13.06(Haziran).2011 A1 sınavı,

Başlatan Türkerefe, Haziran 18, 2011, 09:42:59 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Türkerefe

13.06(Haziran).2011 A1 sınavı,
Öncelikle şunu söylemek isterim ki bu siteyi oluşturan ve bu sitede emeği geçen kimler varsa ayrı ayrı teşekkür ederim. Yaklaşık 1 ay önce başladım Almanca çalışmalarına sadece bu site üzerinden çalıştım. Eğer dikkat verilirse A1 sınavı sadece bu site sayesinde rahatlıkla geçilir.Birazda geç kaldım yazmakta ama anca fırsat bulabildim sonuç 74.

şimdi gelelim sınava,
Sınava İzmir’de girdim saat 9:30 da soyadı sırasına göre içeri almaya başlıyorlar o esnada insanı stres sarıyor, birisi ordan benim bilmem kaçıncı girişim yok öle oluyo böle oluyo dedikleri anlaşılmıyo geçiveriyo vs. v.s Öncelikle dikkat; böyle sansasyonlarla kendinizi hemen çöküntüye uğratmayın eğer çalıştığınızdan eminseniz geçmemek elde değil emin değilseniz zaten çalışmamışınızdır buna yapacak bişi yok. Hören bölümünü sadece Goethe’ nin sitesindeki örneklerden çalıştım o üç öreneğe iyi çalışın çünkü o üçünün karışımı gibi bişi çıkıyor hemen hemen aynı seslerde diyebilirim ben onları telefona attım gece uyurken bile dinledim diyebilirim. Ama zamanla kulak aşina oluyo ve anlayamadığınız telafuz edemediğiniz kelimeleri anlamaya başlıyorsunuz tabi bu arada o seslerin içinden hergün farklı bir kelime öğrenmeye çalışın, zamanla konuşmaları rahatlıkla idrak edeceğinize inanıyorum. Lesen bölümüde hemen hemen siteki örneklere yakın sadece konuları değiştirilmiş okadar onların tek tek anlamlarını nedemek istediklerini  iyice anlayıp beyninize yerleştirin yeter. Tabi bu arada eşiniz veya nişanlınız size o seslerin ve lesenin anlamlarını açıklamalı bi şekilde anlatırsa bide onların üstünde tartışırsanız onları pek kolay kolay unutacağınızı sanmıyorum.Gelelim mektuba, mektup konusunda alıştırma yapabilmeniz için sitede çok çok fazla mektup var bana çıkan mektubu aşağıda birazdan paylaşıcım. Ama mektup konusunda mektubun sırlarını indiriseniz
( https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=9369.0  )onları iyi idrak ederseniz promlem ortadan kalkarmı kalkmaz tabi ben mektupları sürekli yazıcıdan alt kısımları boş halde çıkartıp tekrar tekrar yazdım pc den yazmakla, kalemi eline alıp yazmak çok farklı daha çabuk aklına geliyo insanın daha kolay odaklanıyor zamanla hata sayısını en aza indirebiliyorsunuz hem kelime öğrenilmesi daha kolay oluyo o şekilde, mektuba bol çalışınki daha çabuk öğrenesiniz. şimdi gelelim meşhur Sprachen bölümüne Hören lesen schreiben bölümleri hepsi bi arada onlar bittimi 15 dakka ara verdiler bizde sonra yine sınıfa alıp soyadı sırasına göre 4 erli gruplar halinde odaya alıyorlar aslında o esnası en stresli bölüm nezaman çağıracaklar diye,  içeriden çıkanların kimisi mutlu kimisi üzgün bir çıkan bişiy söylüyor, öteki kolay, biri zor, biri bişi anlamadım, yok şu soruyu böle sor iyimi diyenimi ararsın neyse bu bölümde de sansasyonlara inanmayın nasıl çalıştıysanız öle sorun oraya varınca böle sorayım bari demeyin . İçeride sizi güleryüzlü 2 kişi karşılıyo zaten yapacaklarını onlar size söylüyor oturuyorsun sandalyeye yan yana, hoca ilkte kendini tanıtıyor goethe pdf dosyalarında olan sıraya göre sonra sırasıyla herkes o kağıdı önüne çekip kendini tanıtıyor.Sonra hoca kendi ismini ve telefon numarasını kodluyo harf harf sendende soyadını istiyor harf harf sırayla onuda gerçekleştiriyorsunuz orada heycan yapacak bişi yok çünkü kimse sizi kınamayacak beklide o insanları bir daha görmeyeceksiniz bile, git otur orda konuşmanı yap rahat rahat aynı evde gibi kasmadan kendinizi bi hata yapınca rezil olmayacaksınız yani neyse sonra kartlar var ve o konuda da şunu söliyeyim sadece bu sitede yine verilen kartlar ve ricalar diye bir wort dosyası şeklinde liste var ona çalışın bol bol ben bi tek onlara çalıştım ricalar kolay können le başlıyor hepside problem yok kelimeleride biliyosanız hiçte kasacak bişi yok sen yapmadan önce hoca yapıyo zaten sana böle yapacaksın diyo sende başlıyorsun söylemeye (Bunda çalıştığım taktiği söyleyeyim ama anlamlarını öğrenin önce yoksa akılda kalıcı olmaz kartlar bölümünü ben aldım elime kağıdı düzgünce söyleyebilene kadar tekrarladım durdum düzgün söylemeye başladıktan sonra açtım ses kaydını sesimi kaydettim en düzgün kayıda ulaşana kadar çalıştım sadece 2 gün  sonra boş zamanlarda bu ses kaydını dinledim durdum Örnek: Başlık Sprachkurs Kart: Anmelden Soru: Wo kann ich mich anmelden? Böylece onlarda aklımda kaldı karttada görür görmez aklına geliyo zaten başına çıkarttınmı gerisini nasıl söyledin sen bile şaşırıyosun, tabi bu yöntem herkeste işe yaramayabilir hafızada tutma tekniklerinde kimisi sesle daha çabuk kimisi yazarak olur kişiden kişiyede değişir ben kendi kulladığım tatktiği açıklıyorum.) İnşAllah herkes ii çalışır ve tek seferde girer bitirir olayı çünkü inanın insanın üstünden müthiş bir yük kalkıyo bu siteyi ve bu sitede olan herkesi seviyorum sizlere başarılar diliyorum ama bunu geçtik diyede Almancaya son vermiyoruz ne yapıyoruz A2 belgesini alana kadar çalışmalara hızla devam ediyoruz hem dil öğrenmek kötü bişiy değilki soruları anladıkca okuduklarını anladıkca zevkli bile geliyo insana. Görüşmek dileğiyle…..
Not: Kelime ezberlemede ise bu sitenin verdiği kartlar ve cd var kartlarda sınavda karşına çıkabilecek bütün kelimeler mevcut  cd de Ünal Özdal hocanın anlattığı gibi kelime kutusu yöntemi süper bir yöntem.
Sie wollen eine Reise machen und Ihren Wohnunsschlüssel Caludia geben.
-   Wohin reisen Sie?
-    Wie lange sind Sie nich zu Hause ?
-   Claudia Telefonnummer und Adresse geben

Birebir çıktı aynısı …

Bilgi paylaşmadıktan sonra rafta duran tozlanmış kitaptan farksızdır….

fotoadem52

teşekkürler ellerine kollarına sağlık inşAllah bize kolay bi şekilde geceriz.....
dankschön