A1 aile birleşimi sınavını geçtim :)

Başlatan Serpil çiçek, Mart 10, 2011, 02:27:56 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mehmet3348

kaçak göçten ziyade almanya ya gelenler dil konusunda sorun çekmesin diye vardı aslında... bakalım herşeyin hayrlısı diyelim...

tweens

aslında almanyada türk hocalarla almanca kursu verilen yerler açılsa bukadar sıkıntı olmaz

mehmet3348

bence türk hocallarla olmaz... benim kurstaki hocam özbekistanlıydı ve almanyada master yapmış biriydi.. a1 den beri sürekli almanca konuşarak ders anlatırdı..ilk 1-2 hafta sıkıntılıydı ..ama daha sonra kulak alıştı konuşmalara.. şuan almanyada kurs görsem alman hocalar benim için hiç sorun olmaz... ama türk hocalar sürekli türkçe konuşarak almanca öğretiyor.. sanki ben türkçemi geliştiriyorum :)

tweens

türk hocalar dediysem almanca branşında olan türk hocaları kastettim

mehmet3348

Bthnkdgn

Türkiye'deki sistem gereksiz a1 düzeyi genelde 180 saatlik ama cogu kurs yeri 100 saat ve sadece sınava yönelim veriyor Almaya'da burda öğrendiğimizden hızlı öğrenebiliriz egitimin orda verilmesi daha mantıklı olurdu beyanname imzalatilirdi Almanya'da ogrenilicegine Eger geçemezsek geri gönderme hakkını kullanabilirdi Almanya bizde yaklaşık 400 Euro masrafı Almanya'ya verirdik gelir kapısı :)