Genel Bilgi Servisi (Vizeniz hakkında bilgi almak için)

Başlatan KopiL, Haziran 07, 2011, 04:35:16 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KopiL

Saygıdeğer arkadaşlar edindiğim tecrübeler itibariyle vize hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlarım dosyalarının nerede olduğunu hangi işlemde olduğu merak ettiğini düşünmekteyim bende aynı yollardan geçmiş bulunmaktayım. Almancası iyi olan arkadaşlarım veyahut almancası iyi olmasa bile eşleriniz tarafından yazılan güzel bir mail ile çok kolay bir şekilde genelde aynı gün içerisinde mailinize cevap alabileceğiniz veya telefon ile bilgi alabileceğiniz forumdan derlediğim mail adresleri ve telefon numaranı burada bilmeyen arkadaşlarımız için sunmak istiyorum.

Almanyada bulunan eşler daha rahat şekilde bilgi alabilirler aşağıdaki adresten.
Çünkü bazı yerlerde yabancılar şubesi bize gelmedi, bilemiyoruz v.s. nedenlerle bilgi vermekten kaçınmaktadır veya uğraşmak istememektedir. ( Bazı şubelerde yaşanabiliyor Genel olarak değildir.)

------------------------------------------
    GENEL BİLGİ SERVİSİ
Allgemeiner Auskunftsdienst
Telefon: 0228 99-358-3296
Fax: 0228 99-358-2823
E-MailE-Mail: visa@bva.bund.de

Adresse(n):
Postanschrift:
Bundesverwaltungsamt
50728 Köln
Deutschland
------------------------------------------

Arkadaşlarım genel olarak yukarıda vermiş olduğum mail adresi ve telefon ile vize başvurunuz hakkında bilgi almanız mümkündür.

MAIL ORNEGİ(Yukarı vermiş olduğum visa@bva.bund.de bu adrese yazarak bilgi almanız mümkündür.)

Konu Kısmına : Schlussfolgerung über meine visum‏

Mesaj Kısmına ise ;

Çocuk üzerinden başvuru yapan arkadaşlarımın en üste şunu yazmalı : Familienzusammenführung übers kind
Normal Eş ile yapılan başvuru için ise : Familienzusammenführung

Ve Alt kısma ise mesajın devamı olarak :

Ich bin in Istanbul (Bu kısıma nereden başvuruda bulundu iseniz o Konsoloslugun sehirini yazınız) 15.03.2011 (Bu kısıma ise başvuru tarihinizi) Generalkonsulat Familienzusammenführung Visum antrag.
Ich will wissen das ergebnis.

Strichcode-Nummer: Buraya başvurudan sonra size verilen barkod numarasını yazınız.
Name und Nachname: Adınız soyadnız (Türkçe Karakter ile de yazabilirsiniz)
Geburtsdatum: 01.01.1985 - Istanbul (Buraya doğum tarihinizi gün/ay/yıl olarak yazabilirsiniz daha sonra arkasınada doğum yerinizi)
Bewerbungsfrist: 15.03.2011 - Istanbul Generalkonsulat (Başvuru tariniz ve başvuru yapılan konsolosluğun şehri yazılacak)

Mit freundlichen Grüßen

Bu şekilde gerekli olan yerleri kendinize uygun bir şekilde doldurduktan sonra mail olarak gönderebilirsiniz genelde aynı gün içerisinde dönüş yapılmaktadır.
Yazım hataları olabilir fakat ben genelde bu şekilde bilgi temin edebiliyorum, Konumun alt kısımlarına ise diğer arkadaşlarım ne şekilde bilgi aldıklarını yazarlarsa bizden sonraki arkadaşlara faydamız dokunur düşüncesindeyim.

----------------------------------------------------------------

Arkadaşlar Kolay gelsin yardım edebilmek umuduyla iyi günler...

mehmet3348

güzel bir derleme ... ama vize hakkında net bir bilgi vereceklerini sanmıyorum ... veri gizliliği açısından... ancak telefonla arama ve mail atmanın yararı olabilir yinede...

batan

bu genel bılgı servısı köln ıcın mı gecerlı yoksa butun almanya ıcın mı ?

KopiL

Genel bu tüm eyaletleri kapsıyor barkod numarası ile eşin telefondan bilgi alabiliyor.