Mp3 Formatında Almanca Dersleri - 2 (Değiştirildi - Yenileri Eklendi)

Başlatan MuhaяяeM, Ekim 28, 2008, 12:53:25 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

efeneral58

Bende almanca öğrenmeye heves ettim arkadaşlar.iyi derecede ingilizcem var ve bunun bana almanca öğrenmemde çok avantaj sağlayacağını düşünüyorum... umarım başarılı olurum. bu site benim temel bilgi kaynağım olacağa benziyor. siteyi çok başarılı buldum. emeği geçen herkese teşekkürler...   

hamuş

bana faydası olacağını düşündüm bu sitenin ,,umarım yanılmam :)

olguntuzun

Tebrikler harşka bir çalışma olmuş emeği geçenlere Teşekkürler.

sedayld

bu siteyi 2007 yılında keşfettim bundan daha iyisinide gerçekten göremedim. O kadar özveri ve emek sarf ediliyorki     Allah site yöneticilerinden  Razı olsun.... iyiki varlar :)

Ozean29

mete040

Bayagi eski bir konu ama emek verilmis foruma yeni üye oldum kolay gelsin.

Özce Tzn

emeklerine  sağlık gerçekten çok güzel hazırlanmış.almanca dilini öğrenmemize yardmıcı olduğunuz için şimdiden çok teşekkürler.
bu arada site dil öğrenmek için tek site demeden geçmek haksızlık olur.iyi çalışmalar.başarılarınızın devamını dilerim.iyi günler.

exelance38

Merhaba

Sitenizi büyük bir ilgi ile takip ediyorum. Benimde elimde bazı dökümanlar var. Formda bunları paylaşabiliyor muyuz?

Mutim

Paylasimlarinizla siteye bilgi katacaginizi umut ediyoruz.. Iyi paylasimlar.

exelance38

Ben Kayseri'de yaşıyorum ve burada ileri düzeyde bir Almanca Dil Kursu bulamadım. İnternet üzerinden indirdiğim dökümanlarla yaklaşık 4 aydır kendi kendime çalışıyorum. Özellikle benim gibi sıfırdan başlayan arkadaşlar Fono gramer kitabını ve tabiki sitenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

exelance38

Birde Almanca'da şahıs zamirlerinin -İ ve -E hallerini ezberlemek için çok uğraşmıştım. Onunla ilgili çok pratik bir yol buldum ve paylaşmak isterim. şöyleki;

İsmin -İ halinde Der artikeli deN şeklini ve -E halinde de Der-Das artikeli deM die artikeli deR halini alıyordu. İkinci tekil şahıs zamirlerinde de aynı durum söz konusu. (er, sie, es)

-i hali          -e hali
Der-er          ihN              ihM
Die-sie          sie               ihR
Das-es          es               ihM

-i halinde sadece der artikeli değiştiği için er - ihN şeklini almış, -e halinde de yine şahıs zamirleri (der, die, das)'a göre değişmiştir. Son harflerini inceleyecek olursak ki büyük yazdım o yüzden, aynı deN ve deR deM gibi değiştiğini görürsünüz. Değişen şahıs zamirleri ih harfinin sonuna ismin haline göre harf almışlardır.

euphrat29

es ist einfach super, haette noch nie solche forum gesehen. Na dann gute beteiligung :)

Halide102

Alıntı yapılan: MuhaяяeM - Ekim 28, 2008, 12:53:25 ÖÖMp3 formatında Almanca derslerinin yeni versiyonlarını nihayet bitirdik.
Bir öncekilere göre bazı hataları giderdik, telaffuzu iyileştirdik, yeni konular ekledik.
Aşağıda oynatıcı görüyorsanız forum üzerinden dinleyebilirsiniz, oynatıcı görmüyorsanız dosyaların üzerilerine tıklayarak bunları indirebilirsiniz.

Zarar görme olasılığınız düşük bir ihtimal de olsa indirdiğiniz dosyayı virüs taramasından geçiriniz.
Son tarama: Yüklendiği gün, BitDefender 9 Professional Plus - NOD32

Çalışmaların yararlı olmasını dileriz.

bayraktar09

merhaba,
anlamadigim bir konu var. bile biri yardim edebilirse sevinirim.

leider bin ich zu spät.
aufgestanden dann habe ich  ali Schnell abgeholt.
Burda ich bin neden bin ich yada habe ich oluyo.
hangi zamanda ve cumle kurali nasil
internette bulamadim.
anlayan varsa yardim bekliyorum.

tugce_doerjer

almancada önemli bir kural vardir o da fiil her zaman 2. sirada olmasi

leider bin ich zu spät
bin = sein fiili 2. sirada

aufgestanden dann habe ich....

aufgestanden fiil ,normalde ich bin aufgestanden olmasi lazim. yine sein fiili 2. sirada

dann daha sonra anlaminda o yüzden 2. siraya fiilimi koyuyorum

aslinda cümle

ich bin aufgestanden dann habe ich ali abgeholt olacak.

fiiller farkli oldugu icin iki kere söylüyoruz

ich bin aufgestanden dann in die Schule gegangen deseydim iki kere sein fiili oldugu icin 2. cümlede ich bin dememe gerek yoktu. ama 1. cümlede sein 2. cümlede haben fiili var ve iki cümleyi dann ile birlestiriyorum.