A1 28 HAZIRAN 2011 sınavda cıkanlar

Başlatan materi, Temmuz 02, 2011, 02:13:18 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

materi

Merhaba arkadaşlar …öncelikle hepinize Başarılar Dilerim…Ben Trabzondan Kadir YILMAZ
ALMANCAX sitesine bana olan katkılarını bir borç  bilerek elime az önce geçen sonuç belgemin sevinci ile
28.06.2011 DE GIRDIGIM  A1 AILE BIRLESIMI sınavını 85 puanla geçtiğimi sizlere yazmak ve mutluluğumu paylaşmak ısterken girecek arkadaslarada bilgi  vermek istedim…
Öncelikle şunu belirtiyim…Çok kurs gezdım 3 alıgına 1 mılyardan aşağıya diyen olmadı..tam karamsarlığa kapılırken Halk eğitim kursuna muracat ettım  2,5 aylık almanca kursu açılacağını ogrendım    70 tl  cok sevındım ..fakat bu kurs aıle bırlesımı sınavına yonelık  değil daha cok müfredata gore egıtıme yonelıktı …2.5 aylık kursun aksaklıklar nedenı ıle 1.5 ayı haftada 8 saat kurs gordum  ufakta olsa almanca mantığını kaptım …daha sonra almancax.com  dakı dokümanları  butun  arkadaşların yazılarını okudum ısıme yarayan yazıları dokuman yaptım..sitedeki  cd yi 8  9 tl yte sparıs ettım  yardımıda oldu…aylar günler dıger konularda cok yardımı oldu…
Sınava girmeden önce Goethe ANKARA  binasının içinde gırıs katında kütüphanede memleketlım TAHİR HOCA VAR yanına gitmenizi şiddetle tavsiye ediyorum mümkünse sınavın soN Gününe bırakmayın …orda size deneme sınavı  yapıyor kasetten dinleme mektup yazdırma sınavda kının aynıları  işte  eksıklerınızı BAKIYOR ONA gore dokumanlar verıyor kendı yazmış olduğu kıtabı var ben son gun gıtmeme rağmen kitabındakı ısaretledıklerı yerlerı otelde goz gezdırdım cok ısıme yaradı..istersenız telefonla arayıp goetheden kıtabını sparis ettirebilirsiniz 15 tl ucretı
Sınavdan şöyle bahsedeyım   ve dedıklerımı  daha iyi  anlamanız ıcın  ve daha sonra verdıgım lınktekı ses dosyası ıle pdf yı cekerek sınav ın 1e 1 aynısı fıkır sahıbıolun benım gıbı son güne kadar kartlara varmış gıbı sadece kartlara caslımayın
Assagıdakı lınlker  sınavın bıre bır aynısıdır Goethe enstusunun sıtesıdır ..bunları ındırın ve calısın 
Start Deutsch 1 Modellsatz
https://www.goethe.de/lrn/pro/sd1/start%20deutsch%201%20modellsatz.pdf
https://media.goethe.de/lrn/prf/sd1/modellsatz.mp3

Start Deutsch  Übungssatz 01
https://www.goethe.de/lrn/pro/sd1/start%20deutsch%201%20Übungssatz%2001.pdf
https://media.goethe.de/lrn/prf/sd1/sd1-ueb01.mp3

Start Deutsch   Übungssatz 02
https://www.goethe.de/lrn/pro/sd1/start%20deutsch%201%20Übungssatz%2002.pdf
https://media.goethe.de/lrn/prf/sd1/sd1-ueb02.mp3

1.HÖREN  Dinleme Bölümü
35 KISIYDIK SINIFTA HOPARLOR VAR KOACAMAN ..ONDAN SESI VERIYORLAR KONUSMAYI DINLIYORSUNUZ     15 soru var bu bolumde 25 puan degerınde …a b c ve  Richtig Falsch doğru yanlış  seceneklı cevaplardan oluşuyor  ..
Örnek  :[sınavda çıkan )şıklarda balık salata patates var  a b c olarak
Konuşmada  …bayan garsonla  menüde ne var dıyor garson salata balık patates var dıyor bayan balık sevmem dıyor  garson ozaman sıze şefın salatından getırıyıom gıyor  kadın tama dıyor
Sımdı orda fisch i duyan sazan gıbı atlıyor  tabı ne dedıgını bılmeden yada pesıne salatayı duyan dıyorkı o mu bumu kelımeler sasırtmak ıcın birden cok kullanılıyor 
bunu bol dınleme yaparak gelıstırmenız lazım goethenın sıtesınde calısma  pdf dokumanı ve ses dosyası mevcut  sıze tavsıyem onları yacızıdan cıktı alın pc ye bakarak çalışmayın kıtapcıgın sonunda konuşmaları yazı olarakda vermısler anlamadığınız yerı ordan bakabılırsınız
doğru yanlış  kısmıda aynı kasette dınlenılene gore yazana doğrudur veya yanlıştır dıye cevap verıyorsunuz    25 puanda 18.26 almısım..
2. Lesen bölümü
Bu bölüm okuduğunu anlama bölümü
Örnek :  (sınavda cıkmıs )ARKADASINIZa  kıralık ev lazım aşşagıda 2 farkı kutucuk verıyor ve ıcınde bilgiler oluyor …birinde  diyelim ev satılır araba satılır  ıs yerı satılır falan yazıyor dıgerınde ıse
Uygun fıyata evler  kıralık evler falan yazıyo tabıkı secenegımız bu olacak aslında kolay burda onenmlı olan zaten okuduğunu anlamak bır anlam cıkarabılmek    25 puanlık bu bolumden 16.60 almısım

3.schreiben yazı bolumu
Bu bolum 2 kısımdan oluşuyor
1.kısım yukarda birini tanıtıyor …Ahmet 11.11.2000. doğumlu trabzonda yasıyor.. almanca ıngılızce bılıyor  3 kardesı var falan fılan assagıdada abloda adı soyadı d tarıhı falan yazıyo bos yerler var onları tamalıyorsunuz mesela sprechen yerı bos   Familienname, Vorname yerı bos bunun gıbı 5 bosluk dolduruyorsunuz
2. kısmı ıste tabibi meşhur mektup bolumu cok korkmuştum fakat ıyı gectı
Sınavda çıkan arkadasınız alinin d. Günü var ..evinde bir kutlama yapacak sızıde cagrıyor
1.teşekkur et .özür dile
2.neden gec kalacağını soyle
3.partinin ne zaman başlıyacagını sor
Bu mektubu belırlı kurallara gore yazmanız gerek o kadar ayrıntısına gıremıyecegım fakat su ipuyclarını verıyım
Mektuba başlamadan sag uste tarıhı atın
Hitap(Mektubun Başı)

1.ARKADAşSA (Freund)
   Erkek          : Lieber Hasan,    (Sadece ismi yazılır)
   Bayan         : Liebe Ayşe,       (Sadece ismi yazılır)

2.RESMİ (İsim Yoksa)

Sehr geehrte Damen und Herren,

VEDA (Mektubun sonunda)

1.ARKADAşSA (Freund)

Liebe Grüße
(Mektubu Yazanın Adı)

3.RESMİ (İsim Yoksa)

Mit Freundlichen Grüßen
(Mektubu Yazanın Adı Soyadı)

24.90 puanla gecmısım
Ve son bölüm
Sprechen  buda 2 bolum kendınızı tanıtma  ve kart çekme bölümü
Kendını tanıtmada : isim yaş ülke şehır konuştuğunuz dıller iş ve hobinie degineceksınız
Kart çekme bölümü  3 kart cektım  1 soru bir rica bir yasaklı kart
Bu bölüm içinde almancax sıtesınde arkadaşlarımızın paylaştığı kart orneklerı cok ısıme yaradı

şimdi bir konu var once risen :seyahat thema yanı konu bu  kartı cekıyorsunuz araba resmı  cıktı
Seyahat konusunda HABEN SİE EİNE AUTO DIYEMEZSINIZ KONULA ALAKASI OLMAZ ONDAN TATLİLE ARABAYLAMI GİDECEKSİN DERSİN… Haben Sie ein auto  olmaz temaya uygun deil   
KONUMALARI HAST DU ..BİST DU GİBİ SENLİ BENLİ SAMİMİ KONUSMA YAPMIYACAKSINIZ haben sie ..sind sie gibi kibar kalıpta cümle kuracaksınız
Ricalı kartlarda Bana 1 parca kek getirirmisin dedim
Arkadaşıma cep telefonu resmı cıktı  telefon numaranı veya telefonunu bana verırmısın 
Yasaklı bolumde  sıgara ıcmek yasak  yüzmek yasak cıktı
birde yazmayı unuttum  bana trabzon ankara arası kac km dıye sordu bıde soyadını hecele dedı kız arkadasa kocasının adının sordu hecele dedı   son olarak sunu belırteyım yanınnıza bır sey almayıon dıyor ben otlede bıraktım her seyımı ama yanınınzda getırecegınızı getırın sınav salonundda anahtarlı dopalplara koyduracaklar yazılı bolum bıttıkten sonra ordan calısma notlarınızı alın konusma ıcın odalara gırmeyı beklerkejn bakma sansınız olur ...Allah yardımcınıx olsun

2010

Alıntı yapılan: materi - Temmuz 02, 2011, 02:13:18 ÖS
..sitedeki  cd yi 8  9 tl yte sparıs ettım  yardımıda oldu...
bu cdyi nasil siparis ettin hören lesen schreiben hepsi varmi bana yardimci olurmusun

materi

Alıntı yapılan: 2010 - Temmuz 02, 2011, 05:34:19 ÖS
bu cdyi nasil siparis ettin hören lesen schreiben hepsi varmi bana yardimci olurmusun

arkadasım onda oyle seyler yok konu olarak vermıs gereken konusları aylar gunler kelımeler cekımlerı falan fılan bunun yanında bu ıse yenı baslıyanlara kesın tavsıyem once parası yoksada halkegıtım merkezlerınde 70 tl 3 aylık bı temel yapması calısma teknıgı almanca mantıgını alması tek basına yapılacak bı olay deıl day light almanca eğitim cd leri var  hosa sınıfa derslerı anlatıyor a dan z ye o cok ısıme yaradı onu ınternettten cekebılırsın ama rapidshare  sıfresı lazım ..yada bılgısayardan anlıyann bırı lazım normal bırı cekemez 40 50 part 
ayrıca soylemeyı unuttum kendımızı tantırken bana trabzon ankara arası kac km dıye sordu arkadasa kocanın adı nı hecelettı banada soyadımı heceletti ...

fotoadem52