Herkese Yardım Edilir..

Başlatan mikail, Ekim 07, 2006, 11:26:44 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mikail

"Pelzhändler" = kürkçü
"Pelzwarenhändler" = kürkçü, kürk işleriyle uğraşan kimse

ayseyildiz

merhaba mikail hocam.bende bu siteye yeni üye oldum.Çok güzel bir site emeği geçen herkese teşekkür ederim.Bende aile birleşimi ile almanyaya gideceğim.Bir kursa yazıldım ilk derse girdim ama devam edip etmeme konusunda kararsızım sizden yardım istiyorum bu konuyla ilgili!! İlk dersete direk cümlelerden başlandı cümle kurma vs..ben artikelleri bilmeden nerde neyi kullanacağımı bilmeden nasıl cümle kurabilirimki?ayrıca hocamız bir alnman yani bir eğitimci değil bir türkle evlili yapmış sadece o kadar...ne yapmalıyım kursu iptalmi etsemdevmmı etsem.Bu şekilde devam edersem bir şey öğrenebileceğimide zannetmiyorum .Öğrenirsemde hep ezbere olur sanırım..Size diğer sorum ayrıca benim şimdi hiç almancam yok sıfırdan başlıyorum.İlk önce nerden başlamalıyım?Çok teşekkür ederimmm hocamm....:))))))))

aslı59

mikail bey banada zamanlar konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.çünkü bazı şeyler bayağı karıştı kafamda.anlamakta zorlanıyorum teşekkür ederim şimdiden

mikail

Sevgili Ayşe; kurslarda genelde ilk günlerde kalıp cümleler verilir, daha sonra yavaş yavaş konulara giriş yapılır. Daha ilk andan itibaren bozma moralini. Zamanla uyum sağlarsın. Tabi  işin büyük kısmı sana kalıyor. Düzenli çalışman gerekir. Hoca ne kadar iyi olursa olsun, yabancı dil çalışmadan öğrenilmez. Selamlar ve başarılar.

mikail

Sevgili Aslı; "Almanca Bilgi Bankası'nda "Die Zeitformen im Deutschen" (Almancada zamanlar)  konulu bölüme bak, anlamadığını sor. Başarılar dilerim.

ayseyildiz

TEşEKKÜR EDERİM HOCAM.ZATEN KURSA DEVAM ETMEYE KARAR VERDİM.AMA AYRICA BU SİTEDEN ÇALIşICAM.HATTA BAşLADIM BİLE.AMA İLK ETAPTA NERDEN BAşLAMAM GEREKİYOR?

kenyil

Slm,
Annem ve Babam Almanyaya , abimin göndermis oldugu davetiye ile Almanya`ya gidecekler
Bu konuda yardimci olucak varmi ?
Gerci ben 4 yil Almanyada kaldim ama ben ögrenci olarak kaldim, onlara davetli olarak gidecekler Almanya`ya
Bilgisi olan varsa cevap bekliyorum........

yücel

Alıntı yapılan: kenyil - Kasım 18, 2007, 03:27:31 ÖS
Slm,
Annem ve Babam Almanyaya , abimin göndermis oldugu davetiye ile Almanya`ya gidecekler
Bu konuda yardimci olucak varmi ?
Gerci ben 4 yil Almanyada kaldim ama ben ögrenci olarak kaldim, onlara davetli olarak gidecekler Almanya`ya
Bilgisi olan varsa cevap bekliyorum........

Selam Kenan,

Benimde Babam Türkiyede PVC imalathanesi var. Anacim ise Ev Hanimi (simdide cok özledim onlari yahu :'()
Ben Annemle Babami Almanyaya getirmem icin yeterli maasim ve kalmalarina yetecek bir evim olmasi lazimdi. Haliyle o zaman isim yoktu. Bizim enistenin güzel bir isi vardi, ona dedim, o istek gönderdi. Problem cikmadi ve gelmislerdi.Tabi gelirken orda seyahat saglik sigortasi yaptirdilar (sartmis). 3 ay burda kaldilar ve yine geri döndüler...
Önemli olan burdan istek gönderenin maasi ve gelenlerin kalmasina yetecek yer...

Bilmem yardimci olabildim mi?

Turustik vizesi icin SIKCA sorulan sorular...
https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=3470.msg16768#msg16768

Turistik Vize Için Bilgi Ve Belgeler ...
https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=3512.msg17619#msg17619

kenyil

bende baktim alman konsoloslugundan, bilgi edindim detayli bir sekilde yinede sagol ....
Ben almanyadayken ailem gelemedi ama abimin yanina gidiyorlar nasip isi iste.....

inlingua

merhabalar  ben dilek bugun itibarile bende kabul ederseniz araniza katiliyorum.yaklasik iki haftadan beri inlingua sprachcschule ye basladim bana bazi konular zor geliyor birkac konuda yardimci olabilirmisiniz.simdiden tesekkur ederim
deklination,plural,singular,subjekt,objekt,nominativ,akkusativ,ergänzen,
bunlarin genel olarak temel bir aciklamasini yapabilirmisiniz.

inlingua

merhaba arkadaslar bana bu kelimeleri plural olarak artikelleriyle yazabilirmisiniz.
der Mantel
die Stadt
der arbeiter
die krankheit
das zeugnis
der staat       
der sohn
die wand
das mädchen
der brief
die uhr
das kleid
der bauer
der spanier
arkadaslar coooooook cook tesekkur ediyorum

die studentin
das sofa

mikail

Alıntı yapılan: inlingua - Kasım 19, 2007, 11:35:13 ÖS
merhaba arkadaslar bana bu kelimeleri plural olarak artikelleriyle yazabilirmisiniz.

Singular:            Plural:
der Mantel          die Mäntel
die Stadt            die Städte
der arbeiter         die Arbeiter
die krankheit        die Krankheiten
das zeugnis        die Zeugnisse
der staat           die Saaten
der sohn            die Söhne
die wand           die Wände
das mädchen     die Mädchen
der brief            die Briefe
die uhr              die Uhren
das kleid            die Kleider
der bauer           die Bauern
der spanier           die Spanier
arkadaslar coooooook cook tesekkur ediyorum

die studentin   die Studentinnen
das sofa         die Sofas

Selamlar.

mikail

Alıntı yapılan: inlingua - Kasım 19, 2007, 11:15:16 ÖS
merhabalar  ben dilek bugun itibarile bende kabul ederseniz araniza katiliyorum.yaklasik iki haftadan beri inlingua sprachcschule ye basladim bana bazi konular zor geliyor birkac konuda yardimci olabilirmisiniz.simdiden tesekkur ederim
deklination,plural,singular,subjekt,objekt,nominativ,akkusativ,ergänzen,
bunlarin genel olarak temel bir aciklamasini yapabilirmisiniz.

Sevgili Dilek, öncelikle hoşgeldin. Sözcüklerin anlamları şöyle:
Deklination: çekim
Plural: çoğul
Singular: tekil
Subjekt:özne
Objekt: nesne
Nominativ: yalın hal
Akkusativ: -i hali
ergänzen: tamamlamak

demek oluyor. Selamlar, başarılar.

inlingua

mikail hocam cok cok tesekkur ediyorum cok faydasi oldu .aranizda olmak guzel...........

inlingua

merhaba hocam dun yeni uye oldum ama simdiye kadar birkac soru gonderdim.malesef almancam iyi duzeyde degil bende diger arkadaslar gibi birtakim seyleri bilip paylasmak isterdim umuyorum buda olur.hocam iki hafta once okula basladim ama aklim bircok seyi almiyor ama ciddi bir sekilde kafayi taktim almancaya. bu siteyide bu yolla buldum tek kelimeyle harika ve cok yardimci bir site .ama ben sanirim olmam gerekenden fazla sabirsizim neden olmuyor nasil aklima girecek bunca sey acaba ogrenebilecekmiyim endisesi var.mesele dun ogretmenimiz bize iki sayfadan olusan ders verdi ama cozemiyorum bana etkili bir ezberleme yontemi onerebilirmisiniz acaba!bana bu sorularda yardimci olabilirmisiniz.
akkusativ olarak(A)
wir haben unser..haus selbst gebaut
hast du dein....eltern schon angerufen
vergeßt nicht eu.....tur abzuschilessen
nominativ olarak(N)
welch...fahrrad gehört dir
was fur ein....gemuse ist kohlrabi
hat eurer.....haus einigen garten
dativ olarak(D)
mein bruder trinkt das bier am liebstenaus d....flasche
die mutter hilft ihr...kinder bei d.....hausaufgaben in d....wald bin ich kein....mensch...begegnet
mit welch....kollege.....triffst du dich heute abend
bei dies....kälte gefällt es d....leute...vor d...kamin zu sitzen

ich kann nicht all......rechnungen fur dich bezahleN
(G)olarak bu nedir hocam bize bunu vernediler
wie findest du das foto mein...freundin eva
die arbeit d...bauer....ist sehr schwer
hocam cook cook tesekkur ederim

yücel

Selam inlingua,
InsAllah yardimci olmaya calismisimdir...
Eger yanlisim varsa da Mikail Hocadan düzeltmesini rica ederim...

Akkusativ olarak(A)
Wir haben unser Haus selbst gebaut.
Hast du deine Eltern schon angerufen.
Vergesse  nicht euere Tür abzuschließen.

Nominativ olarak(N)
Welches Fahrrad gehört dir.
Was für ein Gemüse ist Kohlrabi.
Hat euer Haus einigen Garten.

Dativ olarak(D)
Mein Bruder trinkt das Bier am liebsten aus der Flasche
Die Mutter hilft ihren Kindern bei deinen Hausaufgaben.
In dem Wald bin ich keinen Menschen begegnet.
Mit welchen Kollegen triffst du dich heute Abend.
Bei dieser Kälte gefällt es den Leuten. vor dem Kamin zu sitzen

Ich kann nicht alle Rechnungen für dich bezahlen

Genitiv olarak (G)
Wie findest du das Foto meiner Freundin Eva.
Die Arbeit des Bauers ist sehr schwer.

inlingua

cok tesekkur ederim fazlasiyla yardimci oldunuz yalniz bir sorum olacak
dativ akkusativ genitiv nominativ in kisiye gore cekimlerini yazabilirmisiniz cunki dunki derslerde okulda ogretilenleri sizin yazdiginiz cekimlerle kiyaslayinca sanirim ben yanlisliklar yapmisim bunlari duzeltip temize cekmem acisindan gerekli
ayrica yardiminiz icin cok tesekkur ediyorum