bellidir, haramlar da bellidir. İkisi arasında şüpheli şeyler vardır. (Onları insan açıkça bilemez, ama vicdanı bir kanaat belirler).
Hadis (Ebu Davud).

HAYIRLI CUMA'LAR

berqsan

Biriniz bir müslüman kardeşinde bir dert gördüğünde, kendisini o derde uğratmadığı için Allah'a şükretsin. Fakat bu şükrünü, açıktan yapıp ta dertli kimseye duyurmasın.

Hadis (İbn-i Neccar).

Hayırlı Cumalar

Mutim

Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakının ve doğru söz söyleyin ki Allah sizin işlerinizi düzeltsin ve günahlarınızı bağışlasın. Kim Allah'a ve Resülüne itaat ederse, muhakkak büyük bir başarıya ulaşmıştır.
(Ahzab Suresi 70. ve 71 Ayet)

HAYIRLI CUMALAR

ask kızı:)

Mutim

Mümin, bütünüyle faydadan ibarettir. Birlikte yürüdüğünde, sana (güzel şeyler anlatıp) fayda verir. Kendisine akıl danıştığında, (en doğru ve gerekli bilgiyi verip) sana yararlı olur. Ortaklık kurduğunda (hainlik düşünmez) sana kazanç sağlar. O, her şeyiyle, her işinde (tepeden tırnağa) faydadan ibarettir.
Hadis-i şerif (Ebu Nuaym)

HAYIRLI CUMA'LAR...