Uluslararası Evlenme Kayıt örneği Formul B

Başlatan Bthnkdgn, Mayıs 30, 2011, 09:33:44 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bthnkdgn

Uluslararası Evlenme Kayıt örneği aslı ve fotokopisi (Formül B)  Vize Evraklarında Bu Belge İstenmiş. Ayrıca Not Olarak Mutlaka Dogum Yerinizin şehir olarak belirtilmesi gerekiyor demiş. Nufus Müdürlüğüne Gittim Benim Dogum ilim Iğdır fakat Cüzdanda bir cogumuzda oldugu gibi ilçe yazıyor Tuzluca. durumu acıkladım konsolosluk mutlaka şehir olarak belirtilsin demiş dedim. Müdüre sordum o almanlar manyak :) bizi sevmekdikleri için öyle yapıyorlar sorun cıkartıyorlar. yasal olarak öyle bir hakkımız yok değiştiremeyiz dedi.

Formul B  de Dogum yeri ilçe olarak yazan ve başvuran arkadaşlar sorun yaşadımı ?

mehmet3348

benim doğum yerim kadıköy ve o şekilde işlem yaptım...kimliğimde ne yazıyorsa o.. o zaman kimliğide değiştirmek lazım bu duruma bakılırsa bence çok saçma...istanbuldan başvuruyon galiba...

fuk_18

dostum haklılar kimliğinde dogum yeri şehir yazması gerekli mesela eşin almanyada dosgada almanya yazmıyor dogdugu şehir yazıyor ama senin durum istisna bi durum nufusdan bi ögren bakalım nasıl değiştirebilirim diye olmadı nufusdan ayzı al değiştirilemez diye konsolosluga ver yazıyı belki olur bulunur

netalmanca

Merhaba,

o konuda bir yanlış anlama var. şehir yazılsın derken şunu kastediyorlar: bazı kişiler mesela Fransa da doğmuş oluyor ve kimliğe Fransa geçiyor. Ama neresi belli değil. İlçe tabiki yazılır asla sorun teşkil etmez. % 1500 eminim ki ilçe asla sorun olmaz. Bir sürü dosyaya baktım. Size tavsiyem asla kariştirıp sorup sorup bulandırmayın, öylece teslim edin. Allah' ın izniyle hiç bir sorun çıkmayacağına eminim. O sorduğnuz kişide inanın tam bilmiyordur bazen ezbere konuşuyorlar yada siz ısrarla sorunca şüphelenip konuyuda bilmiyorsa öyle yapın deyip kestirip atıyorlar. Saygılar.

tolgacanx

netalmanca

Çıkmaz arkadaşlar hiç bir sorun çıkmaz. şehir yazmasın derken sadece ülke yazılmasına karşılar, onu kasdediyorlar ama kimse çıkıp Türkçe açık ve net konuşmadığı için böyle yanlış anlamalar oluyor, insanlar panik oluyor boşuna. Alles wird gut! :)

Bthnkdgn

Cevaplar icin Tskr basit şeylerle kafa karistiriyolar iste :)  cuma gunü randevu alicam evraklar hazır esım Almanya'da doktoruna rapor yazdırdı erken dogum olabilir yardıma ihtiyacı var diye ve mutterpass kartonunda fotokopilerini imzalatmis bir yararı dokunurmu ?